Τι θα δούμε φέτος στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού;

Θέατρο, μουσική, χορός, κινηματογράφος, εκθέσεις και δράσεις στο «Πειραιάς ArtportΙΙ»
30 Αυγούστου 2022
Τάσος Χαλκιάς: «Η κωμωδία είναι η αξία των ανθρώπων και της ζωής τους, με τα ευτράπελα, τις χαρές και τις λύπες της»
30 Αυγούστου 2022
Θέατρο, μουσική, χορός, κινηματογράφος, εκθέσεις και δράσεις στο «Πειραιάς ArtportΙΙ»
30 Αυγούστου 2022
Τάσος Χαλκιάς: «Η κωμωδία είναι η αξία των ανθρώπων και της ζωής τους, με τα ευτράπελα, τις χαρές και τις λύπες της»
30 Αυγούστου 2022

 

Το Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, στην οδό Ευμολπιδών 13 στο Γκάζι, υποδέχεται τη θεατρική σεζόν 2022-2023, με το βλέμμα στραμμένο στη σύγχρονη δραματουργία, στους νέους δημιουργούς, αλλά και στην αναζήτηση έκφρασης και κατανόησης της επικαιρότητας.

 

«Η Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν)» του Guillermo Calderón – 2ος χρόνος

Πρεμιέρα: 10 Οκτωβρίου 2022

Τρεις γυναίκες που τις λένε «Αλεχάνδρα» συναντιούνται σε ένα δωμάτιο, επιφορτισμένες με το καθήκον να αποφασίσουν το μέλλον της Βίλας Γκριμάλντι, ενός υπαρκτού χώρου βασανιστηρίων και δολοφονιών της Χιλής κατά την δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990).

Η σκηνοθέτις Λητώ Τριανταφυλλίδου σε συνεργασία με ένα ξεχωριστό θίασο ηθοποιών, την Νατάσα Εξηνταβελώνη, την Λίλα Μπακλέση και την Αγγελική Πασπαλιάρη, εξετάζουν τον απόηχο ενός τέτοιου τραυματικού γεγονότος στην σύγχρονη πραγματικότητά μας, καθώς και την παράδοση της συστημικής βίας πάνω στο γυναικείο σώμα.

 

 

«Μυθιστόρημα» του Γιώργου Χειμωνά

Πρεμιέρα: 11 Οκτωβρίου 2022

Δύο ηθοποιοί, η Ελίνα Ρίζου και ο Κωνσταντίνος Γώγουλος, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Παναγιώτη Εξαρχέα, αναλαμβάνουν να εξερευνήσουν την αδυσώπητη βία που κουβαλάει ο άνθρωπος μέσα του και τη δυνατότητα που έχει ανά πάσα στιγμή να συμπεριφέρεται με τον πιο τερατώδη τρόπο. Τη μουσική υπογράφει ο Κορνήλιος Σελαμσής.

Το διήγημα του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη Γιώργου Χειμωνά, γραμμένο «απνευστί μέσα σε είκοσι μέρες», εκδόθηκε το 1966 και σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα «προσπαθεί να απομονώσει ό,τι πιο σπουδαίο μπορεί να συμβεί σε μια κατάσταση ανθρώπινη».

 

Ελίνα Ρίζου

 

«Έρως Μονόπτερος ο Πλάνης»

Πρεμιέρα: 13 Οκτωβρίου 2022

Ένα διασκεδαστικό μουσικοθεατρικό βαριετέ με πολλή ποίηση, υψηλή μαγειρική και ταχυδακτυλουργικά κόλπα, για την τρέλα του Έρωτα, που μας μεταμορφώνει, μας στοιχειώνει, μας μεθά και εν τέλει μας νικά.

Ο Γεράσιμος Γεννατάς σκηνοθετεί την Μάρια Φλωράτου σε αυτήν την καταιγιστική κωμωδία για μία ηθοποιό σε είκοσι ρόλους, αντλώντας κείμενα από την παγκόσμια λογοτεχνία και παρουσιάζοντας τα σε δραματοποιημένη μορφή ως διαδοχικά κεφάλαια ενός ερωτικού καταλόγου.

 

 

«No exit»

Πρεμιέρα: 22 Οκτωβρίου 2022

Το «No exit» διαμορφώνεται από μια ομάδα καλλιτεχνών και αποτυπώνει τη μετατροπή ενός θεατρικού κειμένου σε κίνηση-«πράξη». Τρεις χορευτές (Λαμπρινή Γκόλια, Πλωτίνος Ηλιάδης, Εμμανουέλα Πεχυνάκη) και ένας μουσικός επί σκηνής (Ανδρέας Κουρέτας), αναλαμβάνουν τους ρόλους του έργου του Jean – Paul Sartre, Κεκλεισμένων των Θυρών.

Η παράσταση, σε σύλληψη και χορογραφία της Αγγελικής Τρομπούκη, επικεντρώνεται σε τρεις από τους σημαντικότερους άξονες της δραματουργίας του κειμένου (Χρόνος, Χώρος και Άλλος), οι οποίοι αποτελούν συνδετικό πέρασμα από το κείμενο στο σώμα. Η σκηνική διαμόρφωση του χώρου και τα κοστούμια είναι του Βασίλη Παπατσαρούχα.

 

 

 

Πληροφορίες

Μικρό Θέατρο Κεραμεικού: Ευμολπιδών 13, Γκάζι (3′ από μετρό Κεραμεικού), τηλ. 210 3410251

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble
Διεύθυνση Παραγωγής: Ναυσικά Παπαδασκαλοπούλου
Παραγωγή: Olympia Culture
Τηλ: 210 3637201, https://olympiaculture.com