«Γαμήλιο ταξίδι… στην Κύθνο!»: Συνάντηση Καραγκιόζη από Ελλάδα και Κύπρο

Μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας στο 31ο Φεστιβάλ Ναυπλίου
6 Ιουλίου 2022
Οι «Τρωάδες» σε περιοδεία από την Ομάδα ΘΕΑΜΑ
6 Ιουλίου 2022
Μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας στο 31ο Φεστιβάλ Ναυπλίου
6 Ιουλίου 2022
Οι «Τρωάδες» σε περιοδεία από την Ομάδα ΘΕΑΜΑ
6 Ιουλίου 2022

Ο Κύπριος Καραγκιοζοπαίχτης Πάμπος Χαραλάμπους, ιδρυτής του Κυπριακού Θεάτρου Σκιών Χαράλαμπου.

 

Το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Θεατράκι Δρυοπίδας στην Κύθνο, παρουσιάζεται η παράσταση «Γαμήλιο ταξίδι… στην Κύθνο!». Ο Έλληνας Καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Μακρής, ιδρυτής του Μαύρου Θεάτρου Σκιών της Πάτρας και κάτοχος του βραβείου «Ιπεκτσί», και ο συνάδελφός του Κύπριος Καραγκιοζοπαίχτης Πάμπος Χαραλάμπους, ιδρυτής του Κυπριακού Θεάτρου Σκιών Χαράλαμπου, Έλενας και Αντρέα Χαραλάμπους γράφουν, σκηνοθετούν και παρουσιάζουν σε παγκόσμια πρώτη μια διπλή παράσταση, ένα έργο αποκλειστικά εμπνευσμένο… για την Κύθνο!

Η διαπολιτισμική Συνάντηση Καραγκιόζη από Ελλάδα και Κύπρο, παρουσιάζεται από την πολιτιστική πρωτοβουλία kythniale στο πλαίσιο του ετήσιου Φεστιβάλ των «Κυθνίων 2022» του νησιού της Κύθνου και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κύθνου, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Τι γίνεται όταν ο γείτονας Καραγκιόζης από την Κύπρο παντρεύεται και επιθυμία της γυναίκας του είναι να έρθουν για Γαμήλιο Ταξίδι… στην Ελλάδα με πρώτο σταθμό το νησί της Κύθνου;

Με την άφιξή του στο νησί, τον υποδέχεται ο δικός μας Έλληνας Καραγκιόζης. Όλοι ξαφνιάζονται με την ομοιότητά τους και αναστατώνονται από το χάος των παρεξηγήσεων που δημιουργούνται.

Γρήγορα, όμως, όλα γίνονται τραγούδι και γιορτή και όλοι μαζί, Έλληνες και Κύπριοι, απολαμβάνουν τη συνύπαρξη και τα κοινά πολιτισμικά στοιχεία που μας ενώνουν στη μουσική, στα τραγούδια, τις παραδόσεις, αλλά και… στον Καραγκιόζη!
Οι τέσσερεις εξέχοντες μουσικοί που πλαισιώνουν την παράσταση είναι: Πέννυ Γεωργοπούλου: σαντούρι, Σωτήρης Παπατραγιάννης: μπαγλαμάς, τραγούδι, Αργύρης Νικολάου: κιθάρα, Δημήτρης Κρανίδας: μπουζούκι.

H kythniale είναι μια πολυσχιδής πολιτιστική πρωτοβουλία που σχεδιάζει και υλοποιεί καλλιτεχνικά δρώμενα, πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, workshops, art residencies και εναλλακτικές δράσεις πολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα στην Κύθνο και τον κόσμο. Οι πολιτιστικές & καλλιτεχνικές αυτές εκδηλώσεις, ανοιχτές στο κοινό, διοργανώνονται στο νησί της Κύθνου, διατηρώντας τη δική τους ταυτότητα, και εντάσσονται στα «Κύθνια», το ετήσιο Φεστιβάλ του νησιού, δημιουργώντας «Γέφυρες Πολιτισμού» με τους λαούς του κόσμου.

 

 

Πληροφορίες για «Γαμήλιο ταξίδι… στην Κύθνο!»

 

Πού: Θεατράκι Δρυοπίδας, Δρυοπίδα, Κύθνος

Πότε: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022