Η Πηνελόπη Μωρούτ σκηνοθετεί την παράσταση «The Box|| that dead space between us»

Δημήτρης Λαλούμης: «Θεωρώ ότι κάθε κείμενο που απευθύνεται στον κόσμο των παιδιών πρέπει να συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση»
11 Νοεμβρίου 2022
«Ανατολικά της Εδέμ» στο Αγγέλων Βήμα
11 Νοεμβρίου 2022

Sharing is caring!

 

Η παράσταση «The Box|| that dead space between us», μας παρασύρει σε ένα υπόγειο ταξίδι μεταξύ του πραγματικού και του ψηφιακού, του φωτός και της σκιάς, των βαθύτερων επιθυμιών μας και των χειρότερων φόβων μας. Ανάμεσα στη θύμηση και τη λησμονιά, αυτή η παράσταση αποτελεί μια αναζήτηση αυτοπροσδιορισμού και μια ανάκτηση της αίσθησης ενός σκοπού, του χρόνου, της ανθρώπινης φύσης μέσω της απτής επικοινωνίας. Τη σύλληψη και τη  σκηνοθεσία υπογράφει η Πηνελόπη Μωρούτ, ενώ η ίδια ερμηνεύει με την Ιουλία Ζαχαράκη. Η παράσταση ανεβαίνει από τις 2 Δεκεμβρίου στο Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα.

 

 

TO KOYTI στέκεται. Ανοίγει. Μεταμορφώνεται.
ΤΟ ΚΟΥΤΙ αποκαλύπτει το σώμα, το καταπίνει.
Θέτει όρια, ώστε το σώμα να τα υπερβεί.
Μέσα στο ΚΟΥΤΙ, ο χρόνος διαστέλλεται, ο χώρος αυξομειώνεται.
Μέσα στο ΚΟΥΤΙ, προκύπτουν συναντήσεις.
Επαναπροσδιορίζοντας τη σωματική διάδραση υπό ένα καθεστώς αιώρησης.
ΕΙΣΕΛΘΕΤΕ.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «The Box|| that dead space between us»

Σύλληψη και σκηνοθεσία: Πηνελόπη Μωρούτ
Κινητική Έρευνα και Ερμηνεία: Πηνελόπη Μωρούτ, Ιουλία Ζαχαράκη
Δραματουργία: Πηνελόπη Μωρούτ
Μουσική και Ηχητικός Σχεδιασμός: Χρήστος Παραπαγκίδης
Σκηνογραφία: Πηνελόπη Μωρούτ
Κοστούμια και Ειδικές Κατασκευές: Ηλιάννα Σκουλάκη
Σχεδιασμός Φώτων: Τάσος Παλαιορούτας
Κατασκευή Σκηνικών: ROKANI
Βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Νικόλας Χατζηβασιλειάδης
Φωτογραφίες: Albert Vidal | Vèrtex Comunicació
Φωτογραφία Αφίσας: Δώρα Δημητρίου
Καταγραφή Βίντεο: Albert Vidal | Vèrtex Comunicació
Βίντεο Τρέιλερ:  Πηνελόπη Μωρούτ, Χριστίνα Μάστορη
Επικοινωνία: Ιωάννα Ιακωβίδη

Παραγωγή: Cross iMPact | Πηνελόπη Μωρούτ

Το έργο THE BOX || that dead space between us έχει χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το 2021-2022.

 

Πού: Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

Πότε: από 2 Δεκεμβρίου 2022, για 3 παραστάσεις

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια: 50 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Εισιτήρια: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 10 ευρώ (μειωμένο (το μειωμένο εισιτήριο αφορά σε φοιτητές, ανέργους, άνω των 65, ατέλειες)

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/the-box-that-dead-space-between-us/

Ακατάλληλο κάτω των 16 ετών (η παράσταση εμπεριέχει γυμνό)

