«Νύχιανγκ» της Ευαγγελίας Γατσωτή και «Labor» της Ανθής Τσιρούκη στο Θέατρο Πορεία

Η ηθοποιός Λιζ Καρ κέρδισε το Βραβείο Ολίβιε
12 Απριλίου 2022
«Take me Home»: μια παράσταση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
13 Απριλίου 2022

Η Θάλεια Σταματέλου και η Αλεξία Καλτσίκη στην παράσταση του έργου «Νύχιανγκ» της Ευαγγελίας Γατσωτή που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλοου. (Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας).

Sharing is caring!

Το έργο «Νύχιανγκ» της Ευαγγελίας Γατσωτή και το «Labor» της Ανθής Τσιρούκη έρχονται τον Μάιο στη σκηνή του Θεάτρου Πορεία και για ένα μήνα παραστάσεων. Το Θέατρο Πορεία σε μια μοναδική πρωτοβουλία, που προάγει το νέο ελληνικό θεατρικό έργο, παρουσιάζει τα δύο πρωτότυπα θεατρικά έργα που αναδείχτηκαν από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία, με την καθοδήγηση του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και του Θανάση Τριαρίδη.

 

«Νύχιανγκ» της Ευαγγελίας Γατσωτή

Τη «σκοτεινή» κωμωδία «Νυχιάνγκ», της μόλις εικοσάχρονης σπουδάστριας Ευαγγελίας Γατσωτή, σκηνοθετεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Πορεία, Δημήτρης Τάρλοου, με τις Αλεξία Καλτσίκη και Θάλεια Σταματέλου στους δύο ρόλους του έργου.

Η Αργυρώ είναι αισθητικός και προσφέρει τις υπηρεσίες της κατ’ οίκον. Η Κάλλια, χρειάζεται μανικιούρ και της κλείνει ραντεβού στο διαμέρισμά της. Η Αργυρώ καταφτάνει με τα σύνεργά της και η διαδικασία ξεκινάει. Την ιεροτελεστία του μανικιούρ διαρρηγνύει ο επίμονος ήχος κλήσης του κινητού της Κάλλιας. Η Αργυρώ θέλει επίμονα να μάθει ποιος είναι στην άλλη άκρη της γραμμής και γιατί προκαλεί τέτοια αναστάτωση στην Κάλλια. Ένα ιδιόχειρο γράμμα που θα βρεθεί στην εξώπορτα, θα ανατρέψει τις εξηγήσεις, πυροδοτώντας εξομολογήσεις και συνταρακτικές αποκαλύψεις.

 

Η Αλεξία Καλτσίκη ερμηνεύει την Αργυρώ: και η Θάλεια Σταματέλου την Κάλλια στην παράσταση «Νύχιανγκ». (Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας).

Πληροφορίες για την παράσταση «Νύχιανγκ»

Κείμενο: Ευαγγελία Γατσωτή
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Αλέξανδρος Γαρνάβος
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη
Κίνηση: Κορίνα Κόκκαλη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Αλεξάνδρα – Αναστασία Φτούλη

Διανομή
Αργυρώ: Αλεξία Καλτσίκη
Κάλλια: Θάλεια Σταματέλου

 

Πού: Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ. 210 8210991, 210 8210082, www.poreiatheatre.com

Πότε: από 6 Μαΐου 2022

Διάρκεια: 70 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

 

Ο Στέλιος Μάινας και η Ιωάννα Παππά στην παράσταση του έργου «Labor» της Ανθής Τσιρούκη που σκηνοθετεί η Έμιλυ Λουΐζου. (Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας).

 

«Labor» της Ανθής Τσιρούκη

Ένα δυνατό έργο-σχόλιο πάνω στην αλλοίωση της εικόνας μας, στη ζωή που δεν ζήσαμε ποτέ, στην κατασκευή των αναμνήσεών μας, στα υπαρξιακά απωθημένα, στις αυτό-εξαπατήσεις που μας διασώζουν (;), στις επιλογές που μας καθορίζουν. Την παράσταση σκηνοθετεί η νεαρή Έμιλυ Λουΐζου, Ελληνίδα σκηνοθέτις που ζει στο Λονδίνο, η δουλειά της οποίας προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον του κοινού και του θεατρικού κόσμου της βρετανικής πρωτεύουσας. Οι ηθοποιοί Στέλιος Μάινας, Ιωάννα Παππά και Ορέστης Χαλκιάς, σχηματίζουν τη διανομή.

Ένα ζευγάρι πλαστικών χειρουργών έχει καταφέρει να νικάει το χρόνο και να ζει σε μια ατέλειωτη απομόνωση. Μέχρι το βράδυ που χτυπάει την πόρτα του σπιτιού τους ένας νεαρός. Είχε μόλις ένα ατύχημα και δε θυμάται ποιος είναι. Τον φιλοξενούν και τον περιθάλπουν. Όσο περνάνε οι μέρες όμως, το ζευγάρι δένεται όλο και περισσότερο με το νεαρό. Αρχίζουν να παρεμβαίνουν πάνω στην εμφάνισή του με νυστέρι και ψαλίδι. Καθώς το πρόσωπό του αλλάζει, γίνεται παιδί τους.

Ένα διατοπικό θρίλερ για μια βίαιη γέννα και ένα σπίτι που σαν μαύρη τρύπα ρουφάει το παιδί.

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Labor»

Κείμενο: Ανθή Τσιρούκη

Σκηνοθεσία: Έμιλυ Λουΐζου
Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Αλέξανδρος Γαρνάβος
Μουσική: Ειρήνη Σκυλακάκη
Κίνηση: Άλκηστις Πολυχρόνη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Αλεξάνδρα – Αναστασία Φτούλη

Διανομή: Στέλιος Μάινας, Ιωάννα Παππά, Ορέστης Χαλκιάς

Πού: Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ. 210 8210991, 210 8210082, www.poreiatheatre.com

Πότε: από 3 Μαΐου 2022

Διάρκεια: 70 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

 

 

Προσφορά προπώλησης: 10 ευρώ μέχρι και την ημέρα της πρεμιέρας

Τιμές Εισιτηρίων: A’, Β’ ζώνη: 15 ευρώ, Γ’ ζώνη: 12 ευρώ.

Εκπτωτικά εισιτήρια*: Senior (άνω των 65), φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑΜΕΑ (67% και άνω), με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας, εισιτήριο συνοδού ΑΜΕΑ: 12 ευρώ

*Σε συγκεκριμένες θέσεις με σειρά προτεραιότητας, απαραίτητη είναι η επικοινωνία με το ταμείο του θεάτρου για τα εισιτήρια ΑΜΕΑ.

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Προπώληση εισιτηρίων: poreiatheare.gr, viva.gr/”gr, 11876, Sevenspots, Reload, WIND, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθηνόραμα.gr, YOLENI’S