Hippo Theatre e-School: Διαδικτυακά μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και ενήλικες

«Η κυρία Κλάιν» για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αργώ
17 Σεπτεμβρίου 2022
Περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες από 20 χώρες στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο
19 Σεπτεμβρίου 2022
«Η κυρία Κλάιν» για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αργώ
17 Σεπτεμβρίου 2022
Περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες από 20 χώρες στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο
19 Σεπτεμβρίου 2022

 

Έναρξη μαθημάτων: 1 Οκτωβρίου 2022

Σας καλωσορίζουμε και φέτος στο Hippo Theatre e-School, ένα πρωτότυπο διαδικτυακό καλλιτεχνικό σχολείο! Μετά από δύο χρόνια λειτουργίας το σχολείο παραμένει ανοιχτό σε όλους, με αγάπη στις Τέχνες και τη δημιουργική φαντασία για τρίτη χρονιά!
Προσφέρουμε καλλιτεχνικά μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους τα βοηθούν να αξιοποιήσουν ευχάριστα και εποικοδομητικά τον ελεύθερό τους χρόνο. Σε όποιο σημείο της Ελλάδας ή του εξωτερικού βρίσκεστε τα παιδιά σας μπορούν παρακολουθήσουν από την ασφάλεια του σπιτιού σας!

Επίσης, συνεχίζουμε με διήμερα εντατικά σεμινάρια, εργαστήρια και masterclasses για ενήλικες που αποσκοπούν στη συμπυκνωμένη μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών. Τα εργαστήρια είναι και θεωρητικής και πρακτικής κατεύθυνσης με στόχευση στο θέατρο και τις παραστατικές τέχνες, αλλά και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με την Τέχνη.

Αν κάτι κάνει τα μαθήματα του Hippo Theatre e-School να ξεχωρίζουν από άλλα μαθήματα του είδους, δεν είναι μόνο η πρωτοτυπία τους, το ενδιαφέρον περιεχόμενό τους, το πάθος, η εμπειρία και η κατάρτιση των εμψυχωτών τους. Αυτό που χαρακτηρίζει το πρόγραμμά μας είναι μια μεθοδολογική προσέγγιση και ένας στρατηγικός σχεδιασμός ακαδημαϊκών προδιαγραφών.

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα παιδιά απελευθερώνουν τη φαντασία τους, καλλιεργούν τις γνώσεις τους, γνωρίζουν τον εαυτό τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση και δυναμώνουν, με όποιο μάθημα κι αν επιλέξουν:

Φτιάξτο μόνος σου (Εικαστικά – Κατασκευές). Για παιδιά από 4 ετών. Κάθε Κυριακή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 17.00. Μια βιωματική εμπειρία μάθησης γεμάτη χρώματα και υλικά προς εξερεύνηση! Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν διάφορες τεχνικές ζωγραφικής και συνδυασμούς χρωμάτων και θα πειραματιστούν με πλήθος υλικών. Διδάσκει η Σίσσυ Ιγνατίδου. Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.hippotheatreschool.com/artsandcrafts

Δημιουργική Γραφή – Κάθε Σάββατο στις 10.00. Για παιδιά από 9 ετών. Μέσα από παιχνίδια, τραγούδια, οπτικά και ηχητικά ερεθίσματα κ.ά, τα παιδιά ενθαρρύνονται στην εξωτερίκευση της προσωπικής τους έκφρασης και του εσωτερικού τους κόσμου μέσα σ’ ένα περιβάλλον προστατευμένο και φιλικό. Με τρόπο διασκεδαστικό, τα παιδιά θα προσεγγίσουν καθημερινά θέματα που απασχολούν τα ίδια, θα οξύνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ενώ ταυτόχρονα θα έρθουν σε επαφή με διάφορα είδη γραφής αποτυπώνοντας τις δικές τους ιστορίες και αισθήματα. Διδάσκει η Ιωάννα Λιούτσια. Περισσότερα: https://www.hippotheatreschool.com/creativewritingforkids

Φτιάξε μια ταινία μόνος σου – Κάθε Σάββατο στις 17.00. Για παιδιά από 9 ετών. Σκοπός μας να μάθουμε τις βασικές αρχές της κινηματογραφικής τέχνης και να δούμε πώς φτιάχνεται μια ταινίας μικρής διάρκειας (μικρού μήκους). Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να γίνουν σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, οπερατέρ, ηθοποιοί. Θα δουλέψουμε πάνω σε έναν κοινό στόχο: την ολόδική μας ταινία! …γιατί ποιος είπε ότι, αν είσαι μικρός, δεν μπορείς να γίνεις σκηνοθέτης; Διδάσκει η Νικολέττα Χουχουλή. Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.hippotheatreschool.com/cinemaforkid

Εργαστήριο Αστρονομίας για παιδιά – κάθε Δευτέρα στις 18.00 – 19.00 (α τμήμα για ηλικίες 5 ως 8 ετών) και 19.00 – 20.00 (β τμήμα για ηλικίες απο 9 ως 12 ετών). Το μάθημα της αστρονομίας ξεκινάει το ταξίδι του από τη γειτονιά μας, δηλαδή το Ηλιακό μας σύστημα. Ερωτήματα προς διερεύνηση: Πώς δημιουργήθηκαν οι πλανήτες; Γιατί τα χρώματα των πλανητών διαφέρουν; Πώς η διαστημική βοήθησε τους αστρονόμους;Κατα τη διάρκεια των διαδικτυακών συναντήσεων θα απαντηθούν αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα που αφορούν το ηλιακό μας σύστημα, με τη βοήθεια οπτικο-ακουστικού υλικού και με χρήση λογισμικού της NASA. Διδάσκει ο Κώστας Ταμπουλίδης. Περισσότερα: https://www.hippotheatreschool.com/anstronomy
Περισσότερες πληροφορίες τις ημέρες/ώρες/διάρκεια των Μαθημάτων, αλλά και τους Δασκάλους θα βρείτε εδώ.

