«Το Ξύπνημα της Άνοιξης» στο νεοσύστατο Θέατρο Noūs

Δύο τελευταίες παραστάσεις της «Νίκης, απόψε στο πάρτι» στο Θέατρο Φούρνος
27 Οκτωβρίου 2022
Μαργαρίτα Δαλαμάγκα – Καλογήρου: «Στην ενηλικίωσή του, το θέατρο Αγγέλων Βήμα στρατεύεται στην προσπάθεια να γίνεται όλο πιο δημιουργικό, όλο πιο τολμηρό, όλο πιο γενναίο»
27 Οκτωβρίου 2022
Δύο τελευταίες παραστάσεις της «Νίκης, απόψε στο πάρτι» στο Θέατρο Φούρνος
27 Οκτωβρίου 2022
Μαργαρίτα Δαλαμάγκα – Καλογήρου: «Στην ενηλικίωσή του, το θέατρο Αγγέλων Βήμα στρατεύεται στην προσπάθεια να γίνεται όλο πιο δημιουργικό, όλο πιο τολμηρό, όλο πιο γενναίο»
27 Οκτωβρίου 2022

Οι ηθοποιοί Ελένη Κούστα, Ελωρίς Αλπανίδου, Ιλεάνα Παπαγιάννη, Έλενα Σταύρου, Άρης Μπαταγιάννης και Λυκούργος Μπάδρας ερμηνεύουν στην παράσταση «Το Ξύπνημα της Άνοιξης» που παρουσιάζεται στο Θέατρο Noūs- Creative Space.

 

Τη θεατρική σεζόν 2022 – 23, η Ελληνική Εταιρεία Παραγωγής Θεάτρου «Από τα έγκατα της Γης» παρουσιάζει στο νεοσύστατο Θέατρο Noūs, το έργο του Φρανκ Βέντεκιντ «Το Ξύπνημα της Άνοιξης» , σε σκηνοθεσία του Κώστα Παπακωνσταντίνου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί. Ελωρίς Αλπανίδου, Βαγγέλης Ζάπας, Ελένη Κούστα, Λυκούργος Μπάδρας, Άρης Μπαταγιάννης, Ιλεάνα Παπαγιάννη, Έλενα Σταύρου.

 

 

Όταν το 1891 ο Φρανκ Βέντεκιντ έγραψε «Το Ξύπνημα της Άνοιξης», συνειδητά θέλησε να ταράξει τα ήρεμα νερά της βικτωριανής Ευρώπης. Στη δύση του 19ου αιώνα η εμφάνιση της ψυχανάλυσης, η φεμινιστική επανάσταση, η εξάπλωση του σοσιαλισμού, οι εθνικές, πολιτικές και κοινωνικές διαμάχες που θα οδηγήσουν σε δύο δεκαετίες στο ξέσπασμα του Μεγάλου Πολέμου διαμορφώνουν ένα νέο κόσμο πιο προκλητικό, πιο γρήγορο, πιο δυναμικό. Ο Βέντεκιντ παρατηρεί, κρίνει και αποκαλύπτει με επώδυνη ειλικρίνεια στο κοινό πως η άγνοια, η αδυναμία κατανόησης ή η αδιαφορία των ενηλίκων για τον εφηβικό ψυχικό κόσμο αφήνει τους νέους να αναρωτιούνται, να εξερευνούν, να απελπίζονται ή να βρίσκουν εν τέλει κάποιο μονοπάτι μόνοι τους. Ο αυνανισμός, η ομοφυλοφιλία, ο βιασμός, η έκτρωση, η αυτοκτονία, η πορνεία, η παιδική κακοποίηση, θέματα που κυριαρχούν στη ζωή και τη σκέψη των εφήβων ηρώων του δράματος, του έδωσαν τον τίτλο ενός από τα προκλητικότερα έργα της Γερμανικής δραματουργίας και προκάλεσαν την απαγόρευση του σε πολλές χώρες. Σήμερα, σε μια εποχή εξίσου ταραγμένη και ρευστή, οι νέοι βιώνουν παρόμοιες προκλήσεις και προβληματισμούς για το σώμα τους, τη σεξουαλική τους ταυτότητα, τη σχέση τους με τους ενηλίκους, τη θρησκεία, την εκπαίδευση κι έτσι το Ξύπνημα της Άνοιξης παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο, επώδυνο και προκλητικό.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Το Ξύπνημα της Άνοιξης»

Μετάφραση: Αλεξάνδρα Βουτζουράκη
Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Τωράκη
Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Μουσική: Νίκος Ζουρνής
Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Βίκυ Πάντζιου, Κωνσταντίνος Παυλίδης
Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη
Φωτογραφία, σχεδιασμός αφίσας, γραφιστικά: Κωνσταντίνος Παυλίδης
Promo trailer: Κωνσταντίνος Παυλίδης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Άντζυ Νομικού
Παραγωγή: «Από τα έγκατα της Γης»

Ηθοποιοί: Ελωρίς Αλπανίδου, Βαγγέλης Ζάπας, Ελένη Κούστα, Λυκούργος Μπάδρας, Άρης Μπαταγιάννης, Ιλεάνα Παπαγιάννη, Έλενα Σταύρου.

 

Πού: Θέατρο Noūs- Creative Space, Τροίας 35, Αθήνα

Πότε: από 5 Νοεμβρίου 2022 και κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (μειωμένο: φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ).

Κρατήσεις εισιτηρίων: ticketmaster.gr

Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 8237333, Κιν. 6907105203 και 6944 130219

Parking: Για το διάστημα 20.00 – 00.00, με την επίδειξη του εισιτηρίου σας, χρέωση 5€.

*Σε όλους τους χώρους του θεάτρου τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της Covid19.