Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου σκηνοθετεί την Κάτια Γέρου και τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου στο «Contractions»

Η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη σκηνοθετεί τη «Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό»
27 Ιανουαρίου 2023
«Hotel» από την ομάδα του «Βρες τον Δολοφόνο» στο Τhe Hub Events
27 Ιανουαρίου 2023
Η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη σκηνοθετεί τη «Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό»
27 Ιανουαρίου 2023
«Hotel» από την ομάδα του «Βρες τον Δολοφόνο» στο Τhe Hub Events
27 Ιανουαρίου 2023

H Μαριλίτα Λαμπροπούλου και η Κάτια Γέρου στην παράσταση «Contractions» που σκηνοθετεί ο Βασίλης Μαυρογεωργίου. (Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας).

 

Σε συμπαραγωγή των Λυκόφως και Zero Gravity, η παράσταση «Contractions», κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Μικρό Άνεσις στις 4 Φεβρουαρίου και παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 18.00 και Κυριακή στις 21.00. Το έργο του πολυβραβευμένου βρετανού συγγραφέα Μάικ Μπάρτλετ, «Contractions», θα αποτελέσει τόπο συνάντησης για δύο εξαιρετικές ηθοποιούς, την Κάτια Γέρου και την Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Η σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Μαυρογεωργίου, προσεγγίζει μέσα σε αυτό το σατιρικό θρίλερ, τη σύνδεση ανάμεσα στις σχέσεις εργασίας και τις ερωτικές σχέσεις. Πώς οι όροι ενός συμβολαίου μπορούν να αποτελέσουν απειλή για ό,τι δίνει νόημα στη ζωή;

Στο γραφείο μιας πολυεθνικής εταιρίας, δύο γυναίκες συνομιλούν. Διαπραγματεύονται τον όρο ενός συμβολαίου· εκείνον που απαγορεύει την ερωτική σχέση μεταξύ των υπαλλήλων. Είναι συνεργάτες, αυστηρά και μόνο συνεργάτες. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ο έρωτας έρχεται και ταράζει τα νερά; Όταν δύο συνεργάτες έρχονται κοντά και αθετούν αυτόν τον όρο στο συμβόλαιό τους; Μπορεί κανείς σε μια σύμβαση να θέσει τις προϋποθέσεις, οι οποίες τακτοποιούν υποχρεώσεις και δικαιώματα, ο έρωτας όμως είναι εκ φύσεως μια αχαλίνωτη δύναμη. Είναι ο αστάθμητος παράγοντας αυτής της συνάρτησης. Δεν μπαίνει σε καλούπια. Δεν ελέγχεται. Δε συμμορφώνεται.

 

 

Κάτω από ένα πέπλο ευγένειας και καθωσπρεπισμού, η διαπραγμάτευση γίνεται όλο και πιο σκληρή. Σε ένα δυστοπικό μέλλον, το οποίο ίσως να μην απέχει ιδιαίτερα από το παρόν, μέσα σε ένα κλίμα ανταγωνισμού και φόβου που είθισται να καλλιεργούν οι πολυεθνικές στους εργαζομένους τους, με βασικό κίνητρο το χρήμα και την ανέλιξη, ο κίνδυνος κρύβεται στις λεπτομέρειες, στα ψιλά γράμματα ενός συμβολαίου.

Η εργασία γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητας του ατόμου. Τι είναι διατεθειμένος να θυσιάσει κανείς στο βωμό της επαγγελματικής του καριέρας; Τα όρια μεταξύ συνειδητής επιλογής και χειραγώγησης θολώνουν. Μπορεί τελικά, ο άνθρωπος να αντισταθεί μέσα σ’ αυτόν τον κυκεώνα όρων και κανόνων, διατηρώντας ακέραιη την ταυτότητά του ή είναι καταδικασμένος να χάσει τον εαυτό του μέσα σ’ αυτό το καφκικό περιβάλλον;

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Contractions»

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Κείμενο: Μάικ Μπάρτλετ
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Μουσική: Γιώργος Φουντούκος
Επιμέλεια σκηνικού-κοστουμιών: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Επιμέλεια κίνησης: Πάρης Μαντόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή
Παραγωγή: Λυκόφως και Zero Gravity
Διεύθυνση παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου
Οργάνωση παραγωγής: Δήμητρα Σταύρου
Επικοινωνία: Αντώνης Κοκολάκης

Παίζουν (αλφαβητικά): Κάτια Γέρου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου

 

Πού: Θέατρο Μικρό Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 7718943

Πότε: από 4 Φεβρουαρίου 2023 και κάθε Σάββατο στις 18.00, Κυριακή στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 17 ευρώ, Μειωμένο: 14 ευρώ

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/contractions/

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΣΤΟ VIVA.GR
Από τις 25 Ιανουαρίου έως και τις 3 Φεβρουαρίου η προπώληση των εισιτηρίων για όλες τις παραστάσεις του έργου “Contractions” προσφέρεται στην τιμή των 14 ευρώ από 17 ευρώ.
Η προσφορά προπώλησης ισχύει για την αγορά εισιτηρίων μέσω viva μέχρι την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, για οποιαδήποτε ημερομηνία.

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά