Η ομάδα σύγχρονου χορού Creo Dance Company παρουσιάζει την παράσταση «in(a)habit»

Ο Γιώργος Πατεράκης μας μιλάει για «Το μήνυμα»
23 Μαΐου 2022
Μάνια Παπαδημητρίου: «Στην παράσταση “Ο Πατέρας μου η Αθήνα” εξερευνούμε την Αθήνα της παρέας και της νοστιμιάς»
24 Μαΐου 2022
Ο Γιώργος Πατεράκης μας μιλάει για «Το μήνυμα»
23 Μαΐου 2022
Μάνια Παπαδημητρίου: «Στην παράσταση “Ο Πατέρας μου η Αθήνα” εξερευνούμε την Αθήνα της παρέας και της νοστιμιάς»
24 Μαΐου 2022

 

Η ομάδα σύγχρονου χορού Creo Dance Company της Πωλίνας Κρεμαστά μετά τη διεθνή της πρεμιέρα στο χορογραφικό κέντρο BIRCA – Bækkelund International Residency Center for Artists της Δανίας που πραγματοποιήθηκε με την παράσταση «Commun» στο πλαίσιο του Bornholm Culture Week, τώρα επιστρέφει στην Ελλάδα για να παρουσιάζει το νέο της έργο «in(a)habit» στο Σύγχρονο Θέατρο και μόνο για έξι παραστάσεις από 1 – 6 Ιουνίου 2022.

 

Το έργο «in(a)habit» είναι μία χωροποιητική συνύπαρξη της τέχνης του χορού, της σκηνογραφίας και της μουσικής. Αναζητά την ανθρώπινη κατάσταση και κατοίκηση, μέσα από την εξερεύνηση του οικείου και το παιχνίδι με το ανοίκειο. Τα σώματα των χορευτών/τριών πλάθουν και πλάθονται από το χάρτινο ποτάμι, το οποίο ρέει από μία αέναη πηγή παραγωγής. Συνδιαμορφώνουν τοπία και τα οικειοποιούνται.

Το λογοπαίγνιο του τίτλου «in(a)habit» φανερώνει μία ανοιχτότητα νοημάτων. Το “μέσα» (in) ορίζει έναν τόπο, ενώ το “μία» (a) υπονοεί μία αμφισημία, αφήνει χώρο για το “άλλο». Στη συνέχεια η λέξη “συνήθεια» (habit) συναντάται ελεύθερη, ποιητική. Με τον ίδιο τρόπο εμφανίζεται και η ενέργεια του κατοικώ (inhabit). Η ομάδα την ενσωματώνει και επαναμαγεύεται στις εσοχές της. Κατοικώ σημαίνει είμαι παρών/ούσα, ανήκω μέσα από πράξεις οικειοποίησης. Ανάμεσα στα σώματα και την ύλη κατοικεί και κατοικείται η μουσική και ο ήχος προτείνοντας και διανοίγοντας αόρατα τελετουργικά τοπία

 

 

 

Σημείωμα χορογράφου

«Εμείς οι χορευτές/τριες, αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μέσα από το σώμα, κατοικούμε τον χώρο και τον χρόνο μέσα από και διαμέσου του σώματος. Ζητούμενο ήταν να βρεθεί εκείνο το υλικό που θα ξεδιπλώνει και θα τυλίγει τη σωματική κατάσταση. Ένα υλικό που δεν θα προτείνει απόλυτους χώρους αλλά θα συν-ποιεί χώρους και τρόπους μαζί με τα σώματα. Μια κινητική, εν δυνάμει υλικότητα που θα μεταμορφώνει τα σώματα σε δημιουργούς και παράλληλα σε δέκτες, ακροατές, παρατηρητές. Μία ποιητική αρμονία μεταποίησης. Το υλικό αυτό είναι για εμάς το χαρτί. Με τη ρευστή και ζωντανή του γλυπτικότητα, τη συμμόρφωση αλλά και την ανυπακοή του, αφήνει πάντα ένα πλεόνασμα πιθανοτήτων, οι οποίες κρατούν την έμπνευση σε εγρήγορση. Χορογραφία, μουσική και σκηνογραφία μετατρέπουν το άψυχο σε ζωντανό, το ορισμένο σε πολλαπλό και αντίστροφα». Πωλίνα Κρεμαστά

* Το χαρτί που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των προβών και των παραστάσεων του έργου ανακυκλώνεται ή παραχωρείται δωρεάν για επανάχρηση από άλλους καλλιτέχνες.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «in(a)habit»

Χορογραφία: Πωλίνα Κρεμαστά
Σκηνογραφία/Κοστούμια: Ανδρέας Σκούρτης
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Κατασκευή σκηνικού: Βασίλης Κεφερλής
Graphic design/φωτογραφία/video: Παναγιώτης Ανδριανός
Α’ βοηθός χορογράφου: Θένια Αντωνιάδου
Β’ βοηθός χορογράφου: Σίσσυ Μαρμαριτσάκη
Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης
Οργάνωση παραγωγής: Ορέστης Τάτσης | Ρέον ΑΜΚΕ

Ερμηνεύουν: Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Θένια Αντωνιάδου, Γιώργος Βασιλόπουλος, Νίκος Γρηγοριάδης, Βάσια Ζορμπαλή

 

 

Πού: Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα (στάση μετρό Κεραμεικός)

Πότε: από 1 έως 6 Ιουνίου 2022, στις 21.00

Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο: φοιτητικό, ΑΜΕΑ, παιδικό, μέλη Σ.Ε.ΧΩ.ΧΟ.) και 10 ευρώ / άτομο (ομαδικά, 8 άτομα και πάνω)

Αγορά εισιτηρίων: Viva Link: https://www.viva.gr/tickets/dance/inahabit/ και στο ταμείο του θεάτρου

Κρατήσεις: ταμείο θεάτρου τηλ. 210 3464380

 

Το έργο πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ.Α.