Δημήτρης Αδάμης: «Η παράστασή μας, ελπίζουμε, να λειτουργήσει ως “χαλαρωτικό και διεγερτικό ρόφημα” ταυτόχρονα»

Έρχεται «Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» στο Αγγέλων Βήμα
16 Νοεμβρίου 2022
«Τα Παιδιά Του Ήλιου» για δεύτερη σεζόν στο Θέατρο Αλκμήνη
17 Νοεμβρίου 2022

Ο Δημήτρης Αδάμης σκηνοθετεί τη μουσική παράσταση «Το Αίνιγμα».

Sharing is caring!

 

Συνέντευξη στη Μαριλένα Θεοδωράκου

 

Είναι επιθεώρηση και stand up comedy και παρουσιάζεται στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Είναι επίσης και μουσικό διασκεδαστικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στις χρυσές δεκαετίες ‘80s και ‘90s. Ο Δημήτρης Αδάμης μιλάει στο theatermag για τη μουσική παράσταση «Το Αίνιγμα», την οποία σκηνοθετεί και υπογράφει τα κείμενα μαζί με τη Μανίνα Ζουμπουλάκη, τη Μαρία Λαφτσίδου και την Τόνια Πουρκού.

 

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για την παράσταση «Το Αίνιγμα»;

Μετά από τις επιτυχημένες μας παραστάσεις μας στη Σφίγγα με τα αφιερώματα στον Χιώτη, στον Σακελλάριο και στα studio της Columbia, θελήσαμε να πούμε κάτι σημερινό και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί. «Το Αίνιγμα» είναι μια μουσική παράσταση, με κείμενα που σχολιάζουν την εποχή μας κι εμάς τους ίδιους, μέσα σε αυτό και πολλά πολλά τραγούδια από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Πρόκειται για ένα ερωτηματικό που έχω μέσα μου γενικότερα. Τι μας συμβαίνει; Τι ζούμε; Που πάμε; Τι θα γίνει με μας; Και άλλα τέτοια ερωτηματικά που έχουν προκύψει από τη ζωή μας, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Άρα όλα Αίνιγμα!

 

 

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για τα κείμενα και τη συνεργασία σας με τις κυρίες Μανίνα Ζουμπουλάκη, Μαρία Λαφτσίδου και Τόνια Πουρκού;

Ζήτησα από τις συγκεκριμένες γυναίκες να γράψουν για μας, γιατί ήθελα να έχω τη ματιά τους. Ματιά καίρια, αλλά και σύγχρονη, φρέσκια αλλά και κλασικά αστεία. Θέλησα να ακουστεί το χιούμορ τους, ώστε να φωτιστεί καλύτερα το αφιέρωμα που ετοιμάζαμε στις δεκαετίες 1980 και 1990.

 

Ποιοι θα είναι στη σκηνή και σε ποιους ρόλους θα τους δούμε;

Στη σκηνή θα βρεθούν η Άννα Μελίτη, τραγουδώντας με την υπέροχη φωνή της, αλλά και με ένα κείμενο έκπληξη που έγραψε ειδικά για αυτήν η Μανίνα Ζουμπουλάκη. Ακόμη, ο Προκόπης Πολίτης που ως showman θα τραγουδήσει και θα παίξει και έναν ιδιοκτήτη ξενοδοχειακού καταλύματος. Η Μαρία Πλυτά, εκτός από το τραγούδι της, θα μας μαγέψει και με την ερμηνεία της ως ιατρός ειδικής φύσεως, αλλά και ως Γυναίκα -Boho style. H Τόνια Πουρκού ερμηνεύει μία ιδιαίτερη Δασκάλα και σε δικό της κείμενο, θα προσπαθήσει να φτιάξει το λεξικό των νέων φύλων. Τέλος, θα είμαι κι εγώ παρών επί σκηνής, σε ρόλο παρουσιαστή, αλλά και σε ένα κείμενο έκπληξη.

 

 

Πώς λειτουργεί η μουσική σε αυτή την παράσταση; Θα θέλατε να μας πείτε για τη συνεργασία σας με τους μουσικούς Γιώργο Σχοινά,  Χρήστο Βιδινιώτη και  Κωνσταντίνο Ζέρβα;

Η παράστασή μας, ελπίζουμε, να λειτουργήσει ως «χαλαρωτικό και διεγερτικό ρόφημα» ταυτόχρονα. Να ξεχάσουν οι θεατές μας τα προβλήματά τους και να διασκεδάσουν με την καρδιά τους. Να γίνουμε όλοι παρέα και να τραγουδήσουμε μαζί. Οι υπέροχοι μουσικοί μας, είναι συνεργάτες μου χρόνια και τους επιλέγω, γιατί έχουμε κοινή γλώσσα και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Ελπίζω να το εισπράξει ο κόσμος και να περάσει υπέροχα.

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Το Αίνιγμα»

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Κείμενα: Μανίνα Ζουμπουλάκη, Μαρία Λαφτσίδου, Τόνια Πουρκού, Δημήτρης Αδάμης
Ερμηνεύουν: Άννα Μελίτη, Προκόπης Paco Πολίτης, Μαρία Πλυτά, Τόνια Πουρκού
Μουσικοί: Γιώργος Σχοινάς (πιάνο), Χρήστος Βιδινιώτης (μπουζούκι), Κωνσταντίνος Ζέρβας (τύμπανα)

 

Πού: Μουσική Σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής  (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Πότε: Κυριακή 20, 27 Νοεμβρίου και 4, 11 και 18 Δεκεμβρίου 2022, στις 20.00

Τηλέφωνο κρατήσεων: 211 4096149, 6987 844845

Είσοδος σε τραπέζι: 10 ευρώ (στην είσοδο της Σφίγγας)

Προπώληση: Viva.gr

*Τα εισιτήρια εισόδου είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό