Θέατρο για παιδιά: «Η απειλή των Κόουζ» στο Θέατρο Αυλαία

Το Θέατρο των Αλλαγών δέχεται αιτήσεις για την υποτροφία «Ανδρέας Βουτσινάς»*
7 Νοεμβρίου 2022
Χριστίνα Χατζηβασιλείου: «Το κείμενο “Αλεπούδες” με κέρδισε από την πρώτη ανάγνωση για τον πυκνό λόγο του, τον γοργό ρυθμό και κυρίως την ατμόσφαιρα αγωνίας και μυστηρίου που αναδύει»
7 Νοεμβρίου 2022

Sharing is caring!

 

«Η απειλή των Κόουζ» ανεβαίνει από την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αυλαία, σε σκηνοθεσία Μάγκυς Μοτζολή. Πρόκειται για ένα οικολογικό μουσικό παραμύθι, για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και τις μικρές καθημερινές δράσεις, με τις οποίες όλοι μαζί, μπορούμε να προστατέψουμε τον πλανήτη που μας φιλοξενεί!

«Αν όλοι προσπαθήσουμε και ενδιαφερθούμε, θα σώσουμε την Γη μας, μπορούμε!»

 

 

 

Λίγα λόγια για το έργο

«Το βασίλειο των Κόουζ», καταστρέφει το περιβάλλον και η ζωή στο βασίλειο της φύσης κινδυνεύει! Η πριγκίπισσα Ελπίδα του βασιλείου της φύσης, ταξιδεύει στον Αμαζόνιο και ζητά βοήθεια από το βασίλειο των δέντρων, όπου η σοφή κουκουβάγια δίνει τη λύση.
Όμως, τα δύο αποτρόπαια Οξ από το βασίλειο των Κόουζ, απαγάγουν την Ελπίδα και η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο. Θα καταφέρει άραγε η πριγκίπισσα Ελπίδα της φύσης, να κάνει τον Παρανόϊ Κόουζ, να αλλάξει το όνομά του και να γίνει επιτέλους Λόγι Κόουζ;
Οι ήρωες του έργου προβληματίζονται, διαμορφώνουν γνώμη μέσα από τη γνώση, εξελίσσονται, τραγουδούν, παθαίνουν και μαθαίνουν! Μια μουσική παιδική παράσταση που συνδυάζει το θέατρο με το παιχνίδι, την οικολογία με την διασκέδαση και παρασύρει τους μικρούς θεατές και όχι μόνο.

Η παράσταση συμπεριλαμβάνεται στον «Κατάλογο Εκπαιδευτικών Θεαμάτων» του Υπουργείου Παιδείας και συγγραφέας του έργου είναι ο Δημήτρης Λαλούμης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Από τις εκδόσεις «Λεξίτυπον» κυκλοφορεί το βιβλίο της παράστασης που συνοδεύεται με cd με την παράσταση ηχογραφημένη στο σύνολό της. Το ρόλο του αφηγητή έχει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και στους τραγουδιστές συμπεριλαμβάνεται ο Γιάννης Ζουγανέλης.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου διατίθενται στην Κιβωτό του Κόσμου.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Η απειλή των Κόουζ»

Κείμενο- Μουσική: Δημήτρης Λαλούμης
Σκηνοθεσία: Μάγκυ Μοτζολή
Παίζουν: Άννα Τζανακάκη, Ελένη Λύρα, Ελευθερία Χρυσικοπούλου, Μαρία Βασιλάκου, Στάθης Συμεωνίδης

 

Πού: Θέατρο Αυλαία, 2ας Μεραρχίας και Κουντουριώτου 182, Πειραιάς, τηλ. 210 4297771, πληροφορίες: 6906 461616

Πότε: από 13 Νοεμβρίου 2022 και κάθε Κυριακή στις 12.00

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά

Εισιτήρια: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 7 ευρώ (μειωμένο), 8 ευρώ (ομαδικό: άνω των 5 ατόμων)

Κρατήσεις: 210 4297771 και 6906 461616

Προπώληση: Ticketservices.gr, 2107234567 εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα