«Πειραιάς ArtportΙΙ»: Υπαίθρια εικαστική έκθεση «Έν δὲ λιμὴν εὔορμος»

Το «Guilty Choices» στον πολυχώρο Vault
8 Σεπτεμβρίου 2022
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας παρουσιάζει δύο παραστάσεις στο Θέατρο 104
8 Σεπτεμβρίου 2022
Το «Guilty Choices» στον πολυχώρο Vault
8 Σεπτεμβρίου 2022
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας παρουσιάζει δύο παραστάσεις στο Θέατρο 104
8 Σεπτεμβρίου 2022

 

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) παρουσιάζουν την υπαίθρια εικαστική έκθεση των φοιτητών και αποφοίτων των Α’, ΙΓ’ και ΣΤ’ Εργαστηρίων Ζωγραφικής, με τίτλο «Έν δὲ λιμὴν εὔορμος», τοποθετημένη περιμετρικά, επάνω στα κιγκλιδώματα του λιμανιού του Πειραιά.Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 19.00. Η έκθεση εγκαινιάζεται στην Πέτρινη Αποθήκη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Πειραιάς ArtportΙΙ» που παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Πειραιάς -το πρώτο λιμάνι της χώρας – τόσο μικρό κάποτε, που αδυνατούσε να υποδεχθεί και να χωρέσει τους ξεριζωμένους Έλληνες της Ανατολής, υπήρξε ο τόπος όπου κατέπλευσαν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Σήμερα, εκατό χρόνια μετά, το ίδιο αυτό λιμάνι, φιλοξενεί πλέον μια σύγχρονη εικαστική έκθεση που εμπνέεται από τα δραματικά γεγονότα της Σμύρνης αλλά και από εκείνες τις πρώτες αφίξεις. Οι φοιτητές και αποφοίτων της Α.Σ.Κ.Τ., παρουσιάζουν όψεις αλλοτινών εποχών, συνθέτοντας έργα μέσα από τη δική τους νεότερη καλλιτεχνική ματιά.

 

 

 

 

 

Πληροφορίες για την έκθεση

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Χρίστος Αβραάμ, Έλενα Αντωνοπούλου, Ελπίδα Βουτσά, Ευγενία Γαλανοπούλου, DedoNaki, Ελένη Ζούμπα, Μαρία Κουτσόφτα, Κωνσταντίνος Λαδάς, Γιάννης Μακρίδης, Ελένη Μακροπούλου, Ειρήνη Μουράντ, Μιχάλης Μπάλλα, Ελένη Νικολάου, Μαριέττα Παπαχειμώνα, Στένια Παρασκευά, Κατερίνα Περέλλη, Μαίρη Ρουκουνάκη, Δημήτρης Ραφαήλ Σημάδης, Στράτης Σταματάκος, Ελένη Τσαγκαράκη Ερριέττα Χαρίτση.

Οργάνωση: Άγγελος Αντωνόπουλος, Κοσμήτορας Α.Σ.Κ.Τ.
Ερατώ Χατζησάββα, Πρόεδρος Τμήματος Εικαστικών Τεχνών Α.Σ.Κ.Τ.
Γιώργος Καζάζης, Καθηγητής Α.Σ.Κ.Τ.
Συντονισμός: Ντίντα Παπαλεξάνδρου, εικαστικός

 

Πού: Πέτρινη Αποθήκη ΟΛΠ

Διάρκεια έκθεσης: από 9 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2022

Είσοδος: ελεύθερη