Όπερα, τζαζ και σύγχρονη ελληνική μουσική στο Foyer Café Bistrot του  Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Μαρία Μαυροματάκη: «Ο Κοκτώ διεισδύει σε βάθος αναδεικνύοντας τις παθογένειες που κρύβονται πίσω από τη βιτρίνα της μεσοαστικής οικογένειας»
9 Φεβρουαρίου 2022
Χρύσα Ματσαγκάνη: «Θεωρήσαμε χρέος μας να διοργανώσουμε αυτά τα πάνελ συζητήσεων»
10 Φεβρουαρίου 2022

H Jeepers Creepers Jazz Band εμφανίζονται τις Τετάρτες της Τζαζ στο Foyer Café Bistrot του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Sharing is caring!

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,  στο Foyer Café Bistrot – σημείο αναφοράς για την πόλη και χώρος υψηλής αισθητικής – διοργανώνει ένα κύκλο μουσικών συναντήσεων αφιερωμένων στην όπερα, την τζαζ  και την σύγχρονη ελληνική μουσική.

Το Foyer Café Bistrot μεταμορφώνεται σε μια ατμοσφαιρική μουσική σκηνή με άρωμα θεάτρου  και ξεχωριστές μουσικές επιλογές, τρείς ημέρες την εβδομάδα:
η Δευτέρα ανήκει στην Όπερα, η Τετάρτη στην Τζαζ και το Σάββατο στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή.

Αλλάζουμε τις νύχτες στον Πειραιά, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό τόπο πολιτισμού μέσα στο ΔΘΠ.
Ακολουθείστε αυτή τη μουσική περιπλάνηση! Το ραντεβού είναι πάντα στις 21.00!
 

Η Δευτέρα της Όπερας

Φεβρουάριος

7/2: Ελένη Δάβου – Μανώλης Παπασηφάκης (πιάνο)
“Andiemusik…για την μουσική”
Ώρα για μουσική…ένας ύμνος ευγνωμοσύνης για την τέχνη που συντροφεύει την ζωή μας ….την τέχνη που ενώνει ανθρώπους, λαούς, ψυχές. Όλοι μαζί τραγουδάμε και γιορτάζουμε!

14/2: Ελένη Δαβου (μεσόφωνος), Μιχάλης Κατσούλης (βαθύφωνος), Μανώλης Παπασηφακης (πιάνο)
“Το μικρόβιον…του Έρωτος!”
Μια γιορτή για τον Έρωτα και την Αγάπη…και παρόλο που η εποχή δεν επιτρέπει τις αγκαλιές και τα φιλιά εμείς μοιράζουμε απλόχερα με το τραγούδι μας!!!Η μεσόφωνος Ελένη Δαβου και ο βαθύφωνος Μιχάλης Κατσούλης με τον Μανώλη Παπασηφακη στο πιάνο μεταδίδουν το μικρόβιο του Έρωτα …πως;;;Με ερωτικά ντουέτι από τον κόσμο της Οπερετας του Κώστα Γιαννίδη, Θεόφραστου Σακελλαρίδη,Νίκου Χατζηαποστόλου!!!!

21/2: Ανδρέας Καραουλης (τενόρος) – Ελένη Δάβου (πιάνο)
“Passione”..
Στην αποψινή βραδιά, ο τενόρος Ανδρέας Καραούλης θα ερμηνεύσει άριες και καντσονέτες του παγκοσμίου ρεπερτορίου, musicals αλλά και κάποιες αγαπημένες, νοσταλγικές, ελληνικές μελωδίες. Μαζί με την λαμπερή μεσόφωνο Ελένη Δάβου στο πιάνο, θα σας ταξιδέψουν από τα θέατρα της Ευρώπης στη μάντρα του Αττίκ από τα κανάλια της Βενετίας στις μπουάτ της Πλάκας.

28/2:Αιμιλία Διακοπούλου ( υψίφωνος) – Ελένη Δάβου (πιάνο)
“Vissi d ‘arte…!”
Με όχημα τον έρωτα και την αγάπη η σοπράνο Εμιλία Διακοπούλου και η Ελένη Δάβου στο πιάνο θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από έργα Bellini, Puccini, Mascagni, Tosti, Rossini, Λεχαρ κ.ά.