 

ΜΙΚΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Τα σεμινάρια συνοδεύονται από γραπτό εκπαιδευτικό υλικό ή προτεινόμενη σχετική βιβλιογραφία για την περαιτέρω αφομοίωση και επεξεργασία της διδασκόμενης ύλης ή της πρακτικής άσκησης και είναι ανοιχτά για όλους όσους ενδιαφέρονται. Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου ποικίλει. Συνήθως η διάρκεια είναι 6-8 ώρες ανάλογα με το αντικείμενο και ολοκληρώνεται σε διάστημα 2 ημερών (Σαββατοκύριακο). Οι ημερομηνίες για το κάθε σεμινάριο ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο website ή μέσω του newsletter μας. (https://www.hippotheatreschool.com/)

Ρerformance: Θεωρία και Πράξη. Ένα εργαστηριακό σεμινάριο που συνδυάζει την ιστορία και θεωρία της τέχνης της performance με την καλλιτεχνική δημιουργία. Διδάσκει η Ιωάννα Λιούτσια.

Εφαρμοσμένο Θέατρο: θεατρικές τεχνικές για εμψύχωση ομάδων και βιωματική μάθηση. Κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τεχνικές του θεάτρου και του εκπαιδευτικού δράματος που θα τους βοηθήσουν στην εμψύχωση κάθε είδους ομάδας, αλλά και στην προσέγγιση «δύσκολων» θεμάτων ή γνωστικών αντικειμένων στην τυπική και μη – τυπική εκπαίδευση. Διδάσκει η Ιωάννα Λιούτσια.

Σκέφτομαι και γράφω ανάποδα. Ένα δημιουργικό σεμινάριο για το μάθημα της έκθεσης. Διδάσκει ο Φώτης Δούσος

Ο ηθοποιός μπροστά στην κάμερα – casting. Το σεμινάριο αυτό αφορά στην εξειδικευμένη προετοιμασία και εκπαίδευση ενός ηθοποιού για την υποκριτική μπροστά στην κάμερα. Διδάσκει ο Γιώργος Καραβασίλης.

 

Το εκπαιδευτικό μας προσωπικό

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

e-mail: info@hippotheatreschool.com
Τηλ.: 2313095148, 6986513929, 6976904396, 2114041293 (καθημερινές 10.00 – 14.00)
website:www.hippotheatreschool.com
facebook: @hippotheatreschool

Κόστος
Ανά μήνα: 35€
Ανά τετράμηνο (Οκτώβρης – Γενάρης): 125€
Εξόφληση για το χρόνο (Οκτώβρης – Μάης, οκτάμηνο): 240€

Διάρκεια μαθημάτων: Οκτώβρης – Μάης.

Τα μαθήματα και τα σεμινάρια γίνονται μέσα από την πλατφόρμα του ΖΟΟΜ.

Βίντεο με πληροφορίες για τα μαθήματα: https://www.youtube.com/watch?v=H73KPD6V0KI

 

Βιογραφικό σημείωμα της ομάδας Hippo

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Αλέξανδρο Ράπτη και Φώτη Δούσο. Δραστηριοποιείται στο χώρο του ενήλικου, του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια “avant-garde” αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α.
Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια: Ελλάδα, Κύπρος, Ευρώπη (Αγγλία, Ουαλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Βέλγιο), Η.Π.Α. (από τη Νέα Υόρκη μέχρι και το Λος Άντζελες), Καναδάς (Τορόντο, Μοντρεάλ), Αυστραλία (Μελβούρνη, Σύδνεϋ, Καμπέρα).

Επίτευγμα της ομάδας θεωρείται η παρουσίαση της παράστασης Νιάρα στο Πανεπιστήμιο του YALE, ενώπιον φοιτητών του τμήματος νεοελληνικής γλώσσας (Μάης 2014), η διεξαγωγή εργαστηρίου υποκριτικής με αφορμή το προσωπικό στιλ της ομάδας (kinemo) σε επαγγελματίες ηθοποιούς στο Thespo19, διεθνές φεστιβάλ νεανικού θεάτρου στην Βομβάη της Ινδίας (Δεκέμβρης 2017) και η κατάκτηση του 2ου βραβείου στο 1ο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Θεάτρου STRUS, που διεξήχθη στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας (Οκτώβρης 2021).

Το Νοέμβρη του 2018 κυκλοφόρησε το βιβλίο της ομάδας με τίτλο kinemo από τις εκδόσεις Αγγελάκη που συνοψίζει την θεωρητική προσέγγιση της ομάδας στο σωματικό θέατρο.
Website: http://hippohippos.wix.com/hippo-theatre-group