«Πολύχρωμη Μικρά Ασία» από την ομάδα Ονειρόδραμα στις 19 και 20 Ιουλίου στο Γεφύρι της ‘Αρτας

Οι «Τρωάδες» σε περιοδεία από την Ομάδα ΘΕΑΜΑ
6 Ιουλίου 2022
Θέμις Μαρσέλλου: «Αντιμετώπισα το ανέβασμα της “Mαδαγασκάρης”, όπως αντιμετωπίζω όλα τα μιούζικαλ που σκηνοθετώ και όχι σαν παιδικό»
7 Ιουλίου 2022

O Βασίλης Παπαλαζάρου, η Χριστίνα Μουδάτσου και ο Γιώργος Μενεδιάτης είναι οι τρεις αφηγητές στην παράσταση «Πολύχρωμη Μικρά Ασία». (Φωτογραφίες: Λευτέρης Καλογιός).

Sharing is caring!

 

Η ομάδα Ονειρόδραμα, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, παρουσιάζει την καινούργια θεατρική της παράσταση με τίτλο «Πολύχρωμη Μικρά Ασία», που θα παρουσιαστεί στις 19 και 20 Ιουλίου στο Γεφύρι της ‘Αρτας με την συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Άρτας.
Τρεις αφηγητές θα κάνουν ένα ταξίδι στην πολυπολιτισμική Μικρά Ασία παρουσιάζοντας εικόνες σε τρεις ενότητες. Πριν, κατά την διάρκεια και μετά την καταστροφή.

Μια διακειμενική παράσταση εμπνευσμένη από ιστορικά γεγονότα, από τα «Ματωμένα χώματα» (Διδώ Σωτηρίου) και «Ο χαμένος παράδεισος – Σμύρνη 1922» (Γκαίς Μίλτον), μύθους, καθώς και από καταγραφές. Μνήμες και μαρτυρίες πραγματικών προσώπων που έζησαν στην Μικρά Ασία ζωντανεύουν και μας μεταφέρουν στον μαγικό κόσμο της Σμύρνης, εκεί που η ανατολή και η δύση συνυπάρχουν αρμονικά αλλά και στην τραγωδία της καταστροφής και του διωγμού. Μελωδίες καθώς και ζωντανή μουσική, τραγούδια, κεράσματα του τόπου, συναισθήματα χαράς και πόνου δημιουργούν τον καμβά της Μικρασιατικής ιστορίας. Με εργαλείο την φαντασία δημιουργείται μια ιστορία για όλη την οικογένεια. Μια φιλειρηνική γιορτή για να γνωρίσουμε μια πολύχρωμη πόλη, την Σμύρνη και τον Μικρασιατικό πολιτισμό.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Πολύχρωμη Μικρά Ασία»

Σύνθεση – απόδοση κειμένων: Ομάδα Ονειρόδραμα
Επιμέλεια κειμένων: Νάγια Παπαπάνου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαλαζάρου
Σκηνογράφος – ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Φωτογραφίες: Λευτέρης Καλογιός
Κοστούμια Φωτογράφισης: Μίλτος Μπαμπανίκος
Μουσική: Πάνος Δοκομόπουλος
Επικοινωνία : Ευαγγελία Σκρομπόλα
Παιδοψυχολόγος: Στέλλα Μουδάτσου
Τραγούδι: Σοφία Ψούχλου, Ζωή Ψούχλου
Ηθοποιοί: Χριστίνα Μουδάτσου, Γιώργος Μενεδιάτης, Βασίλης Παπαλαζάρου
Εκτέλεση παραγωγής : Α..Μ.Κ.Ε ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ

 

Πού: στο Γεφύρι της Άρτας

Πότε: 19 και 20 Ιουλίου 2022, στις 20.00

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
Ελεύθερη είσοδος

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr