«Το μακρύ ταξίδι της ημέρας μέσα στη νύχτα» στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

«Παιχνίδια στη σοφίτα» στο Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού
27 Φεβρουαρίου 2022
«Η γιορτή του θερισμού» από την ομάδα Αντιστροφή
27 Φεβρουαρίου 2022

Οι ηθοποιοί της παράσταση «Το μακρύ ταξίδι της ημέρας μέσα στη νύχτα» που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Καραντζάς.

Sharing is caring!

 

Ο Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί την παράσταση του έργου «Το μακρύ ταξίδι της ημέρας μέσα στη νύχτα» του Ευγένιου Ο’ Νηλ, η οποία κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας στις 3 Μαρτίου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Mπέτυ Αρβανίτη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αινείας Τσαμάτης, Βασίλης Μαγουλιώτης και Ελίνα Ρίζου.

 

Τα μέλη της οικογένειας Τάιρον ξεφλουδίζουν το τραύμα τους, σ’ ένα σκηνικό στο οποίο επικρατούν η ομίχλη και οι ψευδαισθήσεις. Ένα τοπίο γεμάτο αντανακλάσεις επεκτείνεται σε όλο το θέατρο και ανάμεσα στους θεατές.
Ο Έντμοντ – ή αλλιώς ο ίδιος ο Ο’ Νηλ – ανοίγει τον αναπαραστατικό χώρο που το τραύμα θα αναβιωθεί και τα μέλη της οικογένειας θα αποπειραθούν να συγχωρέσουν ο ένας τον άλλο.
Τα οικογενειακά τραπέζια , οι εξαρτήσεις οι εθισμοί και όλες οι κρυφές πλευρές των προσώπων παίζονται σ αυτόν τον αναπαραστατικό χώρο της μνήμης , τα φορτία του παρελθόντος αρχίζουν σιγα σιγά να «ξεθολωνουν», τα πρόσωπα προσεγγίζουν την αλήθεια και τα «φαντάσματα» ζωντανεύουν προκειμένου να κλείσουν την πληγή και να συμφιλιωθούν με τις ανεπάρκειές τους.
Δημήτρης Καραντζάς

Έτσι, σκιαγραφεί ο Δημήτρης Καραντζάς, το έργο του Ευγένιου Ο’ Νηλ (Long Day’s Journey into Night – βραβείο Pulitzer 1957) που σκηνοθετεί στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, στο οποίο επιστρέφει μετά από δύο χρόνια.

Πρόκειται για έργο διαποτισμένο με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, που ο συγγραφέας ολοκλήρωσε το 1912, γράφοντας όσα σχεδόν τραυματικά έζησε σαν παιδί και που σημάδευσαν τη νιότη του.

Στην Ελλάδα, το έργο έγινε γνωστό -όπως και σε όλο τον κόσμο άλλωστε- από τις μεγάλες ομότιτλες κινηματογραφικές επιτυχίες του, με πρώτη εκείνη με την Κάθριν Χέμπορν στο ρόλο της Μαίρης Τάιρον, αλλά και από τη μεγάλη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου το 1965 με τους Κατίνα Παξινού, Αλέξη Μινωτή, Δημήτρη Χορν, Πέτρο Φυσσούν και Ελένη Χατζηαργύρη.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Το μακρύ ταξίδι της ημέρας μέσα στη νύχτα»

Απόδοση: Νίκος Γκάτσος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Σκηνικό: Ελένη Μανωλοπούλου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτης Γκιζώτης

Ερμηνεύουν: Mπέτυ Αρβανίτη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αινείας Τσαμάτης, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ελίνα Ρίζου

 

Πού: Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Kεφαλληνίας 16, Κυψέλη, τηλ. 210 8838727

Πότε: από 3 Μαρτίου 2022 και κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 19.30, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20.30

Εισιτήρια: 13 και 17 ευρώ (Πέμπτη), 15 και 20 ευρώ (Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή)

Προσφορά προπώλησης με γενική είσοδο 12 ευρώ έως 28 Φεβρουαρίου 2022

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr