«Ράβοντας όλα τα μπορώ»: το νέο βιβλίο της Κατερίνας Μακαντάνη

Η Κατερίνα Κλειτσιώτη και η Σοφία Κορώνη σκηνοθετούν την «Αφροδίτη» του Παύλου Μάτεσι
4 Οκτωβρίου 2022
Εβίτα Παπασπύρου: «Ένα έργο για την Παιδεία είναι πάντα επίκαιρο, γιατί μας αφορά όλους»
4 Οκτωβρίου 2022

Sharing is caring!

Η παιδαγωγός Κατερίνα Μακαντάνη στην πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, δημιούργησε ένα παραμύθι για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού, με τίτλο «Ράβοντας όλα τα μπορώ». Ένα παραμύθι με διδακτικό χαρακτήρα και θετικά μηνύματα, εμπλουτισμένο με δραστηριότητες γραφής και με μία εξαιρετική εικονογράφηση από τον Νίκο Καμπασελέ.

Μια φινετσάτη ιστορία που κρύβει πολλά και όμορφα μηνύματα, προάγει την αυτοπεποίθηση και τις θετικές σκέψεις. Βοηθά μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Οι κοινωνικές σχέσεις, η συναισθηματική νοημοσύνη και η αγάπη είναι οι βασικοί άξονες του παραμυθιού. Ταυτόχρονα όμως, προσεγγίζει με διασκεδαστικό τρόπο το μάθημα της γλώσσας, την ανάγνωση και τη γραφή.

Σε αυτό το βιβλίο, συνδυάζονται όλα… γιατί μπορούν!

 

Η συγγραφέας Κατερίνα Μακαντάνη.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Κατερίνα Μακαντάνη έχει αποφοιτήσει από το τμήμα παιδαγωγικών σπουδών του Δ.Π.Θ., της Αλεξανδρούπολης, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια όσον αφορά τα παιδαγωγικά, ενώ σε λίγο καιρό ολοκληρώνει και το μεταπτυχιακό της στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Γεννήθηκε το 1995 και ζει τα τελευταία 3 χρόνια στην Κέρκυρα, απ’ όπου και κατάγεται. Μετά τις σπουδές της άρχισε να δραστηριοποιείται με τα παιδιά σε διάφορους τομείς. Αυτόν τον καιρό εργάζεται σε κέντρο λογοθεραπείας-εργοθεραπείας και ειδικής αγωγής.

Αυτό είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο. Από μικρή ηλικία της άρεσε να γράφει. Ξεκίνησε με μικρά ποιήματα στο ημερολόγιό της και μέχρι και σήμερα γράφει ακόμα στον ελεύθερο χρόνο της. Το αγαπημένο της μάθημα στο σχολείο ήταν η Έκθεση και η Λογοτεχνία και ένα από τα όνειρά της ήταν να γράψει παιδικά παραμύθια. Θέλει να βρίσκεται όσο πιο κοντά στον κόσμο των παιδιών και όσο το δυνατόν πιο μακριά απ’ τον κόσμο των μεγάλων.

Όπως αναφέρει και το δηλώνει έμπρακτα: «Η επαφή με τα παιδιά σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα. Είναι μια θεραπευτική διαδικασία, μια λύτρωση. Εμπιστεύομαι τα παιδιά, περισσότερο απ’ τους μεγάλους. Αυτά είναι η αγάπη και ευτυχώς και παίρνω και δίνω πολλή απ’ αυτή».

Το βιβλίο «Ράβοντας όλα τα μπορώ» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αγγελάκη
Αριθμός Σελίδων: 27 | Τιμή Πώλησης: 7€