Το 2021, η Πηνελόπη Μωρούτ ίδρυσε την ομάδα Cross iMPact, έναν οργανισμό ο οποίος προέκυψε από τη βαθιά πεποίθηση ότι η καλλιτεχνική πρωτοπορία μπορεί να βρεθεί στα σημεία συνάντησης μεταξύ πολλαπλών καλλιτεχνικών εκφράσεων και τεχνικών και ότι η τέχνη είναι ικανή να παράγει ουσιαστικό αντίκτυπο, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

 

BIO
Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου – Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Ε.Μ.Π.) και του Πανεπιστημίου Τεχνών ArtEZ (Master Theatre Practices – Ολλανδία), Η Πηνελόπη Μωρούτ είναι μια διατομεακή καλλιτέχνης, η οποία εστιάζει στη δημιουργία υβριδικών έργων μέσω της διασταύρωσης και συγχώνευσης διαφορετικών τεχνικών. Το έργο της εκτείνεται από τη δημιουργία χοροθεατρικών παραστάσεων μέχρι την κατασκευή σκηνικών και mixed-media video animation.
Ως επαγγελματίας χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με την ομάδα χορού JUKSTA, το σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου), τη θεατρική χοροθεατρική ομάδα So7 Company και από το 2018 δουλεύει στο θέατρο ως σκηνοθέτης/χορογράφος και σκηνογράφος. Μέσα στα χρόνια, έχει εξελίξει την τεχνική χορευτικού αυτοσχεδιασμού “Sculpting Body-Images”, την οποία μοιράζεται σε μορφή σεμιναρίων ανά τον κόσμο (MUDA Arts Centre/Βέλγιο, Murate Art District/Ιταλία, KDF/Ελλάδα, Munus Encuentro/Μεξικό). Ως βιντεογράφος, έχει συνεργαστεί με το TANZAHOi International Screendance Festival Hamburg, έχει συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση HUMAN RIGHTS? | THE FUTURE’S SHAPE #WomenCanSaveTheWorld, στη Διεθνή Έκθεση REA!Art Fair (IT), καθώς και σε διάφορα φεστιβάλ video dance & dance animation ανά τον κόσμο (Βραζιλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ινδονησία, Γερμανία).
Για το προηγούμενό της έργο H.I.I.T. | High-Intensity Identity Training, η Πηνελόπη έκανε ένα πείραμα στον εαυτό της για ένα χρόνο, ενώ για το τελευταίο της έργο THE BOX || that dead space between us έχει λάβει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το έτος 2021-2022. Η ίδια συνεχίζει να αναζητά την προσωπική της εξέλιξη παρακολουθώντας συστηματικά σεμινάρια ανά την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς σεμιναρίων της τεχνικής Fighting Monkey της ομάδας RootlessRoot.

 

BIO Ιουλία Ζαχαράκη
Η Ιουλια Ζαχαράκη είναι απόφοιτη της Kρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Έκτοτε συνεργάζεται με τον Anton Lachky στις Βρυξέλλες και τους Danae & Dionysios στην Ελλάδα. Τον τελευταίο χρόνο συμμετείχε στην κινητική έρευνα και συγχορογραφία της παραγωγής THE BOX|| that dead space between us απο την ομάδα Cross iMPact της Πηνελόπης Μωρούτ , η οποία έκανε πρεμιέρα στο 28ο Φεστιβάλ Καλαμάτας.
Όσο για τις προσωπικές τις δημιουργίες, τον Οκτώβριο θα παρουσιάσει το site- specific project BRIDGE, το οποίο έχει επιχορηγηθεί απο τα «Ανοιχτά Πανιά» του Δήμου Χανίων για το 2022. Μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει το site- specific έργο Definitely Maybe στο Διεθνές Φεστιβάλ Dance Days Chania (2017), το Wethericecream Weatheriscream στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας (2019) και το site-specific έργο Into the Flux: Jungle στο Διεθνές Φεστιβάλ Dance Days Chania (2020). Τέλος, είναι συνεργάτης του στούντιο Συν-Κίνηση στα Χανιά, διδάσκοντας και συμμετέχοντας σε παραγωγές της ομάδας καθώς και είναι εθελόντρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Dance Days Chania.