Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα για το «Σφαγείο του Έρωτα» στο Σύγχρονο Θέατρο

Ιφιγένεια Καραμήτρου: «Στην περιπατητική παράσταση “Μυστήριο_13  Ε_ΦΥΓΑ Μικρασία” πρωταγωνιστούν οι κάτοικοι του προσφυγικού συνοικισμού της Άνω Ελευσίνας»
7 Οκτωβρίου 2022
Τέσσερις ηθοποιοί μιλούν για την παράσταση «Καλιγούλας»
9 Οκτωβρίου 2022
Ιφιγένεια Καραμήτρου: «Στην περιπατητική παράσταση “Μυστήριο_13  Ε_ΦΥΓΑ Μικρασία” πρωταγωνιστούν οι κάτοικοι του προσφυγικού συνοικισμού της Άνω Ελευσίνας»
7 Οκτωβρίου 2022
Τέσσερις ηθοποιοί μιλούν για την παράσταση «Καλιγούλας»
9 Οκτωβρίου 2022

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης το «Σφαγείο του Έρωτα» στις 7 Οκτωβρίου, στο Σύγχρονο Θέατρο. Το έργο, βασισμένο στο «Αίμα της Αγάπης» του Παντελή Μπουκάλα, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη και δραματουργία του ίδιου με τους Ελένη Στρούλια και Ανδρέα Ανδρέου, με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό καστ ηθοποιών της νεότερης γενιάς, για 10 ακόμα παραστάσεις.

 

Μέσα σε αυτή την πινακοθήκη των φονικών, που θα τα βρίσκαμε μέχρι πρόσφατα να περιγράφονται σε τίτλους ειδήσεων ως «εγκλήματα πάθους», τα περισσότερα έχουν για θύματα γυναίκες. Κάποιες αμφισβήτησαν την κυριαρχία του άντρα – αφέντη, άλλες διεκδίκησαν δικαιώματα και αυτονομία, κι άλλες ούτε που διανοήθηκαν όλα αυτά, παρά βρέθηκαν στο δρόμο μιας «κακιάς στιγμής».

Ξεκινώντας από τις αφηγήσεις αυτές της παράδοσης, ξεφυλλίζουμε δοκίμια του προηγούμενου αιώνα πάνω στις σχέσεις των φύλων και φτιάχνουμε ένα soundtrack από ερωτικά τραγούδια σύγχρονα, γραμμένα από σημερινούς άντρες. Και εκεί όπου ο Μενούσης συναντά τον John Lennon και σιγοτραγουδούν μαζί «I didn’t mean to hurt you, I’m just a jealous guy», επιχειρούμε να πιάσουμε το νήμα μιας ενιαίας αφήγησης, ενός τρόπου σκέψης που είναι ζωντανός στο εδώ και το τώρα. Φιλοδοξία μας είναι να παρουσιάσουμε το φροντιστήριο των αιώνων, εκεί όπου όλες και όλοι σαν επιμελείς μαθητές και μαθήτριες φοιτήσαμε, και προετοιμαστήκαμε να αναλάβουμε τους ρόλους μας στην σκηνή της έμφυλης σύγκρουσης ως θύτες και ως θύματα.

«Άφθονο και ακατάσχετο ρέει το αίμα στην επικράτεια του έρωτα, όπως το γεωγραφεί η δημοτική ποίηση, απ’ τις παραλογές έως το καθαυτό ερωτικό τραγούδι», σημειώνει στη μελέτη του για τη δημοτική ποίηση ο Παντελής Μπουκάλας.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Σφαγείο του Έρωτα»

Σύλληψη – Δραματουργία: Θοδωρής Γκόνης, Ελένη Στρούλια, Ανδρέας Ανδρέου
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Σκηνικά: Ελένη Στρούλια
Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Συνεργάτης σκηνοθέτης: Ανδρέας Ανδρέου
Βοηθός σκηνογράφος: Ζαΐρα Φαληρέα

Παίζουν: Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης, Αναστασία Χατζάρα
Μουσικοί επί σκηνής: Αθηνά Λαμπίρη, Τάσος Μισυρλής, Δημήτρης Χατζηζήσης

 

Πού: Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι, τηλ. 210 3464380

Πότε: από 7 Οκτωβρίου 2022 και κάθε Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15. Έως 30 Οκτωβρίου 2022

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/to-sfageio-tou-erota/

 

Η παράσταση ανέβηκε με διαφορετική διανομή της σεζόν 2021-2022 σε παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.