Το 6o bio-Mechanical Festival ξεκινά το Σάββατο 9 Ιουλίου

Θέμις Μαρσέλλου: «Αντιμετώπισα το ανέβασμα της “Mαδαγασκάρης”, όπως αντιμετωπίζω όλα τα μιούζικαλ που σκηνοθετώ και όχι σαν παιδικό»
7 Ιουλίου 2022
Αναστάσης Δεληγιάννης: «Αποφάσισα να ασχοληθώ με τον “Πινόκιο”, γιατί θεωρώ ότι βρίσκει αντίκρισμα μέσα σε κάθε παιδική ψυχούλα»
11 Ιουλίου 2022
Θέμις Μαρσέλλου: «Αντιμετώπισα το ανέβασμα της “Mαδαγασκάρης”, όπως αντιμετωπίζω όλα τα μιούζικαλ που σκηνοθετώ και όχι σαν παιδικό»
7 Ιουλίου 2022
Αναστάσης Δεληγιάννης: «Αποφάσισα να ασχοληθώ με τον “Πινόκιο”, γιατί θεωρώ ότι βρίσκει αντίκρισμα μέσα σε κάθε παιδική ψυχούλα»
11 Ιουλίου 2022

Το bio-Mechanical Festival επιστρέφει για 6η συνεχή χρονιά δυναμικά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα και συναρπαστικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με 29 συνολικά εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν πάνω από 150 καλλιτέχνες σε 5 διαφορετικούς χώρους, με επίκεντρο τον Πολιτιστικό Χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος στο Μικρό Βαθύ και παράλληλες δράσεις στη Χαλκίδα και στο διευρυμένο δήμο Χαλκιδέων.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την προφεστιβαλική έκθεση «Η Μυθολογία του τόπου μου» του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, της οποίας τα εγκαίνια είναι την Τετάρτη 6 Ιουλίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Δημήτρης Μυταράς. Το άνοιγμα του φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουλίου με την πρεμιέρα του έργου του Θεάτρου Χαλκίδας «Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας». Για πρώτη φορά στη σαραντάχρονη ιστορία του, το Θέατρο Χαλκίδας ανεβάζει έργο του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδας, εκεί όπου κάθε καλοκαίρι παρουσιάζεται η κεντρική θεατρική παραγωγή του.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 5 Αυγούστου αλλά από τις 15 έως και τις 30 Αυγούστου, θα υπάρχει η μεταφεστιβαλική προβολή του Βασίλη Νίκα «Βόρεια Εύβοια Κανένας Νεκρός» που θα προβάλλεται στο ανοιχτό θεατράκι Κωτσοπούλου.
Φέτος, το bio-Mechanical Festival έχει σκοπό να μετατρέψει την πόλη της Χαλκίδας σε σημείο πολιτιστικής συνάντησης για σχεδόν 2 ολόκληρους μήνες.

 

H Μαρία Βαρδάκα υπογράφει τη μετάφραση, τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης του έργου “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που ανεβαίνει από το Θέατρο Χαλκίδας.

 

Ο Νίκος Τουλιάτος σκηνοθετεί την παράσταση “Έρωτος Ύβρις: Δόρπος”, η οποία παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος στις 13 Ιουλίου.

 

Το bio-Mechanical Festival

Από το 2017, το Θέατρο Χαλκίδας καθιέρωσε το bio-Mechanical festival, στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος. Η Χαλκίδα γίνεται πόλος έλξης για το κοινό, ο αρχαιολογικός χώρος του ναού της Αυλιδείας Αρτέμιδος αναγνωρίζεται, αναδεικνύεται και προστατεύεται. Η πληγωμένη περιοχή της Αυλίδας αξιοποιείται για πολιτισμό και η γνωριμία με τον τόπο και την ιστορία του γίνεται σκοπός.
Το bMF έχει όραμα να εδραιωθεί ως πολιτιστικός θεσμός, ο οποίος αναδεικνύει την ιστορία του μυθικού τόπου, παρέχοντας καλλιτεχνική στέγη, τόσο για τις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Θεάτρου Χαλκίδας, όσο και άλλων τοπικών και περιφερειακών πολιτιστικών σχημάτων. Ταυτόχρονα φιλοδοξεί να φιλοξενήσει μορφές θεαμάτων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

 

Πληροφορίες για το 6o bio-Mechanical Festival

Πού: Πολιτιστικός Χώρος Αυλιδείας Αρτέμιδος

Πότε: από 9 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2022

info@bm-festival.com
+30 697 216 2440 /+30 2221 181 350

 

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 6ου bio-Mechanical Festival εδώ