«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα». Παράταση παραστάσεων έως 11 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Σταθμός

Το «Μοτέλ» για δεύτερο χρόνο στη σκηνή της Φρυνίχου
25 Οκτωβρίου 2022
Μάρια Φλωράτου: «Βρίσκω πολύ γοητευτική τη δομή του βαριετέ, γιατί είναι η πιο αναρχική, η πιο συμπεριληπτική, η πιο αισθησιακή και η λιγότερο διδακτική δομή θεάτρου»
25 Οκτωβρίου 2022

O Γιώργος Νινιός ερμηνεύει στην παράσταση «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα» που παρουσιάζεται στο Θέατρο Σταθμός. (Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής).

Sharing is caring!

 

Γιατί μερικοί άνθρωποι, είναι από μόνοι τους το μήνυμα,
έτσι όπως περνούν μέσα από τον κόσμο,
όπως κοιτάζουν, ή όπως χαμογελάνε…

Ο συγγραφέας των μεγάλων επιτυχιών Βασίλης Κατσικονούρης («Το γάλα», «Καγκουρό») παρουσιάζει τον καινούργιο του μονόλογο «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα» με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Νινιό από τις 8 Οκτωβρίου στο Θέατρο Σταθμός.  Η παράσταση παίρνει παράταση έως τις 11 Δεκεμβρίου και παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 18.15 και Κυριακή στις 21.15.

Ο Τσιτάχ, ένας πολύπειρος βετεράνος τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος, κάνει έναν ειλικρινή απολογισμό της μακροχρόνιας πορείας του, προσκεκλημένος από ένα σχολείο για να μιλήσει στα παιδιά για την αξία της άμιλλας και τα αθλητικά ιδεώδη. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού, εξιστορεί γεγονότα και εμπειρίες από τη ζωή και την καριέρα του ξετυλίγοντας σιγά-σιγά το κουβάρι της ύπαρξης του, από τη δόξα, τα πλούτη και τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι το μηδέν και το περιθώριο.
Η καταξιωμένη στην Κύπρο ερμηνεύτρια και σκηνοθέτρια Ερμίνα Κυριαζή και ο διακεκριμένος ηθοποιός Γιώργος Νινιός, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αφηγηθούν μια ιστορία, γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση με κύρια θέματά της την ανδρική μοναξιά και τη ματαίωση, μαζί όμως με ένα βαθύ αίσθημα αξιοπρέπειας, ως πυξίδα και ως ύστατη νίκη σε πείσμα της ήττας και της φθοράς.

 

 

 

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

Αποχαιρετώντας, λοιπόν, το αντρίκειο σύμπαν και καλωσορίζοντας τη θηλυκή ενέργεια βρεθήκαμε στον κόσμο του «άνθρωπα»… Του ανθρώπου και της ανθρώπου. Με την ευελιξία των αιλουροειδών χωθήκαμε σε κόσμους που το φύλο δεν είχε σημασία παρά μόνο η «συνεύρεση»…Σα σύμβολο ο πλανήτης μπάλα ταξιδεύει στο «σημείο γη» και καθόλου δεν την εξυμνεί…
Ευχαριστώ για τη «συνενοχή», τη «συμπνοή»…Τη «συμμαχία», Γιώργο και Βασίλη…
Μάνο και Θέατρο Σταθμός για τη μεγάλη αγκαλιά και την εμπιστοσύνη…
Ερμίνα Κυριαζή

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»

Σκηνοθεσία: Ερμίνα Κυριαζή – Γιώργος Νινιός

Ερμηνεία: Γιώργος Νινιός
Μουσική-Στίχοι: Γιώργος Νινιός
Σκηνογραφική ιδέα: Ερμίνα Κυριαζή
Κατασκευή μαριονέτας: Βασίλης Βασιλάκης
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Βοηθός σκηνοθέτη-Χειρίστρια κούκλας: Γεωργία Μανελίδου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής
Περιγραφή αγώνα: Χρήστος Κυριαζής Παραγωγή: Πολιτισμός Σταθμός Θέατρο

 

Πού: Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, Αθήνα (πλησίον του Μετρό Μεταξουργείο), τηλ. 210 5230267

Παράσταση παραστάσεων: έως 11 Δεκεμβρίου 2022, κάθε Σάββατο στις 18.15 και κάθε Κυριακή στις 21.15, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Εισιτήρια: Σάββατο και Κυριακή: 15 ευρώ και 13 ευρώ (μειωμένο)

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/tsitax-i-erimia-tou-termatofylaka/