Η ηθοποιός Λιζ Καρ κέρδισε το Βραβείο Ολίβιε

Το Room Dance Festival στο Θέατρο Arroyo από τις 7 έως 29 Μαΐου
12 Απριλίου 2022
«Νύχιανγκ» της Ευαγγελίας Γατσωτή και «Labor» της Ανθής Τσιρούκη στο Θέατρο Πορεία
12 Απριλίου 2022

Η ηθοποιός Λιζ Καρ, νικήτρια του φετινού Βραβείου Ολίβιε στην κατηγορία Καλύτερη Ηθοποιός σε υποστηρικτικό ρόλο. (Φωτογραφία: Gareth Cattermole/Getty).

Sharing is caring!

 

Είναι Αγγλίδα ηθοποιός, κωμικός και διεθνής ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η Λιζ Καρ κέρδισε το Bραβείο Ολίβιε 2022, στην κατηγορία Καλύτερη Ηθοποιός σε υποστηρικτικό ρόλο σε θεατρικό έργο, για το ρόλο της Dr Emma Brookner στην παράσταση «The Normal Heart» που σκηνοθέτησε ο Ντόμινικ Κουκ στο Βασιλικό Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας.

Η ηθοποιός προέτρεψε τα θέατρα και τους παραγωγούς να ξεπεράσουν το φόβο τους και να προσλάβουν περισσότερους ηθοποιούς με ειδικές ανάγκες. Η ίδια, υποστήριξε ότι η νίκη της με το Βραβείο Ολίβιε αποδεικνύει ότι οι ηθοποιοί με ειδικές ανάγκες μπορούν να «γεμίσουν μια σκηνή».

Να σημειώσουμε ότι η τελετή απονομής των Βραβείων Ολίβιε έγινε την Κυριακή 10 Απριλίου στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο.

 

 

Λίγα λόγια για την ηθοποιό Λιζ Καρ

Η Λιζ Καρ έχει υπάρξει μέλος σε αρκετές ομάδες κωμικών ηθοποιών, συμπεριλαμβανομένων των «Abnormally Funny People» με τους Tanyalee Davis, Steve Day, Steve Best, Simon Minty και Chris McCausland. Το 2007 ήταν δεύτερη στο διαγωνισμό Hackney Empire New Act of the Year competition. Επίσης, παρουσίασε με τον Ματ Φρέιζερ το βραβευμένο «Ouch! Podcast» στο BBC από το 2006 ως το 2013, ενώ το 2011 εργάστηκε ως ερευνήτρια για την κωμική σειρά του BBC «Have I Got News for You».

Τον πρώτο της επαγγελματικό ρόλο, τον πήρε στα τριάντα της στην παράσταση του έργου «Μάνα Κουράγιο» του Μπέρτολντ Μπρεχτ, ενώ συνέχισε στο θέατρο Young Vic με το έργο, επίσης του Μπρεχτ, «Η εξαίρεση και ο κανόνας». Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021, η Λιζ Καρ υποδύθηκε τη Dr Emma Brookner στην παράσταση «The Normal Heart» στο Βασιλικό Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένα άτομο με ειδικές ανάγκες έπαιξε το ρόλο αυτό επί σκηνής.