Το «On Ego» για δεύτερη χρονιά στο Από Μηχανής Θέατρο

Ο Ανδρέας Στάικος σκηνοθετεί την παράσταση «Ερμιόνη»
7 Σεπτεμβρίου 2022
Με τις «Εύθυμες Κυράδες» εγκαινιάζει το Δ. Θ. Π. την καλλιτεχνική περίοδο 2022 – 2023
7 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Ανδρέας Στάικος σκηνοθετεί την παράσταση «Ερμιόνη»
7 Σεπτεμβρίου 2022
Με τις «Εύθυμες Κυράδες» εγκαινιάζει το Δ. Θ. Π. την καλλιτεχνική περίοδο 2022 – 2023
7 Σεπτεμβρίου 2022

Οι ηθοποιοί της παράστασης του έργου «On Ego» του Μικ Γκόρντον που σκηνοθετεί ο Γιάννης Νταλιάνης στο Από Μηχανής Θέατρο.

Το «On Ego», ένα σύγχρονο και ιδιαίτερα πρωτότυπο θεατρικό έργο σε μια παράσταση που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς και έκλεισε με sold out τον περασμένο Μάιο, επανέρχεται στο Από Μηχανής Θέατρο, από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου

Το «On Ego», γράφτηκε από τον διακεκριμένο Άγγλο συγγραφέα και σκηνοθέτη Μικ Γκόρντον, σε συνεργασία με έναν σημαντικό νευροεπιστήμονα, τον Paul Broks και τη συνδρομή του Πήτερ Μπρούκ, και έκανε αίσθηση πριν μερικά χρόνια στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έκανε η Άρτεμις Φλέσσα, τους φωτισμούς ο Γιώργος Αγιαννίτης, το video art που παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην παράσταση ο Παντελής Μάκκας, ενώ πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Νίκος Κυπουργός σε συνεργασία με τον Κώστα Λώλο. Το τραγούδι της παράστασης Βήματα Χορού ακούγεται από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

 

Όπως φανερώνει ο τίτλος, το «On Ego», διερευνά το θέμα της συνείδησης, του «Εγώ» μέσα από μια πρωτότυπη ερωτική ιστορία επιστημονικής φαντασίας. Ένας νευροεπιστήμονας, ο Άλεξ (Γιάννης Καπελέρης), σε μια διάλεξη, υποστηρίζει ότι μέσα μας, στον εγκέφαλό μας δεν υπάρχει τίποτα άλλο, εκτός από τα εκατομμύρια των νευρώνων και των συνδέσεων.

Θα αποδείξει τα λεγόμενά του, κάνοντας ο ίδιος ως πειραματόζωο μια τηλεμεταφορά του εαυτού του. Κάτι όμως, δεν πάει καλά στο πείραμα που διευθύνει ο αινιγματικός Ντέρεκ (Θανάσης Βλαβιανός) και δημιουργείται ένα ακριβές αντίγραφο του Άλεξ (Γιώργος Κορομπίλης). Αρχίζει τότε μια απίστευτη περιπέτεια με τρομερά διλήμματα: Ποιος από τους δυο είναι ο γνήσιος; Είναι δυνατόν να υπάρξουν δύο άνθρωποι με το ίδιο Εγώ; Η Άλις, η γυναίκα του (Αλεξάνδρα Αϊδίνη), που αντιμετωπίζει ήδη ένα σοβαρό πρόβλημα με τη μνήμη της θα αντιληφθεί την διαφορά; (Την διανομή συμπληρώνει η Χρύσα Νταή.)

«…Όλα αυτά, δοσμένα με την γνωστή ελαφράδα και το χιούμορ που διακρίνει τους Βρεττανούς συγγραφείς, δημιουργούν μια παράσταση που συγκινεί και κερδίζει το κοινό. Προσπαθήσαμε να μπούμε στην λειτουργία του εγκεφάλου ενός ανθρώπου! Η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας είναι ότι ο κόσμος φεύγοντας από το θέατρο συνεχίζει να κουβεντιάζει με πάθος τα θέματα του έργου. Η πρωτοτυπία του σε συνδυασμό με τις αιώνιες αγωνίες μας, τον έρωτα, την πίστη, την πατρική αγάπη, την προδοσία και την απώλεια προσφέρει στο κοινό πλούσιο υλικό. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί αυτή η μοναδική αίσθηση που είχα όταν πρωτοδιάβασα το έργο βλέπω να επιβεβαιώνεται …», σημειώνει ο σκηνοθέτης Γιάννης Νταλιάνης.

Η φετινή πρεμιέρα στο Από Μηχανής Θέατρο, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σκηνοθέτη Πήτερ Μπρουκ, που έφυγε πρόσφατα πλήρης ημερών.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «On Ego»

Κείμενο: Μικ Γκόρντον
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιάννης Νταλιάνης
Σκηνικά – Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Video Art: Παντελής Μάκκας
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Μουσική Σύνθεση: Νίκος Κυπουργός, Κώστας Λώλος
Τραγούδι: Ελεονώρα Ζουγανέλη
Φωτογραφίες – γραφιστικά: Σπύρος Περδίου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρύσα Νταή
Βοηθός video artist: Άννα Μπίζα
Κατασκευή Σκηνικών: Gedy Kousi
Στον ήχο και στα φώτα: Θάλεια Δαρκαδάκη
Σύβουλος νευροεπιστήμων: Βασίλης Πελεκάνος
Σύμβουλος ψυχολόγος: Καλή Βοϊκλή
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Διανομή: Γιάννης Καπελέρης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Θανάσης Βλαβιανός, Γιώργος Κορομπίλης, Χρύσα Νταή

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ZERO GRAVITY

 

Ειδική προσφορά προπώληση

Προνομιακή τιμή προπώλησης μόνο 13 ευρώ για όλες τις παραστάσεις
Η προσφορά ισχύει για αγορά εισιτηρίων μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

 

Πού: Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5232097, www.amtheater.gr

Πότε: από 1 Οκτωβρίου 2022 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.00. Έως Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Εισιτήρια: 16 και 13 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/on-ego-1/

Ώρες ταμείου και επικοινωνίας: Καθημερινά 12:00-22:00  info@amtheater.gr