 

Μάρτιος

7/3: Λυδία  Ζερβάνου (υψίφωνος) – Ελένη Δάβου (πιάνο)
“Comme autrefois…!”
Ένα μουσικό αφιέρωμα αγάπης στην κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο Μάρθα Αράπη. Θα ακουστούν άριες και τραγούδια του διεθνούς και ελληνικού λυρικού ρεπερτορίου.

14/3: Σοφία Παπαδημητροπούλου (υψίφωνος) – Ελένη Δάβου (πιάνο)
“Αppassionata”
Από τις ηρωίδες του Bellini και τις Βασίλισσες του Donizetti, στα τραγούδια του 19ου και 20ου αιώνα, ένα πρόγραμμα που εξυμνεί την δύναμη της γυναικείας ψυχής όταν αφοσιώνεται με πάθος στον έρωτα και τον στόχο της. Η Σοπράνο Σοφία Παπαδημητροπούλου με την μεσόφωνο Ελένη Δάβου στο πιάνο, παρουσιάζουν ένα mini opera show, στους σημαντικότερους σταθμούς της όπερας του βερισμού και του ρομαντισμού.

21/3. Χρυσανθη Βελουδακη (υψίφωνος) – Ελένη Δάβου (μεσόφωνος) , Μανώλης Παπασηφάκης (πιάνο)
“Le donne…mobili”
Οι γυναίκες στην όπερα… Μια σοπράνο και μια μέτζο μας ξετυλίγουν τον ψυχικό κόσμο των ηρωίδων της όπερας μέσα από διάσημες άριες και ντουέτι…δυνατές, μοιραίες αλλά και ευάλωτες  ευαίσθητες, δεν συμβιβάζονται ταξιδεύουν ελεύθερες!

28/3: Ελένη Δάβου (μεσόφωνος) – Μανώλης Παπασηφάκης (πιάνο)
“Mezzo..notte”
Το λυρικό ταξίδι μιας μέτζο σοπράνο στη σκηνή της όπερας… η μεστή, βαθιά φωνή στην όπερα που υποδύεται ρόλους γυναικών μεγαλύτερων σε ηλικία από τη σοπράνο, συνήθως τις σκοτεινές αντίζηλους της πριμαντόνας, γυναίκες που είναι επιρρεπής στα ανθρώπινα πάθη, μοιραίες γυναίκες, μάγισσες, ξωτικά. Κάρμεν, Αζουτσένα, Δαλιδά, Σαρλότ, αλλά και Ορφέας, Κερουμπίνο. Μέτζο σοπράνο…μια φωνή πολλά…πρόσωπα.

 

O Κωνσταντίνος Στουραΐτης στην κιθάρα και η Μαριάννα Παπαθανασίου στη φωνή παρουσιάζουν μια acoustic jazz βραδιά με τραγούδια από το Great American Songbook.

 

Οι Τετάρτες της Τζαζ

Φεβρουάριος

9/2: Jeepers creepers jazz band
Με την αφοσίωση τους στο ιδίωμα της Swing Jazz η Jeepers Creepers jazz band έχει καταφέρει να διακριθεί για τις άριστες ερμηνείες της.

16/2: Sinatra with a twist
Alexander Affolter (Φωνή) – Παντελής Μπενετάτος (Πιάνο)
Ο Ολλανδός τραγουδιστής Alexander Affolter, που τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα, με τον Παντελή Μπενετάτο στο πιάνο μας παρουσιάζουν τα τραγούδια του μοναδικού Frank Sinatra που αγαπήθηκαν και που ακόμα και σήμερα συγκινούν.

23/2: Jazz duet
Μαριάννα Παπαθανασίου (φωνή) – Κωνσταντίνος Στουραίτης
O Κωνσταντίνος Στουραΐτης στην κιθάρα και η Μαριάννα Παπαθανασίου στη φωνή παρουσιάζουν μια acoustic jazz βραδιά με τραγούδια από το Great American Songbook, εμπνευσμένη από τα ντουέτα των Ella Fitzgerald/Joe Pass, Sarah Vaughan/Mundell Lowe και Dianne Reeves/Russell Malone.
Μάρτιος

2/3: Jazz divas
Τέρρη Βακιρτζόγλου (φωνή) – Παντελής Μπενετάτος (πιάνο)
Ο Παντελής Μπενετάτος συναντά την Τέρρη Βακιρτζόγλου και μας παρουσιάζουν υπέροχα τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει οι μεγάλες τραγουδίστριες Ella Fitzerald,Billie Holiday,Sarah Vaughan και άλλες. Ένα ταξίδι στην εποχή του swing και του beebop.

