Μαρία Πρωτόπαππα, Εύη Σαουλίδου, Κατερίνα Φωτιάδη στην «Αγνή του Θεού» από το Δεύτερο Πρόγραμμα

Θανάσης Ζερίτης: «Οι “Αριστερόχειρες” είναι εμπνευσμένοι από αληθινές ιστορίες ανθρώπων που υπέστησαν τις συνέπειες του αιματηρού Εμφυλίου»
17 Απριλίου 2022
Σεμινάριο και Masterclass Υποκριτικής με τον Θωμά Μοσχόπουλο τον Μάιο στο θέατρο Πόρτα
18 Απριλίου 2022
Θανάσης Ζερίτης: «Οι “Αριστερόχειρες” είναι εμπνευσμένοι από αληθινές ιστορίες ανθρώπων που υπέστησαν τις συνέπειες του αιματηρού Εμφυλίου»
17 Απριλίου 2022
Σεμινάριο και Masterclass Υποκριτικής με τον Θωμά Μοσχόπουλο τον Μάιο στο θέατρο Πόρτα
18 Απριλίου 2022

Η Μαρία Ξανθοπουλίδου σκηνοθετεί την παράσταση «Η Αγνή του Θεού» η οποία μεταδίδεται από το Δεύτερο Πρόγραμμα την Μεγάλη Δευτέρα.

 

Με την παράσταση «Η Αγνή του Θεού», έργο του Τζον Πιελμέιερ σε μετάφραση Χρήστου Καρχαδάκη και σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου, που μεταδίδεται τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 21.00, συνεχίζει το Δεύτερο Πρόγραμμα το μαγικό ταξίδι στις σύγχρονες θεατρικές ραδιοφωνικές παραγωγές. Ακούγονται οι ηθοποιοί: Μαρία Πρωτόπαππα, Εύη Σαουλίδου, Κατερίνα Φωτιάδη και η voice soloist performer Άννα Παγκάλου.

Ποια είναι η θέση του Θεού στην επιστημονική εικόνα του κόσμου; Τρείς γυναίκες που εκτίθενται στους φόβους και τις αδυναμίες τους αναγκάζονται να αμφισβητήσουν την αλήθεια τους, αφήνοντας το μυστήριο της ύπαρξης να έχει τον πρώτο λόγο. Η «Αγνή του Θεού» είναι ένα έργο που γράφτηκε το 1979 από τον Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα Τζον Πιελμέιερ το οποίο αφηγείται την ιστορία μιας μοναχής που γεννά και επιμένει ότι το παιδί είναι αποτέλεσμα παρθένας σύλληψης.

 

Η Αγνή βρίσκεται λιπόθυμη στο δωμάτιο της και το βρέφος της νεκρό στο καλάθι των αχρήστων. Η νεαρή μοναχή κατηγορείται για το φόνο του νεογέννητου βρέφους της, ενώ μία δικαστική ψυχίατρος καλείται να εξιχνιάσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την αποτρόπαια αυτή πράξη, αντιμέτωπη με την ηγουμένη της μονής, η οποία προσπαθεί να την εμποδίσει αφού δεν εγκρίνει την επιστήμη της ψυχιατρικής. Μια πάλη ανάμεσα στην επιστήμη και στην πίστη στον Θεό. Μια πάλη αναγνώρισης του εαυτού.

Τη σκηνοθεσία της ραδιοφωνικής μεταφοράς υπογράφει η Μαρία Ξανθοπουλίδου, η οποία σημειώνει: Το έργο είναι ένας διάλογος του ανθρώπου με τη δυνατότητά του να υπερβεί το αυτονόητο, το λογικό, το δοσμένο, το συμπτωματικό, και εν τέλει τον ίδιο του τον εαυτό. Μόνο εάν το επιθυμεί, μπορεί να ακούσει ό,τι η ζωή του προτείνει, πολύ συχνά διαφορετικό απ’ αυτό που ήδη γνωρίζει, και ίσως ακολουθώντας το να διευρύνει την ίδια του την ύπαρξη.

Λίγο πριν την έναρξη της παράστασης στις 9 το βράδυ, η σκηνοθέτις Μαρία Ξανθοπουλίδου, συζητά με τον Σιδερή Πρίντεζη στο πλαίσιο της εκπομπής, προπομπό της κάθε παράστασης.

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Η Αγνή του Θεού»

Κείμενο: Τζον Πιελμέιερ
Μετάφραση: Χρήστος Καρχαδάκης
Ραδιοσκηνοθεσία: Μαρία Ξανθοπουλίδου
Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα (ηγουμένη), Εύη Σαουλίδου (γιατρός), Κατερίνα Φωτιάδη (Αγνή)
Τραγούδι – Φωνητική Διδασκαλία – Ηχητική performance: Άννα Παγκάλου
Η ηχογράφηση των τραγουδιστικών μερών έγινε στο Studio 19st από τον Κώστα Μπώκο και ο ηχητικός σχεδιασμός και μίξη στο Chamber Studio από τον Γιάννη Αναγνωστάτο (Λόλεκ).
Διεύθυνση- Εκτέλεση Παραγωγής: Kart Production www.kartproductions.gr

 

Πότε: Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, στις 21.00

Live Streaming: www.deftero.gr

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/