Ο «Φάουστ» στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

Μάρια Φλωράτου: «Βρίσκω πολύ γοητευτική τη δομή του βαριετέ, γιατί είναι η πιο αναρχική, η πιο συμπεριληπτική, η πιο αισθησιακή και η λιγότερο διδακτική δομή θεάτρου»
25 Οκτωβρίου 2022
Γιάννης Στεφόπουλος: «Η διαφορά που κάνει η Αναγνωστάκη στην “Πόλη” είναι ότι αφήνει τον θεατή να ταυτιστεί με όποιον ήρωα θέλει»
26 Οκτωβρίου 2022

Sharing is caring!

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις, επαναλαμβάνει από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, για τρίτη χρονιά, το έργο ζωής του Γκαίτε, «Φάουστ», που ολοκληρώθηκε λίγο πριν το θάνατό του, σε δραματουργική επεξεργασία, προσαρμογή κειμένων σε πεζό λόγο και σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου. Το έργο είναι εμπνευσμένο από το προγενέστερό του «Δόκτωρ Φάουστους» του Κρίστοφερ Μάρλοου. Πρόκειται για ένα αφήγημα που διηγείται την τραγική ιστορία ενός σοφού μάγου, ο οποίος κλείνοντας συμφωνία με τον Μεφιστοφελή (διάβολο), προσπαθεί να εξαγοράσει με την ψυχή του, όλες τις ανθρώπινες επιθυμίες που του υπόσχονται ευτυχία.

 

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

Ανέβασμα για τρίτη χρονιά του Φάουστ, το βασικό θεατρικό έργο του Γκαίτε. Αυτό το έργο ορόσημο είναι ζωντανό ως σήμερα και σύγχρονο όσο ποτέ. Οι επώδυνοι προβληματισμοί του πάνω στην ευτυχία και τη δυστυχία της ζωής του ανθρώπου ηχούν ακόμα στα αυτιά μας, σαν καμπάνες που δεν σταματούν αν δεν δώσουν απάντηση σε ερωτήματα που καίνε. Καμπάνες χαρμόσυνες και καμπάνες πένθιμες που συνοδεύουν τα αιώνια ερωτήματα ενός νοήμονος όντος. Ο συγγραφέας σε σπρώχνει να δεις βαθιά μέσα σου. Εκεί που υπάρχει φως αλλά και εκεί που φωλιάζει σκοτάδι. Σε σπρώχνει σε καταβυθίσεις στις εσώτερες εσοχές των φόβων και των ελπίδων σου, ώστε να επιλέξεις τα βήματα της ζωής σου αιωρούμενος πάνω σε βράχους αμφιβολιών και υπέρτατου ρίσκου στη ρουλέτα της ζωής. Ο Φάουστ τολμά να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο για την επίγεια χαρά, ακροβατώντας στην επικινδυνότητα αυτού του τολμήματος και τα δαιδαλώδη μονοπάτια του.

Μία τραγωδία της ρομαντικής εποχής που έχει όλα τα στοιχεία του τραγικού αφομοιωμένα από τον μεγάλο αυτόν συγγραφέα. Πέρα από εύκολες λύσεις και εύπεπτα happy end, ο Φάουστ αποκαλύπτει και φωτίζει με έναν προβολέα αλήθειες και ψέματα, κάνοντας τον θεατή ενεργό συμμέτοχο στις διαδρομές των αναζητήσεών του. Χρυσάνθη Κορνηλίου

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Φάουστ»

Δραματουργική επεξεργασία/προσαρμογή κειμένων σε πεζό λόγο/σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Δαφνιωτίδης
Σκηνικά: Άγγελος Δελής
Κοστούμια: Βάνια Αλεξάντροβα
Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Δαφνιωτίδης
Κινησιογραφία: Σίμων Πάτροκλος
Σχεδιασμός/χειρισμός Φωτισμού: Κωνσταντίνος Σακουλάς
Φωτογράφιση: Δημήτρης Μανώλης
Οργάνωση παραγωγής: Σωτήρης Οικονόμου
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Social Media: 4P Productions

Παίζουν οι ηθοποιοί/διανομή:
Γιάννης Λαμπρόπουλος: Φάουστ
Γιώργος Καπετανάκος: Μεφιστοφελής
Ιωάννα Χρυσομάλλη: Μαργαρίτα
Έφη Χαντζούλη: Μάρθα
Γιάννης Δαφνιωτίδης: Βάγκνερ, σπουδαστής, Βαλεντίνος
Ευδοκία Κατερινιού: στρίγγλα, Λίζα

 

Πού: Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις, Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη, τηλ. 210 8613739

Πότε: από 23 Οκτωβρίου 2022 και κάθε Κυριακή στις 18.30

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/faoust-triti-sezon-ston-polyxoro-politismou-dieleusis/

Κρατήσεις εισιτηρίων:
⦁ Τηλέφωνο 2108613739 και
⦁ e-mail ⦁ dieleusis@gmail.com

Διάρκεια παράστασης: 180 λεπτά με δεκάλεπτο διάλειμμα