1ο Artist Meeting: Αυτοχρηματοδοτούμενα καλλιτεχνικά projects από την πλατφόρμα μoment Creative (μC)

Μάρκος Γέττος: «Ο Γκόρκυ ειρωνεύεται με τον τίτλο “Τα Παιδιά Του Ήλιου”, χωρίς όμως να κουνάει και το δάχτυλο»
3 Δεκεμβρίου 2022
Νέες φωτογραφίες για την παράσταση «Rabbit Hole» στο θέατρο 104
3 Δεκεμβρίου 2022
Μάρκος Γέττος: «Ο Γκόρκυ ειρωνεύεται με τον τίτλο “Τα Παιδιά Του Ήλιου”, χωρίς όμως να κουνάει και το δάχτυλο»
3 Δεκεμβρίου 2022
Νέες φωτογραφίες για την παράσταση «Rabbit Hole» στο θέατρο 104
3 Δεκεμβρίου 2022

 

Επιδιώκοντας να ενισχύσει έμπρακτα καλλιτεχνικές συνέργειες και να φέρει σε επαφή επαγγελματίες από το χώρο της τέχνης, η πλατφόρμα μoment Creative (μC) διοργανώνει, το 1ο Artist Meeting, μια σειρά από θεματικές καλλιτεχνικές συναντήσεις που προγραμματίζονται για το 2022/2023. Η πρώτη από αυτές, θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στην Άτρακτο, Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος (ώρα 17.00-19.00) με ελεύθερη είσοδο και θεματική, την αυτοχρηματοδότηση καλλιτεχνικών projects.

Στόχος είναι καλλιτέχνες, υπεύθυνοι παραγωγής και, γενικότερα, επαγγελματίες από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς τομείς, πόλεις ή ακόμη και χώρες, να έχουν την ευκαιρία της προσωπικής επικοινωνίας με άλλους εκπρόσωπους του χώρου, ώστε να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους επαφές, να αναδείξουν τη δουλειά τους και να συζητήσουν γύρω από ένα κοινό καλλιτεχνικό όραμα. Άλλωστε, οι κατάλληλες συνεργασίες έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα δεδομένου ότι οι καλλιτέχνες καλούνται συχνά να αναλάβουν μεταξύ άλλων και τη διοργάνωση, τον συντονισμό ή την παραγωγή ενός καλλιτεχνικού project.

Συγκεκριμένα, η Ντόρις Λαμπρινού και η Κωνσταντίνα Γεωργίου θα μιλήσουν για το πόσο βοηθάει τελικά να αυτοχρηματοδοτούμε τις ιδέες και τα καλλιτεχνικά projects μας, πόσο χρόνο καταλαμβάνει από τη δημιουργική διαδικασία και πώς τελικά παίρνουμε την απόφαση να κάνουμε ένα τέτοιο βήμα. Η Ντόρις θα μοιραστεί την εμπειρία της ως καλλιτέχνις και η Κωνσταντίνα ως υπεύθυνη παραγωγής, με στόχο να ακολουθήσει μία ανοιχτή συζήτηση με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Αγγελίνα Λυκόγιαννη, βασική συνεργάτις της ομάδας ‘Ανάμεσα στους Μέρμηγκες’.

Αν είσαι επαγγελματίας στο χώρο του πολιτισμού (θέατρο, χορός, κινηματογράφος, εικαστικά, μουσική, εκτέλεση παραγωγής) μπορείς να στείλεις/κάνεις την αίτηση συμμετοχής για το 1ο Artist Meeting, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του μoment Creative (μC).

 

Τι είναι όμως το μoment Creative (μC);

Πρόκειται για μια πλατφόρμα mentoring η οποία απευθύνεται σε καλλιτέχνες αλλά και επαγγελματίες στον τομέα της οργάνωσης παραγωγής. Συγκεκριμένα, το μοment Creative επιδιώκει να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα νέων δυνατοτήτων και χρήσιμων εργαλείων προς κάθε καλλιτέχνη και δημιουργό που επιθυμεί να συνδέσει τη δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική πρακτική και τα επόμενα του βήματα στο χώρο της τέχνης. Μερικές από τις θεματικές που αγκαλιάζει η πλατφόρμα είναι οι: διοργάνωση και παραγωγή φεστιβάλ σε εσωτερικούς και δημόσιους χώρους, συνεργασίες με τοπικές κοινότητες και συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, την ανάπτυξη μακροχρόνιας σχέσης με το κοινό στο οποίο απευθύνεται κάθε καλλιτεχνικό project, διεθνείς συνεργασίες με φορείς και καλλιτέχνες του εξωτερικού, αλλά και ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα και ανατροφοδότηση στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Δημιουργός του μoment Creative (μC) είναι η Κωνσταντίνα Γεωργίου.

 

 

Κωνσταντίνα Γεωργίου

Η Κωνσταντίνα Γεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Εργάζεται ως artist mentor και creative producer, συντονίζοντας και υλοποιώντας προγράμματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παιδιών, εφήβων και νέων με απώτερο στόχο την ίση πρόσβαση στις τέχνες και την κοινωνία. Το 2009 ίδρυσε την πολιτιστική ομάδα «Ανάμεσα στους Μέρμηγκες / Among the Ants», μέσω της οποίας έχει συνεργαστεί με διεθνείς ομάδες χορού και θεάτρου και επιμέρους καλλιτέχνες, για την πραγματοποίηση των παραστάσεών τους, την περιοδεία και το στρατηγικό τους σχεδιασμό. Ανάμεσα στα projects που έχει πραγματοποιήσει περιλαμβάνονται δυο φεστιβάλ (FIRST ATTEMPT/ Λάρνακα και Παιγνιόθεν/Αθήνα), καλλιτεχνικές ανταλλαγές με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, artist meetings, συνέδρια, εικαστικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και επαγγελματίες καλλιτέχνες. Εμπνεύστηκε και δημιούργησε το μoment Creative επειδή πιστεύει στη δύναμη της εξατομικευμένης διαδικασίας που προσφέρει το mentoring καθώς δημιουργεί χρόνο και χώρο για να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητα μας, την αισθητική και τα επόμενα βήματα μας, είτε επιμελούμαστε μιας ιδέας καλλιτεχνικά, είτε οργανωτικά ή και τα δύο.

 

H Κωνσταντίνα Γεωργίου. (Φωτογραφία: Αθηνά Φρεναρίτου).

Ντόρις Λαµπρινού

Η Ντόρις Λαµπρινού σπούδασε Art & Design, Υποκριτική Θεάτρου και μουσική στο Τμήμα Κλασικών Εγχόρδων για Βιολοντσέλο και Θεωρία Μουσικής. Εργάστηκε ως creative director, ηθοποιός, δημιούργησε πρωτότυπο υλικό για θεατρικές performances και σύνθεση μουσικής σε συνεργασία με φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διερευνά και επιδιώκει την καλλιτεχνική αρτιότητα με δυναμικές βασισμένες στη φωνή, τη κίνηση, την αφή, το κείμενο, το χρόνο, το κενό, το ρυθμό, και το ενεργειακό σώμα ώστε να επαναπροσδιορίσει τον θαυμάσιο και μυστηριώδη κόσμο που αναδύεται από τη συνεργασία μεταξύ εικαστικών, θεάτρου, χορού και μουσικής. Πρόσφατα δημιούργησε την ΑΜΚΕ Ars Moméntum με έδρα την Αθήνα. Θα τη βρείτε μέσω της ιστοσελίδας https://www.arsmomentum.org/  & dorislabrinou.com

 

Η Ντόρις Λαµπρινού.

 

Πληροφορίες για το 1ο Artist Meeting

Πού: Άτρακτος, Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος

Πότε: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, 17:00-19:00

Είσοδος ελεύθερη

Δήλωση συμμετοχής: Ε. towardsmomentcreative@gmail.com Τ. 6978864818

Οργάνωση 1ου artist meeting: Βίκυ Μπαρμπόκα, Έλενα Ντόσα

Περισσότερες πληροφορίες για το μοment creative
W: themomentcreative.com
FB: momentcreativebyamongtheants
IG: themomentcreative