Η Ηρώ Κισσανδράκη σκηνοθετεί την παράσταση «Μπλου»

Κατερίνα Διονυσοπούλου: «Το έργο “Μία τεράστια έκρηξη” μιλάει για την ενηλικίωση ή ακόμα και για τον οποιοδήποτε που περνάει κάποιο σημαντικό στάδιο στη ζωή του»
5 Οκτωβρίου 2022
Άγγελος Χατζάς: «Το “Δόκτωρ Γκλάς” είναι ένα πολύ γοητευτικό έργο, ένα φωτεινό νουάρ»
6 Οκτωβρίου 2022

Η παράσταση «Μπλου» σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Ηρώς Κισσανδράκη, είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και κάνει πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου στο Θέατρο 104. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Τσιγκριμάνης, Χρύσα Κοταράκου, Γιώργος Αλεβιζάκης και Ηρώ Κισσανδράκη.

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

Αμερική. Κεντάκι 1957. Η Λιζ και ο Λουκ Κόμπς, δυο αδέρφια, ζουν απομονωμένοι σε ένα μεταφυσικό γίγνεσθαι στη φάρμα τους εξαιτίας μιας σπάνιας κληρονομικής ασθένειας. Ο κηδεμόνας τους, κύριος Σμιθ, προσλαμβάνει μια νέα οικονόμο, την Αν, μέσω της οποίας γίνεται η επαφή τους με τον έξω κόσμο. Θα καταφέρουν τα δύο παιδιά να την εντάξουν στην παράδοξη πραγματικότητά τους; Θα αντέξει εκείνη τον άτυπο εγκλεισμό;
Απόκρυφα μυστικά, παραλυτικοί φόβοι και υπόγειοι έρωτες δίνουν το χρωματικό ύφος της παράστασης.

Το «Μπλου» είναι βασισμένο σε μία αληθινή ιστορία την οποία η συγγραφέας μετουσίωσε σε θεατρικό κείμενο με λιτό και εκφραστικό τρόπο, σεβόμενη την πρωτότυπη θεματογραφία, αφήνοντας παράλληλα το θεατή να προχωρήσει σε συνειρμούς.

Η πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Μιζήθρα δημιουργεί ένα ηχητικό περιβάλλον ομότυπο της εποχής. Η εικαστικός Μάρθα Φωκά σχεδίασε με καθοριστικό τρόπο την εικόνα των χαρακτήρων. Η κινησιολογία της Γιάννας Μελλά εναρμονίζεται πλήρως με την μινιμαλιστική γραμμή της σκηνοθεσίας, δίνοντας σάρκα και οστά στο δυστοπικό αμερικανικό κόσμο της Οικογένειας Κόμπς της δεκαετίας του 1950. Μια παράσταση για τις ανθρώπινες σχέσεις που φλερτάρει μεταξύ της μαύρης κωμωδίας και του διάφανου δράματος. Παρακαλούνται οι θεατές να μην αποκαλύπτουν το τέλος!

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Μπλου»

Σκηνοθεσία και σύλληψη-Δραματουργία: Ηρώ Κισσανδράκη
Κινησιολογία: Γιάννα Μελλά
Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Μιζήθρας
Σκηνικά: Alexandra Kal
Κοστούμια: Ηρώ Κισσανδράκη
Κατασκευή Κοστουμιών: Atelier Tsiouni
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννα Μελλά
Φωτογραφίες – Trailer: Χρήστος Συμεωνίδης
Ηθοποιοί: Δημήτρης Τσιγκριμάνης, Χρύσα Κοταράκου, Γιώργος Αλεβιζάκης, Ηρώ Κισσανδράκη
Οργάνωση Παραγωγής: Καίτη Αυγουστάκη
Παραγωγή: URBAN THEATRE
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη

 

Πού: Θέατρο 104, Black Box, Ευμολπιδών 41, Αθήνα 118 54 (Μετρό Κεραμεικός), τηλ. 6951 269828

Πότε: κάθε Σάββατο και Κυριακή

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ ενιαίο, 8 ευρώ μειωμένο

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά