«Οι Θεομύθοι του Ολύμπου» για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Δημήτρης Πετρόπουλος: «Κανένας θεατής της παράστασης, οπουδήποτε κι αν έχει παιχτεί η “Ποντικοπαγίδα”, δεν υπέκυψε στον πειρασμό να αποκαλύψει τα μυστικά της πλοκής»
1 Οκτωβρίου 2022
«Το Μήνυμα» στο Θέατρο Χώρος
2 Οκτωβρίου 2022

Sharing is caring!

Η παράσταση «Οι Θεομύθοι του Ολύμπου» σε κείμενα και σκηνοθεσία Ξανθής Ταβουλαρέα συνεχίζεται και φέτος στο Θέατρο Αυλαία στον Πειραιά. Ερμηνεύουν, τραγουδούν και παίζουν με τους Θεούς οι ηθοποιοί Γεωργία Ζάχου και Νέδη Αγαπίου.

 

«-όντως τώρα, έτσι είναι οι Θεοί;
-μπορεί…»

Θα μπορούσε να είναι διάλογος σημερινών πιτσιρικάδων, αλλά είναι λόγια της παράστασης. Κι αυτό είναι το μεγάλο τρικ που επιχειρείται εδώ. Το έργο «ακούει» το παιδικό ένστικτο και συνδέεται από το πρώτο λεπτό με το κοινό του.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Γιατί η Αθηνά μεταμόρφωσε σε Αράχνη την καλύτερη υφάντρα της Λυδίας; Πώς δημιουργήθηκε ο γαλαξίας; Γιατί οι ιέρειες του Απόλλωνα φορούσανε δάφνινα στεφάνια; Είναι πράγματι η Αφροδίτη η ομορφότερη Θεά; Θα μπορούσε η Αθήνα να λέγεται Ποσειδωνία; Γιατί έφυγε ο Ήφαιστος από τον Όλυμπο; Ποιο το παράπονο του Δία;
Η απάντηση δεν είναι πάντα ούτε βολική ούτε η αναμενόμενη. Οι Θεομύθοι του Ολύμπου είναι μια καταιγιστική θεατρική περιπέτεια που περιέχει την έκπληξη που ζητούν οι λιλιπούτειοι θεατρόφιλοι, σαν βασικό συστατικό στις 7 ιστορίες- μύθους του 12θεου.

 

«Ήφαιστος: Εδώ κάτω ακούς; Ήρα ακούς;
Ήρα: Ωωω ποιος φωνάζει πάλι εκεί στη γη;
Ήφαιστος: Ακόμα πιο κάτω από τη γη. Στον βυθό μέσα, με ακούς; Με βλέπεις;
Ήρα: Μα ποιος είναι εκεί κάτω;
– Εργάτης του Ποσειδώνα είσαι;»

 

 

Η σκηνοθέτρια Ξανθή Ταβουλαρέα, δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή του έργου.
Ηθοποιοί, κούκλες και αντικείμενα τα βάζουν με τους Θεούς του Ολύμπου. Ποιος θα υπερισχύσει άραγε; Μα κυρίως τα Παιχνίδια, οι Ήχοι και τα ατελείωτα gags που έρχονται απρόσμενα!
Με γνώμονα το θεατρικό παιχνίδι, δύο ηθοποιοί ερμηνεύουν έντεκα ρόλους, εμψυχώνουν κούκλες, τραγουδάνε, χορεύουν και φωτίζουν τη σκηνή με Θεούς κι Ανθρώπους.

«Αχ βρε Όλυμπε. Αχ βρε Θεοί… Κι αν ξανάρχιζα τη ζωή μου, θνητός βρε θα γινόμουν. Άνθρωπος!»

Μια παράσταση από το Μικροθέατρο του Ρέον, βασισμένη στους μύθους που βρίσκουμε στο ομώνυμο βιβλίο: «Αθηνά και Αράχνη- Ποσειδώνας και Αθηνά- Ήρα και Γαλαξίας- Απόλλωνας και Δάφνη- Το μήλο της Έριδας- Ήφαιστος και Ήρα – Δίας πατέρας των Θεών».

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Οι Θεομύθοι του Ολύμπου»

Κείμενα – σκηνοθεσία: Ξανθή Ταβουλαρέα

Ερμηνεύουν, τραγουδούν και παίζουν με τους Θεούς: Γεωργία Ζάχου, Νέδη Αγαπίου

Σκηνικά – Κουστούμια: Ρέον Θέατρο

Κατασκευή Κούκλας: Artiste Xanthie

Ήχος: Λεωνίδας Φουντούλης

 

Πού: Πολυχώρος Αυλαία, Μεραρχίας και Κουντουριώτου 182, Πασσαλιμάνι, Πειραιάς

Επικοινωνία – Κρατήσεις: 210 4299771-690 646 16 16

Πότε: από 2 Οκτωβρίου 2022, στις 12.00

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Εισιτήρια: 10 ευρώ (γενική είσοδος),  8 ευρώ (ομαδικά εισιτήρια: πέντε άτομα και άνω)

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/theomythoi-tou-olympou-theatro-avlaia-peiraias/?lang=el

 

(Η παράσταση εντάσσεται στο επετειακό Πρόγραμμα ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΞΥΠΝΟΥΝ-ΡΕΟΝ ΘΕΑΤΡΟ 2022-2023 και είναι διαθέσιμη για δήμους, σχολεία, πολιτιστικούς χώρους, συλλόγους, διάφορες εκδηλώσεις.
Εάν επιθυμείτε να παρουσιάσουμε τους Θεομύθους στον χώρο σας επικοινωνήστε με την Ξανθή Ταβουλαρέα 6989 406898)