Ο Γιώργος Αλεβυζάκης και ο Σταύρος Δάλκος ερμηνεύουν και σκηνοθετούν στην «Αρτζεντίνα»

«Μάγισσες» μέρος 3ο _Επιδόρπιο στο Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα
18 Οκτωβρίου 2022
Το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ «Παιχνιδοποιός» έχει video teaser
18 Οκτωβρίου 2022
«Μάγισσες» μέρος 3ο _Επιδόρπιο στο Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα
18 Οκτωβρίου 2022
Το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ «Παιχνιδοποιός» έχει video teaser
18 Οκτωβρίου 2022

 

Η θεατρική παράσταση «Αρτζεντίνα», μετά από έναν πετυχημένο κύκλο παραστάσεων την περασμένη άνοιξη, επιστρέφει από τις 9 Νοεμβρίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο Θέατρο 104. Ο Γιώργος Αλεβυζάκης και ο Σταύρος Δάλκος ερμηνεύουν και σκηνοθετούν.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Παντελής, ιδιοκτήτης του μπαρ «Αρτζεντίνα», ετοιμάζεται να κλείσει το μαγαζί, όταν δέχεται την απροσδόκητη επίσκεψη ενός παλιού του φίλου, του Αποστόλη. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του Παντελή να τον διώξει, ο νυχτερινός αυτός επισκέπτης δεν δείχνει καμία διάθεση να αποχωρήσει. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο Αποστόλης ζητάει από τον Παντελή μία χάρη…

 

 

Είπαν για το έργο:
«Ο Σταύρος Δάλκος αξιοποιεί στο έπακρο τις δραματικές δυνατότητες ενός λαϊκού, πρωτόγονου, αφτιασίδωτου λόγου, που όμως ψυχογραφεί στην εντέλεια αυτούς που τον εκφέρουν. Πατάει βέβαια σε μια σίγουρη παράδοση που ξεκινάει από τον Ταχτσή, τον Σκούρτη, τον Κεχαΐδη και τον Μάτεσι, για να φτάσει στους διαλόγους του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη, όμως η προσωπική του ματιά είναι απόλυτα διακριτή. Στη δημιουργία δηλαδή ενός λαϊκού θεάτρου με την πιο ουσιαστική σημασία του όρου».
Μάνος Στεφανίδης, κριτικός τέχνης και συγγραφέας

«Το έργο είναι μια συναισθηματική τραμπάλα, μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων, μια μονομαχία με διακύβευμα τη φιλία. Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει, και ο Παντελής δεν μπορεί να αφήσει τον Αποστόλη. Όλα είναι θολά. Οι ανατροπές πολλές: θέση, αντίθεση, σύγκρουση και ανατροπή και πάλι ανατροπή. Συχνά θέλεις να γελάσεις, όμως το θέμα είναι τραγικό και οι δύο ήρωες είναι ισοδύναμοι, αντίθετοι και συμπληρωματικοί».
Ανθούλα Δανιήλ, διδάκτωρ Φιλολογίας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου, Μουσικής και Χορού καθώς και της Επιτροπής Βραβείων «Κάρολος Κουν»

Το θεατρικό έργο «Αρτζεντίνα» έχει αποσπάσει έπαινο στα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου 2020/21, ενώ κυκλοφορεί σε κεντρικά βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Νίκας.

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Αρτζεντίνα»

Κείμενο: Σταύρος Δάλκος
Ερμηνεία-Σκηνοθεσία: Γιώργος Αλεβυζάκης, Σταύρος Δάλκος
Φωτογραφίες-βίντεο παράστασης: Βάσια Παππά
Φωτισμοί: Χρήστος Τσαμπάς
Επιμέλεια μουσικής: Σταύρος Δάλκος
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη

Έπαινος στα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου 2020/2021

Λόγω της σκληρής της γλώσσας, η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Πού: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Κεραμεικός, τηλ. (Στάση Μετρό Κεραμεικός)

Πότε: από 9 Νοεμβρίου 2022 και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 21.00

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3455020 / 694 270 4613

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12€ / Φοιτητικό, ανεργίας, ατέλειες: 8€

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά