«Σκληρές Φωτογραφίες» στο Studio Mαυρομιχάλη

Νικολέτα Παπαδοπούλου: «Ο συγγραφέας Χουάν Κάρλος Ρούμπιο προσεγγίζει ένα κοινωνικά σκοτεινό ζήτημα μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας»
20 Απριλίου 2022
Extra παραστάσεις 29 και 30 Απριλίου για το «Lebensraum»
26 Απριλίου 2022

Sharing is caring!

 

Η Χριστίνα Χριστοφή σκηνοθετεί την παράσταση του έργου «Σκληρές Φωτογραφίες» του Κυριάκου Βέρη, η οποία κάνει πρεμιέρα στις 9 Μαΐου, στο Θέατρο Studio Mαυρομιχάλη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Δημοσθένης Φίλιππας, Σπύρος Ασημένιος και Δημήτρης Μαργαρίτης.

Ο καλύτερος τζόκει του κόσμου, ένα δύστροπο άλογο που τρέχει μόνο για τη νίκη και ένας πατέρας που αποφάσισε να κάνει μια νέα αρχή στην Αβάνα.
Στο έργο «Σκληρές Φωτογραφίες» οι σχέσεις των τριών προσώπων κρίνονται στη λεπτομέρεια, πάνω σε οριακές στιγμές, εκεί που ένας κύκλος ζωής κλείνει και ανοίγει ένας άλλος, εκεί που ένας αγώνας τελειώνει και περιμένεις το σκληρό φώτο φίνις για να σου δείξει αν κέρδισες ή αν έχασες.

Οι «Σκληρές Φωτογραφίες» είναι ένα έργο με τρεις δυνατούς χαρακτήρες που άλλοτε συγκρούονται και άλλοτε συνεργάζονται, τρία πρόσωπα με παράλληλες διαδρομές αλλά την ίδια ανάγκη συμφιλίωσης με τις επιλογές, τα ταλέντα, την τύχη και τα λάθη τους. Τρία πρόσωπα που έκαναν τις επαναστάσεις τους και τώρα αναλογίζονται αν κέρδισαν ή όχι, που αναμετρώνται με εθισμούς και φόβους, με το παρελθόν τους αλλά και το μέλλον που δείχνει δύσκολο και αβέβαιο.

Όπως και στον ιππόδρομο, στη ζωή ποντάρεις στο πιο δυνατό άλογο ή στο άλογο που δεν θα ποντάρουν οι άλλοι, δοκιμάζεις την τύχη σου, κάνεις επιλογές, κυνηγάς την επιτυχία, βάζεις στόχους, θέλεις με επιμονή και πείσμα να κερδίζεις για να καταλάβεις στο τέλος ότι τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία. Στο τέλος του αγώνα, στο σκληρό φώτο φίνις, οι χαμένοι από τους νικητές έχουν μόνο μια τρίχα διαφορά.

 

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Σκληρές Φωτογραφίες»

Κείμενο: Κυριάκος Βέρης
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χριστοφή
Σκηνικά -Κουστούμια: η ομάδα
Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Μαργαρίτης
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου ΜΠΙΠ

Παίζουν:
Πρίγκιπας (άλογο): Δημοσθένης Φίλιππας
Οδυσσέας (αναβάτης): Σπύρος Ασημένιος
Πατέρας: Δημήτρης Μαργαρίτης

 

Πού: Studio Mαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια, τηλ. 210 6453330

Πότε: από 9 Μαΐου 2022 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Έως 31 Μαΐου 2022

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 12 ευρώ (ατέλειες δεκτές)

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά