«Εις το όνομα του Πατρός»: η πρώτη σκηνοθετική δουλειά της Ειρήνης Κουτσαύτη

Γιώργος Καφετζόπουλος: «Όταν παίρνουμε ένα ρίσκο, σημαίνει ότι αφήνουμε πίσω τον όποιο φόβο ή αναστολή και μπαίνουμε σε κάτι, ακόμα και αν ενδέχεται να την πατήσουμε»
5 Δεκεμβρίου 2022
Η Κωνσταντίνα Γεωργίου μιλάει για το 1ο Artist Meeting
6 Δεκεμβρίου 2022

Sharing is caring!

«Εις το όνομα του Πατρός», μια παράσταση για θεατές άνω των 16 ετών, σε κείμενο του Γιάννη Κωσταρά και σε σκηνοθεσία Ειρήνης Κουτσαύτη στην πρώτη της σκηνοθετική δουλειά, ανεβαίνει κάθε Παρασκευή στις 21.00, στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση».

Η εξομολόγηση ενός πληρωμένου δολοφόνου, φέρνει στο φως καλά κρυμμένα μυστικά. Ένα γεμάτο όπλο, ένα κασετοφωνάκι και μια διπλή, αμφίδρομη ανταλλαγή ύπαρξης και ανυπαρξίας στο βωμό της βίας. Ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα; Τι ωθεί τον άνθρωπο στο να γίνει βίαιος;

 

 

 

«Τρία χρόνια μετά το αναγκαστικό κλείσιμο, λόγω της πανδημίας, επιλέγουμε ένα νέο, ελληνικό, επίκαιρο έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θεατρόφιλο κοινό, με θέμα την κακοποίηση, την φανερή και την κρυμμένη βία» σημειώνει η ηθοποιός και Καλλιτεχνική διευθύντρια Θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση», Μαίρη Ιγγλέση.

Ξεφεύγοντας από τα στενά όρια μιας θεατρικής παράστασης, ένας ειδικός ψυχικής υγείας θα συζητά με το κοινό, σε ημερομηνίες που σύντομα θα ανακοινωθούν, προσπαθώντας να φωτίσει τους λόγους που έχουν γιγαντωθεί τα περιστατικά βίας στη χώρα μας.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Εις το όνομα του Πατρός»

Κείμενο: Γιάννης Κωσταράς
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη
Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Λίτσας
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Φωτογραφίες – video: Αλέξανδρος Χατζάκης (studio Xatzakis)
Studio ηχογραφήσεων: O – zone studio
Έντυπα: grafistes – Τάσος Ακρίβος
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble

Παίζουν: Γιώργος Πασσάκος, Γιάννης Κωσταράς και η Μαίρη Ιγγλέση
Μουσικά στοιχεία επί σκηνής: Δημήτρης Τσάρνος

 

Πού: Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση», Λέσβου 8, Αθήνα

Πότε: κάθε Παρασκευή στις 21.00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 15€, 12€ μειωμένο / ομαδικό (άνω των 10 ατόμων), Δωρεάν είσοδος για ανέργους (με επίδειξη κάρτας ανεργίας)

Κρατήσεις θέσεων: 210 8645400, 6949 103079

 

Η σκηνοθέτης Τασιλένα Βουδούρη, γράφει για το έργο:
«… Ένα θεατρικό κείμενο βαθιά φιλοσοφικό, το οποίο κάνει βουτιά στο ‘είναι’ των πραγμάτων και αποφεύγει όποια βιαστική ταμπελοποίηση από το ‘φαίνεσθαι’. Ο Γιάννης Κωσταράς ήταν μια συνεχόμενα αναδυόμενη προσωπικότητα επί σκηνής. Ο Γιώργος Πασσάκος ακολούθησε στωικά το ξεγύμνωμά του, με κορυφαία στιγμή, τον απόλυτο φόβο του. Η Μαίρη Ιγγλέση, έδωσε την πιο σκληρή εικόνα, μέσα σε λίγα λεπτά, μιας ανελέητης πραγματικότητας πολλών διαστάσεων, φανερών αλλά και κεκαλυμμένων. Μια ξεχειλισμένα ‘αδειασμένη ψυχή’. Ο Δημήτρης Τσάρνος κρατούσε τον παλμό των εσωτερικών διαλόγων με τα κρουστά του. Η Ειρήνη Κουτσαύτη, στην πρώτη της σκηνοθετική δουλειά, περιέβαλλε με απίστευτη αγάπη και κατανόηση την ανθρώπινη ψυχή και το αιώνιο ταλάνισμά της και μέσα από την ιερή λιτότητα της εικόνας, εστίασε στο κεντρικό νόημα, δηλαδή στην ουσία…».