«Οι πιο δυνατές…» της Άννας Αδριανού στο Θέατρο Αλκμήνη

Ελίνα Ρίζου: «Η “Ζάχαρη”, παραστασιακά είναι σε έναν μόνιμο διάλογο με τα άκρα, από την τραγωδία μέχρι την μπαλαφάρα»
28 Ιανουαρίου 2023
O Δημήτρης Γεωργαλάς σκηνοθετεί τον «Αγαμέμνων» του Γιάννη Ρίτσου
30 Ιανουαρίου 2023
Ελίνα Ρίζου: «Η “Ζάχαρη”, παραστασιακά είναι σε έναν μόνιμο διάλογο με τα άκρα, από την τραγωδία μέχρι την μπαλαφάρα»
28 Ιανουαρίου 2023
O Δημήτρης Γεωργαλάς σκηνοθετεί τον «Αγαμέμνων» του Γιάννη Ρίτσου
30 Ιανουαρίου 2023

«Οι πιο δυνατές…» της Άννας Αδριανού ανεβαίνουν από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στην σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη, σε νέα δυναμική εκδοχή, η οποία έχει εμπλουτιστεί με επιπλέον σκηνές και χαρακτηριστικά βίντεο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Πέπη Μοσχοβάκου και τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Άννα Αδριανού, Λίλυ Τσεσματζόγλου και Μάγδα Κουστέρη.

 

Το έργο και η παράσταση

Ένας από τους πιο “δυνατούς” μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ μεταμορφώνεται σε ένα καινούργιο θεατρικό έργο, ένα σύγχρονο “παιχνίδι για δύο” μέσα από μια αιρετική διασκευή, που φωτίζει το θέμα της απιστίας κι από τις δυο πλευρές. Αλλά και το θέμα της συναισθηματικής κακοποίησης δυο γυναικών, που αγάπησαν τον ίδιο άντρα, χάνοντας την δύναμη τους. Σύζυγος και ερωμένη, συναντιούνται παραμονή Χριστουγέννων, σε ένα καφέ μπαρ και μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις, εκθέτουν την ζωή τους και τους ρόλους τους κι αναμετριούνται μέχρις εσχάτων για το ποια υπήρξε η νικήτρια και «η πιο δυνατή». Δυο ερωτικοί θηλυκοί ρόλοι, δυο διαφορετικές απόψεις ζωής, δυο τρόποι να αγαπάς, να μισείς και να είσαι γυναίκα. Αντικείμενο: ο εραστής και σύζυγος, που αν και απών, κυριαρχεί ακόμα στην σκέψη και την καρδιά τους. Ένας άντρας που τις θέλει και τις δυο, μιας και δεν τις θεωρεί επιβάτιδες της ίδιας θέσης στο τρένο της ζωής του.

 

 

Σημείωμα της Άννας Αδριανού για το έργο:

«Όταν πρωτοδιάβασα την ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ του Στρίντμπεργκ, όπου μια παντρεμένη γυναίκα κάνει έναν σαρκαστικό μονόλογο μπροστά στην ερωμένη του άντρα της, βάζοντας την στη θέση της και προσπαθώντας να της αποδείξει ότι «αυτή είναι η πιο δυνατή»… αναρωτήθηκα τι θα είχε άραγε να απαντήσει σε όλο αυτό, εκείνη η «άλλη γυναίκα», που στον Στρίντμπεργκ παραμένει μυστηριώδης και δέχεται την ήττα της σιωπηλή. Η επαφή μου με την σκηνοθέτη Πέπη Μοσχοβάκου και όσα είπαμε ψάχνοντας να κάνουμε ένα έργο, που να αφορά στις γυναίκες και στους ερωτικούς ρόλους, που τις κακοποιούν, με ιντριγκάρισε… και με έβαλε μπροστά στην πρόκληση να «συμπληρώσω» το έργο με την απάντηση αυτής της ερωμένης… Μια απάντηση που εκθέτει την ζωή της και τα πιστεύω της για τις σχέσεις… Άλλωστε ερωμένη και σύζυγος είναι δυο πλευρές της γυναικείας ερωτικής ζωής … Οι δύο όψεις του θηλυκού προσώπου, που ψάχνει μέσα από διαφορετικούς δρόμους το ίδιο πράγμα: Την αγάπη του άντρα, καθώς και οι δυο θέλουν να επηρεάσουν την ζωή του… και να γίνουν γι’ αυτόν, «η μία και μοναδική»… Μια αγάπη, που αυτός ενώ την υπόσχεται, την χρησιμοποιεί για να χειρίζεται και τις δύο.

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Οι πιο δυνατές…»

Κείμενο: Άννα Αδριανού
Σκηνοθεσία: Πέπη Μοσχοβάκου
Σκηνικά/ Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Δημιουργικά αφίσας/ εικαστικα: Δήμητρα Νικητέα
Μουσική επιμέλεια: Πέπη Μοσχοβάκου
Φωτογράφιση: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Λούλα Τριανατφύλλου
Παραγωγή: RMLIGHT/ Βασίλης Κωνσταντούλας
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Ερμηνεία: Άννα Αδριανού, Λίλυ Τσεσματζόγλου, Μάγδα Κουστέρη

 

Πού: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, στάση μετρό Κεραμεικός, τηλ. 2103428650, info@theatro.gr

Πότε: από 28 Ιανουαρίου 2023 και κάθεΣάββατο στις 21.30 και Κυριακή στις 18.30

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices 12 ευρώ, ταμείο θεάτρου 15 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/theatro-alkmini-oi-pio-dynates/?lang=el