«ΝτοΝτό!»: η βρεφική παράσταση της ομάδας ΒίΔα για ηλικίες από 12 μηνών

Ο Δημήτρης Μυλωνάς σκηνοθετεί την παράσταση «Όπου κι αν πας να μη χαθείς»
11 Οκτωβρίου 2022
Ελεάνα Γεωργούλη: «Ο “Περιοδεύων Θίασος” είναι στην πραγματικότητα μια κωμική παράσταση μέσα σε μια τραγική συνθήκη»
11 Οκτωβρίου 2022
Ο Δημήτρης Μυλωνάς σκηνοθετεί την παράσταση «Όπου κι αν πας να μη χαθείς»
11 Οκτωβρίου 2022
Ελεάνα Γεωργούλη: «Ο “Περιοδεύων Θίασος” είναι στην πραγματικότητα μια κωμική παράσταση μέσα σε μια τραγική συνθήκη»
11 Οκτωβρίου 2022

Ο Θανάσης Βοϊδήλος ερμηνεύει στη βρεφική παράσταση «ΝτοΝτό!» που παρουσιάζεται στη Νέα Βρεφική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

 

Για την χειμερινή θεατρική περίοδο 2022-23, η ομάδα ΒίΔα ξεκινάει με ιδιαίτερη χαρά, μια νέα συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εγκαινιάζοντας τη Νέα Βρεφική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με την παράσταση για βρέφη «ΝτοΝτό!». Η ομάδα ΒίΔα (Βίκυ Καλπάκα και Δάφνη Καφετζή), μετά την μεγάλη της επιτυχία «Το δέντρο που αγαπούσε», παράλληλα με τη νέα της παραγωγή στην παιδική σκηνή της Αμαξοστοιχίας θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, παρουσιάζει το «ΝτοΝτό!», μια παράσταση για ηλικίες από 12 μηνών έως 3 ετών.

Με πρωτοβουλία του καλλιτεχνικού διευθυντή Λευτέρη Γιοβανίδη, διαμορφώνεται στον πρώτο όροφο του εμβληματικού κτιρίου του θεάτρου, μια νέα θεατρική σκηνή, για βρέφη και μικρά παιδιά. Οι θεατές, μικροί και μεγάλοι, καθισμένοι σε άνετες μαξιλάρες, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια διαδραστική, όλο εκπλήξεις, εμπειρία.

 

“…και ένα βράδυ, το παιδί στριφογυρίζει στο κρεβάτι του. Δεν βρίσκει το ΝτοΝτό! Ψάχνει από δω ψάχνει από κει, πουθενά! Τα κάνει όλα άνω κάτω, για να τον βρει. Γίνεται αστροναύτης και πάει στον πιο μακρινό άγνωστο πλανήτη. Δεν είναι εκεί.. Παίρνει την πιο βαθιά ανάσα και βουτάει μέσα στο βυθό! Ούτε εκεί … Ψάχνει ανάμεσα στα δέντρα και τα πουλιά, πάλι τίποτα. Και εκεί που νομίζει πως δεν θα τον ξαναβρεί ποτέ, τότε…!
Το δωμάτιο μου είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Ήχοι, χρώματα και σχήματα με καλούν να τα ανακαλύψω. Το δωμάτιο μεταμορφώνεται και μαζί του κι εγώ! Γίνομαι αστέρι, ψάρι, λουλούδι, γίνομαι μουσική Το δωμάτιο μου είναι η φαντασία μου. Είμαι εγώ.

Η ομάδα ΒίΔα δημιούργησε με χιούμορ και φαντασία μια βιωματική παράσταση για βρέφη και γονείς, για την σημαντική εκείνη φάση του παιδιού λίγο πριν κοιμηθεί! Μια παράσταση μεδιαδραστικά στοιχεία και την χρήση πολυαισθητικών ερεθισμάτων. Σε ένα απαλό, προστατευμένο περιβάλλον, σαν στο δωμάτιό μας, συνοδοί και βρέφη μοιράζονται μια ιστορία που διεγείρει τα συναισθήματα, γεμάτη όμορφες εκπλήξεις.
Ο ταλαντούχος ηθοποιός και μουσικός Θανάσης Βοϊδήλος θα μας ταξιδέψει με ήχους, χρώματα, μουσική και κίνηση σε κόσμους μαγικούς! Η παράσταση, απευθύνεται σε πολύ μικρούς θεατές, από 12 μηνών έως 3 ετών και είναι ειδικά προσαρμοσμένη στις πολλαπλές και σημαντικές φάσεις ανάπτυξης αυτής της ηλικιακής κατηγορίας.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «ΝτοΝτό!»

Σύλληψη /Κείμενο /Σκηνοθεσία: Ομάδα ΒίΔα
Κίνηση: Πέπη Ζαχαροπούλου
Πρωτότυπη μουσική: Μάκης Παπαγαβριήλ
Σκηνικά- Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Ζωγραφική/ Έντυπο υλικό: Σμαράγδα Καφετζή
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Κλωτσοτύρας
Παίζει: Θανάσης Βοϊδήλος

 

Πού: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, τηλ. 210 4143310

Πότε: από Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 και κάθε Κυριακή στις 11.00

Εισιτήριο: 9 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία του Θεάτρου, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 &Βασ.Γεωργίου, τηλέφωνο: 210 41 43 310 και στο wwwHYPERLINK “http://www.viva.gr/”.HYPERLINK “http://www.viva.gr/”vivaHYPERLINK “http://www.viva.gr/”.HYPERLINK “http://www.viva.gr/”gr

*Ιδρυτικά μέλη της θεατρικής ομάδας ΒίΔα είναι η Βίκυ Καλπάκα – ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός και η Δάφνη Καφετζή – μουσικός, ηθοποιός και ψυχολόγος, με πλούσια εμπειρία σε παραστάσεις θεάτρου για παιδιά και ενήλικες καθώς και πολύχρονη εμπειρία στο θέατρο στην εκπαίδευση.