Ο Μάνος Καρατζογιάννης σκηνοθετεί την «Ημέρα Κυρίου»

Ο Κωστής Καλλιβρετάκης μιλάει για την «Βενέμπρα»
15 Μαρτίου 2022
Βασίλης Λιάκος: «Η αλήθεια και η μαγεία μπορούν να συνυπάρχουν με πολλούς τρόπους»
16 Μαρτίου 2022

Οι ηθοποιοί Βασίλης Αθανασόπουλος, Μάξιμος Μουμούρης, Φαίη Ξυλά και Αναστασία Παντούση ερμηνεύουν στην παράσταση του έργου «Ημέρα Κυρίου» του Γιάννη Τσίρου που σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης. (Φωτογραφίες: Σπύρος Περδίου).

Sharing is caring!

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Σταθμός Μάνος Καρατζογιάννης σκηνοθετεί το καινούργιο έργο του Γιάννη Τσίρου με τίτλο «Ημέρα Κυρίου» που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή.  Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου στο Θέατρο Σταθμός με τους ηθοποιούς Μάξιμο Μουμούρη, Φαίη Ξυλά, Βασίλη Αθανασόπουλο και Αναστασία Παντούση.

Ο χρόνος που διαδραματίζεται το έργο περιορίζεται στη διάρκεια μιας Κυριακής. Μιας αργίας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν αργούν όμως όλοι. Και όπως συμβαίνει και στη ζωή, κανένα από τα πρόσωπα του έργου δε δικαιώνεται, και κανένα δεν κερδίζει τίποτα περισσότερο από ένα μικρό μερίδιο επίγνωσης. Μιας επίγνωσης όμως σημαντικής, για όλα αυτά που βιώνουμε, και κυρίως γι’ αυτά που έπονται. Μέσα από το γεμάτο χιούμορ, σασπένς και ποιητικές αιχμές ρεαλιστικό κοινωνικό δράμα του Γιάννη Τσίρου ζωντανεύουν χαρακτήρες οικείοι που ξυπνούν στον καθένα μας υπαρξιακές αγωνίες, αδυναμίες και δυνατότητες, συμβιβασμούς και αντιστάσεις.

 

 

 

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Υπάρχει καμιά κοινωνία; Που είναι να τη δω;» αναρωτιέται η Λούλα Αναγνωστάκη στο μονόπρακτό της «Ο ουρανός κατακόκκινος» (1998). Αυτήν την κοινωνία αναζητά, με αγωνία, το τελευταίο έργο του Γιάννη Τσίρου που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή με κύρια πρόσωπα ένα ζευγάρι καλοβαλμένων ανθρώπων και το υπηρετικό τους προσωπικό. Μια Κυριακή κάποια από τα πρόσωπα του έργου θα παλέψουν για το δίκιο τους και κάποια θα τους «δικάσουν», στον εξωτερικό χώρο μιας πολυτελούς πισίνας σε ένα προάστιο της Αττικής. Όλοι θα έχουν δίκιο. Και όλοι έχουν άδικο. Όπως είθισται άλλωστε στη σύγχρονη κοινωνία. Σε κάθε κοινωνία που χάνει τον προσανατολισμό της. Στο τέλος της ημέρας θα έχει μείνει μόνο μια επίγνωση. Ένα μερίδιο έστω, για κάποιους μικρό, για άλλους μεγαλύτερο. Πάντοτε όμως εκ των υστέρων. Όπως συμβαίνει πάντοτε με όλες τις επιγνώσεις μας.
Μάνος Καρατζογιάννης

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ημέρα Κυρίου»

Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Σκηνικό: Τέτα Τσαβδαρίδου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Φίλιππος Παπαθεοδώρου
Φωτογραφία: Σπύρος Περδίου
Παραγωγή: Πολιτισμός Σταθμός Θέατρο
Ερμηνεύουν: Μάξιμος Μουμούρης, Φαίη Ξυλά, Βασίλης Αθανασόπουλος, Αναστασία Παντούση

Επιχορηγούμενη παραγωγή από το Υπουργείο Πολιτισμού

 

Πού: Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο Αθήνα (πλησίον του Μετρό Μεταξουργίου), τηλ. 210 5230267

Πότε: από Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 18.00

Εισιτήρια:
Παρασκευή: 12 ευρώ και 10 ευρώ (μειωμένο)
Σάββατο και Κυριακή: 15 ευρώ και 13 ευρώ (μειωμένο)

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/imera-kyriou/