Η Ναταλία Καντεμνίδη μιλάει για την παράσταση «Νόμοι της έλξης»

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί στο Εθνικό Θέατρο την παράσταση «Ο Αυτόχειρ!»
9 Μαρτίου 2022
H Δανάη Λιοδάκη σκηνοθετεί την παράσταση «Hyperspace ή αλλιώς..»
10 Μαρτίου 2022

Η ηθοποιός Ναταλία Καντεμνίδη στην παράσταση «Νόμοι της έλξης» που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κατσιφής στο θέατρο 104. (Φωτογραφίες: Άρτεμις Σκεύα).

Sharing is caring!

 

Συνέντευξη: Μαριλένα Θεοδωράκου

 

Ερμηνεύει τη Δανάη στην παράσταση του έργου «Νόμοι της έλξης». Η ηθοποιός Ναταλία Καντεμνίδη μιλάει στο theatermag για την παράσταση που ανεβαίνει στο Θέατρο 104, το ρόλο της και τη συνεργασία με τον συγγραφέα και σκηνοθέτη της παράστασης Γιώργο Κατσιφή. Η παράσταση μιλά για την καθημερινότητα των νέων του 21ου αιώνα, τα date apps, το sexting, τις εφήμερες παρέες, το άγχος της δουλειάς, όλα αυτά με φόντο την Αθήνα του 2022.

 

Ποιο είναι το θέμα του έργου «Νόμοι της έλξης» του Γιώργου Κατσιφή;

Στο έργο ξετυλίγονται τέσσερις χαρακτήρες νέων ανθρώπων που προσπαθούν να ελιχθούν και να επιβιώσουν στην καθημερινότητα της Ελλάδας του 2022. Μέσα σ’αυτήν την καθημερινότητα, έρχονται αντιμέτωποι με συμβιβαστικές καταστάσεις, με τα πρέπει του «φαίνεσθαι» για να είναι αποδεκτοί στον περίγυρο και με φλέρτ που δεν οδηγούν επικοινωνιακά πουθενά.

Τι σημαίνει ο τίτλος της παράστασης;

Ο τίτλος της παράστασης φανερώνει όλα όσα είπα προηγουμένως. Συγκρούεται το πρέπει με κάτι το οποίο είναι αέναο και ελεύθερο ως έννοια. Ελκόμαστε από κάτι σύμφωνα με το πώς νιώθουμε σε κάθε φάση της ζωής μας. Δεν υπάρχει πρέπει σε αυτό. Όταν όμως έχει χτιστεί γερά μια κοινωνία έρχονται σιγά σιγά και οι «νόμοι», τα πρότυπα δηλαδή.

 

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το ρόλο που ερμηνεύετε;

Ο χαρακτήρας που ενσαρκώνω είναι η Δανάη, ένα νέο κορίτσι το οποίο είναι ερωτευμένο και σε σχέση με την Αλίκη. Η Δανάη είναι διαχυτική και πιστή στη σχέση της χωρίς όμως να βρίσκει ανταπόκριση, πράγμα που την απογοητεύει. Βιώνει, δηλαδή, απόρριψη παρ’ όλο που είναι σε σχέση. Είναι πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. Σε πιο ανοιχτό κύκλο θα’ ναι πιο κλειστή και σοβαρή. Όταν, όμως, έρχεται με κάποιον σε αντιπαράθεση φτάνει να είναι απότομη και δεν θα δείξει ψεύτικα συναισθήματα για να φανεί ευγενική.

 

 

Πώς ήταν η συνεργασία σας με τον συγγραφέα και σκηνοθέτη της παράστασης Γιώργο Κατσιφή;

Ο Γιώργος είχε το εξής καλό. Ήταν πολύ ανοιχτός και υποστηρικτικός με το κομμάτι της δημιουργίας του ηθοποιού. Δεν κατέληγε σε κάτι από την αρχή. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο η ομάδα συνέχεια εξελισσόταν και δημιουργούσε διαφορετικά μονοπάτια προσέγγισης του ρόλου και του έργου. Άκουγε τις απόψεις μας, συζητούσαμε, μετά αυτοσχεδιάζαμε πολύ και στο τέλος μάζεψε στοιχεία μας που τα ένωσε και έτσι όλα ήρθαν στο σημείο που οραματιζόταν και ο ίδιος πιστεύω.

Μπορείτε να μας περιγράψετε μια σκηνή από την παράσταση, κάποια που εσείς ξεχωρίζετε;

Όλες οι σκηνές έχουν διαφορετικό ενδιαφέρον. Έχω ξεχωρίσει μια σκηνή που είμαι με τη Βίκυ, έναν άλλο χαρακτήρα στο έργο, η οποία προσπαθεί να με προσεγγίσει, να μου μιλήσει, να βγάλουμε βίντεο στο Τik Tok και να «γίνουμε φίλες» μέσα από έναν άβολο και κωμικό διάλογο.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Νόμοι της έλξης»

Kείμενο / Σκηνοθεσία: Γιώργος Κατσιφής
Κίνηση-Χορογραφίες: Φανή Παρλή
Σχεδιασμός Φωτισμού: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Σκηνικά-Κουστούμια: η Ομάδα
Μουσική παραγωγή/σύνθεση/sound design: Δημήτρης Μορφέας Σπανός
Φωτογραφίες- σχεδιασμός αφίσας: Άρτεμις Σκεύα
Σχεδιασμός αφίσας promo: Στέφανος Χατζηλάμπρος
Επικοινωνία- Δημόσιες σχέσεις: Γιώτα Δημητριάδη

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Ναταλία Καντεμνίδη (Δανάη), Εύα Μοσχολιδάκη (Βίκυ), Κωνσταντίνος Πεσλής (Άρης), Νικόλ Χριστοδούλου (Αλίκη)

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά του τον Θέμη Καραμουρατίδη.

 

 

Πού: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 39, Γκάζι, (κοντά στο σταθμό μετρό Κεραμεικός), τηλ. 210 3455020, 6951 269828

Πότε: από 11 Φεβρουαρίου 2022 και κάθε Παρασκευή στις 21.00

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων), 7 ευρώ (ατέλειες)

Αγορά εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/festival/theater/ii-nomii-tis-elxis/