Η Κατερίνα Μαραγκού ερμηνεύει τη «Δεσποινίς Μαργαρίτα» 

«Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» από τη Συντεχνία του Γέλιου
3 Νοεμβρίου 2022
Τέσσερις ηθοποιοί μιλούν για τη «Δίκη των έξι»
3 Νοεμβρίου 2022

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Μαργαρίτης και η ηθοποιός Κατερίνα Μαραγκού συνεργάζονται στην παράσταση «Δεσποινίς Μαργαρίτα».

Sharing is caring!

Με το εμβληματικό έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάϋντε, έρχεται αντιμέτωπη φέτος η Κατερίνα Μαραγκού, υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Μαργαρίτη και με τη σημαντική συμβολή του συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στο Θέατρο Άλμα.

Η παράσταση «Δεσποινίς Μαργαρίτα», ανέβηκε το 1975 στην Ελλάδα με την Έλλη Λαμπέτη. Σήμερα, 47 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα και ενώ μεσολάβησαν και άλλες παραστάσεις του ίδιου έργου στην χώρα μας, η Κατερίνα Μαραγκού επανεμφανίζεται στην σκηνή του θεάτρου Άλμα, ερμηνεύοντας τον σημαντικό αυτό μονόλογο στην εξαιρετική μετάφραση του Κώστα Ταχτσή.

Στο τωρινό ανέβασμα του έργου και σύμφωνα με τις οδηγίες του Γιάννη Μαργαρίτη, η Κατερίνα Μαραγκού έρχεται αντιμέτωπη με μια υποκριτική ακροβασία, ανάμεσα σε έναν ποιητικό ρεαλισμό και έναν ονειρικό, αλλά και επιθετικό εξπρεσιονισμό, αναδεικνύοντας το φαινόμενο της φθοράς κάθε συστήματος με χιούμορ, δραματικότητα, απελπισία και ανατρεπτική διάθεση, φθάνοντας στα όρια μιας απροσδόκητης κλοουνερί.

 

 

Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το 1949 στη Βραζιλία. Επηρεάστηκε βαθιά από τα γεγονότα της εποχής και αναζήτησε με επιμονή τη βαθύτερη ουσία της παιδείας, σε σχολές και πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.
Τελικά, εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια για ακαδημαϊκή μόρφωση και άρχισε να γράφει. Το πρώτο του μυθιστόρημα «Ο φίλος Ιονάθαν» γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στα 21 του, γράφει το θεατρικό έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» που τον κάνει ευρύτερα γνωστό στο κοινό. Συνέχισε με παραμύθια και ακόμα πέντε θεατρικά. Τα έργα του αναγνωρίστηκαν σε όλον τον κόσμο και σε πολύ νεαρή ηλικία, κέρδισε το βραβείο «Μολιέρ».

Η «Δεσποινίς Μαργαρίτα» έρχεται στο θέατρο Άλμα για να ξεβολέψει τις παγιωμένες απόψεις μας, γύρω από τα μεγάλα κοινωνικά θέματα της εποχής μας.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Δεσποινίς Μαργαρίτα»

Μετάφραση: Κώστας Ταχτσής
Σκηνοθεσία και Φώτα: Γιάννης Μαργαρίτης
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Carmencita Brojboiou
Με την Κατερίνα Μαραγκού

Πού: Θέατρο Άλμα, Αγίου Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15-17, μετρό Μεταξουργείου, τηλ. 210 5220100

Πότε: από 21 Νοεμβρίου 2022 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Τιμή εισιτηρίων: 15 ευρώ, 12 ευρώ (μειωμένο)

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/despoinis-margarita/