Ο Στάθης Λιβαθινός σκηνοθετεί την παράσταση «Berlin Alexanderplatz» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Πηνελόπη Μωρούτ: «Το “ΤΗΕ ΒΟΧ|| that dead space between us” αποτελεί μια διατομεακή παράσταση χορού, μεταξύ όλων των στοιχείων επί σκηνής»
22 Νοεμβρίου 2022
Τάσος Δημητρόπουλος: «Αυτό που χρειάστηκε να ξεμάθω στην παράσταση “Τα Δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ”, ήταν το να επικοινωνώ διά του λόγου»
23 Νοεμβρίου 2022
Πηνελόπη Μωρούτ: «Το “ΤΗΕ ΒΟΧ|| that dead space between us” αποτελεί μια διατομεακή παράσταση χορού, μεταξύ όλων των στοιχείων επί σκηνής»
22 Νοεμβρίου 2022
Τάσος Δημητρόπουλος: «Αυτό που χρειάστηκε να ξεμάθω στην παράσταση “Τα Δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ”, ήταν το να επικοινωνώ διά του λόγου»
23 Νοεμβρίου 2022

 

Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων και ο Στάθης Λιβαθινός, παρουσιάζουν την παράσταση «Berlin Alexanderplatz», η οποία ανεβαίνει από τις 24 Νοεμβρίου με τους ηθοποιούς Βασίλη Ανδρέου, Γιώργο Δάμπαση, Νίκο Καρδώνη, Στάθη Κόικα, Λίλλυ Μελεμέ, Πολυξένη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Θεόβη Στύλλου, Άρη Τρουπάκη και Δημήτρη Φιλιππίδη. Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα-σημείο αναφοράς του Άλφρεντ Ντέμπλιν, ενός από τους σημαντικότερους Γερμανούς συγγραφείς του εικοστού αιώνα, η διασκευή του οποίου σε μίνι σειρά από τον Fassbinder τη δεκαετία του 1980, έχει αφήσει εποχή.

 

 

 

 

Οι αλλεπάλληλοι κύκλοι της ζωής ενός προσφάτως αποφυλακισθέντα. Ο κύκλος του έρωτα, ο κύκλος της τιμιότητας, ο κύκλος της επιβίωσης, ο κύκλος του θανάτου, μέσα από μια αλυσίδα από συναρπαστικά γεγονότα που συνθέτουν τον τραγικό βίο του Φραντς. Η παράσταση του Στάθη Λιβαθινού, αναδεικνύει την εποποιία ενός μικρού ανθρώπου στο Βερολίνο του Μεσοπολέμου. Με το «Berlin Alexanderplatz» συμπληρώνονται περισσότερα από 20 χρόνια της ιστορικής πορείας, που διαγράφει για το ελληνικό θέατρο, η δημιουργική συνεργασία του Στάθη Λιβαθινού με τη σταθερή ομάδα ηθοποιών και συντελεστών, που καθοδηγεί από το 2001 και με την οποία υπογράφει και αυτό το ανέβασμα.

Πληροφορίες για την παράσταση «Berlin Alexanderplatz»

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός
Διασκευή: Έλσα Ανδριανού, Στάθης Λιβαθινός με τη συμβολή των ηθοποιών της παράστασης
Στίχοι τραγουδιών: Άρης Τρουπάκης
Σκηνικά / Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική: Μιχάλης Λατουσάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου
Βοηθός Σκηνογράφου / Ενδυματολόγου: Έμιλυ Κουκουτσάκη
B’ Βοηθός Σκηνογράφου / Ενδυματολόγου: Μαρία Ντάρμου
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Video Trailer: Χρήστος Δήμας
Οπτική Ταυτότητα Παράστασης: busybuilding
Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα

Παίζουν: Βασίλης Ανδρέου, Γιώργος Δάμπασης, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Λίλλυ Μελεμέ, Πολυξένη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Θεόβη Στύλλου, Άρης Τρουπάκης, Δημήτρης Φιλιππίδης

 

Πού: Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη, τηλ. 210 8217877

Πότε: από 24 Νοεμβρίου 2022 και κάθε Τετάρτη στις 19.00, Πέμπτη στις 20.30, Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00

Εισιτήρια: Πέμπτη με Κυριακή: 18€ – 15€ ανέργων/φοιτητικό/ΑμεΑ, Τετάρτη: 15€ γενική είσοδος

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/berlin-alexanderplatz/?lang=el

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Πολιτιστικός Οργανισμός «Λυκόφως» Γιώργου Λυκιαρδόπουλου & POLYPLANITY productions

Η παράσταση Berlin Alexanderplatz πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.