Γεωργία Μαυρογεώργη: «Ο τίτλος “Παιχνίδια στη σοφίτα” δείχνει τα κρυμμένα οικογενειακά μυστικά που θέλουν όλοι να ξεχάσουν»

«Αντώνιος και Κλεοπάτρα» στο Θέατρο Φούρνος
15 Μαρτίου 2022
Αλέξανδρος Σωτηρίου: «Η “Μήδεια” είναι τραγικά επίκαιρη με την έννοια του πολέμου στην Ουκρανία και με τα θύματα που ανάμεσά τους είναι τα παιδιά»
15 Μαρτίου 2022

Η ηθοποιός Γεωργία Μαυρογεώργη ερμηνεύει την Άλμπερτιν Πράιν στην παράσταση του έργου «Παιχνίδια στη σοφίτα» της Λίλλιαν Χέλλμαν που σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Κοέν.

Sharing is caring!

Συνέντευξη: Μαριλένα Θεοδωράκου

 

Mια ιστορία για το τι συμβαίνει στους ενήλικες που ποτέ δεν ωριμάζουν, εκτυλίσσεται στην παράσταση «Παιχνίδια στη σοφίτα» που ανεβαίνει στο Θέατρο Χυτήριο σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Η ηθοποιός Γεωργία Μαυρογεώργη μας μιλάει για την υπόθεση του έργου της Λίλλιαν Χέλλμαν και για το ρόλο της ως Άλμπερτιν Πράιν.

 

 

Ποιες ήταν οι σκέψεις σας όταν διαβάσατε το έργο της Λίλλιαν Χέλλμαν «Παιχνίδια στη σοφίτα»;

Είναι ένα πολύ ωραίο έργο. Έχει μια πολύ δυνατή ιστορία. Ένα δράμα οικογενειακών σχέσεων με ότι ευαίσθητο και νοσηρό ταυτόχρονα μπορεί να φέρει η αγάπη. Η Χέλλμαν ξέρει πολύ καλά τις ψυχολογικές μεταπτώσεις των ηρώων της και τις λεπτές συναισθηματικές αποχρώσεις. Κάθε ήρωας έχει την προσωπική κραυγή του.

 

Κεντρικό θέμα της Χέλλμαν οι οικογενειακές σχέσεις. Τι συμβαίνει ανάμεσα στους πέντε ήρωες του έργου;

Η οικογένεια και οι εξουσιαστικές σχέσεις που δημιουργούνται μέσα από τον οικογενειακό δεσμό, βρίσκεται στον πυρήνα του έργου. Ερωτήματα όπως πόσο αγαπάμε τον άλλον, πόσο θέλουμε να επιβληθούμε πάνω του στερώντας την αυτονομία του, τι σχέσεις εξάρτησης δημιουργούμε είναι κάποια θέματα που το έργο θέλει να απαντήσει.

 

Η Γεωργία Μαυρογεώργη και η Μαριάννα Κιμούλη στην παράσταση «Παιχνίδια στη σοφίτα». (Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης).

 

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το ρόλο που ερμηνεύετε;

Η Άλμπερτιν Πράιν είναι μια γυναίκα δυνατή και ταυτόχρονα αδύναμη. Έχει σκοτάδια, εκρήξεις θυμού, είναι ευάλωτη και πεισματάρα. Την διακατέχει ο κυνισμός της και η αγάπη της για το χρήμα. Είναι η ηρωίδα που έχει την μεγαλύτερη σχέση με την πραγματικότητα. Κάθε βράδυ, στη σκηνή του θεάτρου Χυτήριο ανακαλύπτω στην Άλμπερτιν ένα παθολογικό εγώ που ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί.

 

Τι σημαίνει ο τίτλος της παράστασης «Παιχνίδια στη σοφίτα»;

Όπως στις σοφίτες κρύβουμε παλιά πράγματα, παιχνίδια από την παιδική μας ηλικία, αντικείμενα που δεν θέλουμε να βλέπουμε, ο τίτλος “Παιχνίδια στη σοφίτα” δείχνει τα κρυμμένα οικογενειακά μυστικά που θέλουν όλοι να ξεχάσουν.

 

Πώς ήταν η συνεργασία σας με τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Κοέν;

Η συνεργασία με τον Αλέξανδρο ήταν εξαιρετική και με οδήγησε σε αυτό το ταξίδι με ασφάλεια και ευαισθησία.

 

 

Η Θεοδώρα Σιάρκου και η Τζούλη Σούμα.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Παιχνίδια στη σοφίτα»

Μετάφραση-σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστιάννα Μαργιόλη

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Μαριάννα Κιμούλη, Γεωργία Μαυρογεώργη, Θεοδώρα Σιάρκου, Τζούλη Σούμα, Σόλων Τσούνης

Επικοινωνία-προβολή: Νταίζη Λεμπέση
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Λέπουρης
Καλλιτεχνική επιμέλεια φωτογραφιών: Μάριαμ Νίκου
Παραγωγή: Βάσια Παναγοπούλου

 

Πού: Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44 ,Γκάζι, τηλ. 210 3412313

Πότε: από 19 Φεβρουαρίου 2022 και κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή στις 19.00

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά

Tιμές εισιτηρίων: 15 € (κανονικό), 12 € (φοιτητικό, ανέργων)

Προπώληση: ticketplus.gr