Νέος κύκλος παραστάσεων για την «Ημέρα Κυρίου» στο Θέατρο Σταθμός

Σύγχρονο Θέατρο: Δύο βραδιές αφιερωμένες στο έργο του Παντελή Μπουκάλα «Το αίμα της αγάπης» με εξαιρετικούς καλεσμένους.
15 Οκτωβρίου 2022
Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος»
15 Οκτωβρίου 2022
Σύγχρονο Θέατρο: Δύο βραδιές αφιερωμένες στο έργο του Παντελή Μπουκάλα «Το αίμα της αγάπης» με εξαιρετικούς καλεσμένους.
15 Οκτωβρίου 2022
Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος»
15 Οκτωβρίου 2022

Όταν δεν τα ’χει κάποιος,
μπορεί να εξοργίζεται μ’ αυτούς που τα ’χουν.

Η παράσταση του καινούργιου έργου του Γιάννη Τσίρου (Έπαινος Κάρολος Κουν 2022) «Ημέρα Κυρίου», αφού ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός. Η παράσταση παρουσιάζεται από τις 14 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη με τους ηθοποιούς Μάξιμο Μουμούρη, Φαίη Ξυλά, Βασίλη Αθανασόπουλο και Αναστασία Παντούση.

Ο χρόνος που διαδραματίζεται το έργο περιορίζεται στη διάρκεια μιας Κυριακής. Μιας αργίας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν αργούν όμως όλοι. Και όπως συμβαίνει και στη ζωή, κανένα από τα πρόσωπα του έργου δεν δικαιώνεται, και κανένα δεν κερδίζει τίποτα περισσότερο από ένα μικρό μερίδιο επίγνωσης. Μιας επίγνωσης όμως σημαντικής, για όλα αυτά που βιώνουμε, και κυρίως γι’ αυτά που έπονται. Μέσα από το γεμάτο χιούμορ, σασπένς και ποιητικές αιχμές ρεαλιστικό κοινωνικό δράμα του Γιάννη Τσίρου («Άγριος Σπόρος», «Αξύριστα Πηγούνια») που σκηνοθέτησε ο Μάνος Καρατζογιάννης, ζωντανεύουν χαρακτήρες οικείοι που ξυπνούν στον καθένα μας υπαρξιακές αγωνίες, αδυναμίες και δυνατότητες, συμβιβασμούς και αντιστάσεις.

 

 

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Υπάρχει καμιά κοινωνία; Πού είναι να τη δω;» αναρωτιέται η Λούλα Αναγνωστάκη στο μονόπρακτό της «Ο ουρανός κατακόκκινος» (1998). Αυτήν την κοινωνία αναζητά, με αγωνία, το τελευταίο έργο του Γιάννη Τσίρου, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή με κύρια πρόσωπα ένα ζευγάρι καλοβαλμένων ανθρώπων και το υπηρετικό τους προσωπικό. Μια Κυριακή, κάποια από τα πρόσωπα του έργου, θα παλέψουν για το δίκιο τους και κάποια, θα τους «δικάσουν», στον εξωτερικό χώρο μιας πολυτελούς πισίνας, σε ένα προάστιο της Αττικής. Όλοι θα έχουν δίκιο. Και όλοι έχουν άδικο. Όπως είθισται άλλωστε στη σύγχρονη κοινωνία. Σε κάθε κοινωνία που χάνει τον προσανατολισμό της. Στο τέλος της ημέρας, θα έχει μείνει μόνο μια επίγνωση. Ένα μερίδιο έστω, για κάποιους μικρό, για άλλους μεγαλύτερο. Πάντοτε όμως εκ των υστέρων. Όπως συμβαίνει πάντοτε με όλες τις επιγνώσεις μας. Μάνος Καρατζογιάννης

 

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ημέρα Κυρίου»

Κείμενο: Γιάννης Τσίρος

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Σκηνικό: Τέτα Τσαβδαρίδου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Φίλιππος Παπαθεοδώρου
Φωτογραφία: Σπύρος Περδίου
Φωτογραφίες παράστασης: Ελίνα Γιουνανλή
Παραγωγή: Πολιτισμός Σταθμός Θέατρο

Ερμηνεύουν: Μάξιμος Μουμούρης, Φαίη Ξυλά, Βασίλης Αθανασόπουλος, Αναστασία Παντούση

 

Πού: Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, (πλησίον του Μετρό Μεταξουργείο), τηλ. 210 5230267

Πότε: από τις 14 Οκτωβρίου 2022 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 18.00.

Εισιτήρια: Παρασκευή: 10 ευρώ (γενική είσοδος), Σάββατο και Κυριακή: 15 ευρώ και 13 ευρώ (μειωμένο)

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/imera-kyriou-1/