Μιχάλης Σεβαστέρης: «Το σίγουρο είναι πως στην παράσταση “Είμαι Βίγκαν” θα ακούσετε ένα κείμενο που του έχω δώσει όλη μου την αγάπη και την προσοχή»

«Μαδαγασκάρη, το μιούζικαλ» στο Θέατρο Ριάλτο
30 Μαρτίου 2022
«FRIDA 2.0»  από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος στη σκηνή του Arroyo Dance Theatre
30 Μαρτίου 2022

Ο Μιχάλης Σεβαστέρης παρουσιάζει τη stand up παράσταση «Είμαι Βίγκαν» στο θέατρο Άβατον.

Sharing is caring!

 

Συνέντευξη: Μαριλένα Θεοδωράκου

 

Στα 23 του ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή. Ήταν τότε που, ο Μιχάλης Σεβαστέρης, κατάλαβε ότι είναι ερωτευμένος με το stand up. Έκτοτε παίζει τακτικά, ενώ παράλληλα διοργανώνει το εβδομαδιαίο Open Mic στο Foka Negra, όπου νέοι κωμικοί κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Ο ηθοποιός μας μιλάει για την πρώτη ολοκληρωμένη σόλο παράστασή του με τίτλο «Είμαι Βίγκαν», η οποία παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή στο Θέατρο Άβατον.

 

Στο stand-up show του «Είμαι Βίγκαν» θα μοιραστεί, μεταξύ άλλων, τις περιπέτειές του ως vegan:
Να βρει κοπέλα
Ν’ αποκτήσει φίλους
Να επιβιώσει σε ελληνικό εστιατόριο
και σε γυμναστήριο με ετήσια συνδρομή 39 €
Να εξημερώσει τον θείο του
Ενώ θα αποκαλύψει με τι κόλπο κατόρθωσε να κάνει τη γιαγιά του βίγκαν (οι κρεατοβιομηχανίες τον μισούν!)

 

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το stand up;

Θυμάμαι πως τα είχα με μια κοπέλα, την Αγγελική, και μου έλεγε συνέχεια για το χιούμορ μου. Πως δεν έχω.  Αλλά εμένα μου άρεσε πολύ να βλέπω σταντ απ, οπότε μόλις με χώρισε, σκέφτηκα «θα την κερδίσω πίσω με το χιούμορ μου» και άρχισα για πρώτη φορά να γράφω αστεία και να της τα στέλνω. Στο τρίτο αστείο, με έκανε μπλοκ και σκέφτηκα «Που πας; Έχω 7 σελίδες ακόμα». Και έτσι αποφάσισα να πάω να τις δοκιμάσω σε ένα open mic. Εκεί, ένιωσα πολύ ωραία, γιατί δε μπορούσαν να με κάνουν μπλοκ όσο τα έλεγα.

 

Τι θυμόσαστε από την πρώτη σας παράσταση;

Την Αγγελική. Θυμάμαι πως το συναίσθημα που μου δημιουργήθηκε την πρώτη φορά που γέλασε το κοινό δυνατά με αστείο μου, δε το είχα ξανανιώσει. Από τότε, το κυνηγάω σε κάθε παράσταση.

 

«Είμαι Βίγκαν». Τι σημαίνει ο τίτλος της νέας σας παράστασης και τι θα ακούσουμε στη σκηνή του θεάτρου Άβατον;

Έγινα βίγκαν πριν από δέκα χρόνια. Ονόμασα έτσι την παράσταση, επειδή για ένα μέρος της, μιλάω για διάφορα ευτράπελα που γίνονται στην καθημερινότητα ενός βίγκαν, όταν η οικογένειά του τον βλέπει σαν εξωγήινο. Μιλάω, όμως, για πολλά θέματα στην παράστασή μου. Το σίγουρο είναι πως στην παράσταση «Είμαι Βίγκαν», θα ακούσετε ένα κείμενο που του έχω δώσει όλη μου την αγάπη και την προσοχή.

 

 

Τι σημαίνει για εσάς ο βιγκανισμός;

Για εμένα ο βιγκανισμός είναι ο αυθόρμητος τρόπος να ζει κάποιος όταν δε ζει στη ζούγκλα. Οι 99% από εμάς αν βλέπαμε να επιτίθενται σε ένα σκύλο θα τον προστατεύαμε. Απλά μας έχουν μείνει βίαιες συνήθειες παλαιότερων γενιών που σιγά σιγά και αυτές θα εξαλειφθούν, όπως εξαλείφονται και αυτές που είχαμε προς τους ανθρώπους.

 

Είσαστε φιλόζωος, ασχολείστε με τον ακτιβισμό υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και έχετε υπάρξει εθελοντής σε καταφύγιο ζώων στη Μούρθια της Ισπανίας. Θα θέλατε να μας πείτε για τις ακτιβιστικές σας δράσεις;

Πέρα από τον εθελοντισμό μου στο καταφύγιο, έχω πάρει μέρος σε αρκετές βίγκαν δράσεις, ως διαδηλωτής και ως φωτογράφος και έχω παίξει και τα βίγκαν κείμενα του σταντ απ μου στο Vegan Life Festival. Αν και η αγαπημένη μου στιγμή σαν βίγκαν, ήταν όταν κατάφερα να κάνω και τη γιαγιά μου.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Είμαι Βίγκαν»

 

Ερμηνεύει ο Μιχάλης Σεβαστέρης

 

Πού: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός.

Πότε: Από τις 11 Μαρτίου 2022 και κάθε Παρασκευή στις 21.00. Έως 20 Μαΐου 2022 (πλην της Παρασκευής 15/4)

Εισιτήριο: 10 ευρώ (τα 30 πρώτα εισιτήρια κάθε παράστασης με μειωμένη τιμή 8 €)

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/standupcomedy/eime-vigkan/

Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will