9/3: Jeepers creepers jazz band
Με την αφοσίωση τους στο ιδίωμα της Swing Jazz η Jeepers Creepers jazz band έχει καταφέρει να διακριθεί για τις άριστες ερμηνείες της.

16/3: Jazz duet
Μαριάννα Παπαθανασίου (φωνή) – Κωνσταντίνος Στουραίτης
O Κωνσταντίνος Στουραΐτης στην κιθάρα και η Μαριάννα Παπαθανασίου στη φωνή παρουσιάζουν μια acoustic jazz βραδιά με τραγούδια από το Great American Songbook, εμπνευσμένη από τα ντουέτα των Ella Fitzgerald/Joe Pass, Sarah Vaughan/Mundell Lowe και Dianne Reeves/Russell Malone.

23/3: The Bill Evans Tony Bennett tribute
Alexander Affolter (φωνή) – Παντελής Μπενετάτος (πιάνο)
Ο ιδιοφυής πιανίστας και συνθέτης της jazz Bill Evans και ο κορυφαίος τραγουδιστής Tony Bennett,κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 70 ηχογράφησαν ένα αριστουργηματικό άλμπουμ. Τα τραγούδια αυτής της ιστορικής ηχογράφησης θα ακούσουμε από τους A. Affolter στην φωνή και Π. Μπενετάτο στο πιάνο.

30/3: Jeepers Creepers jazz band
Με την αφοσίωση τους στο ιδίωμα της Swing Jazz η Jeepers Creepers jazz band έχει καταφέρει να διακριθεί για τις άριστες ερμηνείες της.

 

Απρίλιος

6/4: Jazz divas
Τέρρη Βακιρτζόγλου (Φωνή) – Παντελής Μπενετάτος (Πιάνο)
Ο Παντελής Μπενετάτος συναντά την Τέρρη Βακιρτζόγλου και μας παρουσιάζουν υπέροχα τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει οι μεγάλες τραγουδίστριες Ella Fitzerald,Billie Holiday,Sarah Vaughan και άλλες. Ένα ταξίδι στην εποχή του swing και του beebop.

13/4: Sinatra with a twist
Alexander Affolter (Φωνή) – Παντελής Μπενετάτος (Πιάνο)
Ο Ολλανδός τραγουδιστής Alexander Affolter, που τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα,με τον Παντελη Μπενετάτο στο πιάνο μας παρουσιάζουν τα τραγούδια του μοναδικού Frank Sinatra που αγαπήθηκαν και που ακόμα και σήμερα συγκινούν.

 

Η Ελεονόρα Μανόνα, παρέα με τον Μάριο Καραμπότη στο πιάνο αλλά και με το ακορντεόν και το βιολί της, διαλέγει αγαπημένα της ελληνικά κινηματογραφικά – και όχι μόνο-τραγούδια.

Το Σάββατο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής

11/2 & 4/3: Έλενα Λεώνη (φωνή-άρπα-τσέλο) – Φώτης Λάμαρης (πιάνο)
Ένα δάσος “Σ’ αγαπώ”
Η Έλενα Λεώνη με την άρπα και το τσέλο της, παρέα με τον εξαιρετικό πιανίστα Φώτη Λάμαρη, σ’ ένα μουσικό ταξίδι της αγάπης και του έρωτα από την ελληνική παράδοση, το ρετρό, την καντάδα, το ρεμπέτικο έως τη σύγχρονη έντεχνη και ποπ ελληνική μουσική. Αγαπημένα τραγούδια με μια… άλλη ματιά.

12/2 & 11/3: Κατερίνα Βερβέρη (φωνή) – Αλέξης Στενάκης (πιάνο)
“Ένα ταξίδι να σε βρω”
Η Κατερίνα Βερβέρη με τον Αλέξη Στενάκη στο πιάνο θα ερμηνεύσουν ένα πανόραμα τραγουδιών από την σύγχρονη ελληνική κι ευρύτερη μεσογειακή μουσική σκηνή.

18/2 & 25/3: Νόνικα Μαλκουτζή (φωνή) – Αίσωνας Χαρατσάρης (φωνή – πιάνο)
“Όλα ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη πριν από επτά χρόνια…”
Με σκόρπιες παρτιτούρες στο πάτωμα, στιχάκια τυλιγμένα σε χαρτοπετσέτες και πρόχειρες ηχογραφήσεις στο κινητό. Έτσι, ξεπετάχτηκαν πρωτότυπα κομμάτια και διασκευές αγαπημένων μας ελληνικών τραγουδιών. Τα φορτώσαμε στις αποσκευές μας, Αγκαζέ με το πιάνο και τα κρουστά μας και… να ‘μαστε!
Έχουμε πολλή χαρά να τα μοιραστούμε παρέα!

19/2 & 25/2: Ιόλη Εξάρχου (φωνή) – Νίκος Δρογώσης (πιάνο)
“Σαν παλιό σινεμά”
Η παλιά Αθήνα συναντά τον ελληνικό κινηματογράφο και τον Κραουνάκη και κάπως έτσι η Ιόλη Εξάρχου στη φωνή και ο Νίκος ∆ρογώσης στο πιάνο παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα βγαλμένο από μια άλλη εποχή με μια νότα του σήμερα.

18/3 & 9/4: Ελεονόρα Μανόνα (φωνή- ακορντεόν- βιολί) – Μάριος Καραμπότης (πιάνο)
”Πες μου μια λέξη”
Αρκεί μία λέξη να μας κάνει να γελάσουμε, να αγκαλιαστούμε, να τραγουδήσουμε; Η Ελεονόρα Μανόνα, παρέα με τον Μάριο Καραμπότη στο πιάνο αλλά και με το ακορντεόν και το βιολί της, διαλέγει αγαπημένα της ελληνικά κινηματογραφικά – και όχι μόνο-τραγούδια, ψάχνοντας αυτή τη μόνη λέξη..!

1/4: Χριστίνα Σαμαρά (φωνή) – Σοφία Καλπουρτζή (πιάνο)
“Μια φορά θυμάμαι”
Με τραγούδια ελληνικού έντεχνου ρεπερτορίου, από τον Χατζιδάκι μέχρι τον Σουγιούλ, από τον Κραουνάκη μέχρι την Αρλέτα , θα ταξιδέψουν μελωδικά σε δρόμους που γνώρισαν από τις κοινές μουσικές τους περιπλανήσεις.

8/4 & 15/4: Χρήστος Παπαδόπουλος (φωνή – κλαρινέτο – σαξόφωνο) – Μιχάλης Γούτης (πιάνο)
“Κάτι από ρετρό”
Ο Χρήστος και ο Μιχάλης παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα βασισμένο στα τραγούδια της εποχής του μεσοπολέμου στην Ελλάδα. Συνθέτες που είχαν ως βασικη επιρροή την δυτική κλασική μουσική, έφτιαξαν το είδος που ονομάστηκε “Ελληνικό ελαφρό τραγούδι”. Εκτός από τα τραγούδια εκείνης της εποχής, θα ακουστούν και δημιουργίες ελλήνων συνθετών επόμενων γενιών.

26/2: Μαρκέλλα Κουκούλη
“Ένα τραγούδι δρόμος”
Η Μαρκέλλα Κουκούλη ερμηνεύει μουσικές διασκευές από τον Τσιτσάνη και τον Χιώτη έως τον Ray Charles τη Nina Simone, τον James Brown με Swing αναφορές, Jazz standards Bossa Nova και Latin ρυθμούς, με τη συνοδεία του ιδιαίτερα αξιόλογου Χρήστου Κουμούση στο πιάνο.

5/3 & 26/3: Ηλίας Βαμβακούσης (φωνή – κιθάρα), Γιάννης Κονταράτος (βιολί)

“Διαδρομή”

12/3 &16/4: Ζανέλ
“Μια φορά αγαπάμε”
Η Ζανέλ, το κορίτσι με την βελούδινη φωνή και τη γαλλική φινέτσα, με τη συνοδεία
του ιδιαίτερα αξιόλογου Χρήστου Κουμούση στο πιάνο, θα μας ταξιδέψει σε τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως του Γιάννη Σπάρτακου, του Γιώργου Μουζάκη, του Μίμη Πλέσσα και του Μάνου Χατζιδάκι.

19/3 &2/4: Ναταλία Λαμπαδάκη (φωνή) – Σταύρος Ρουμελιώτης (κιθάρες)
Η Ναταλία Λαμπαδάκη με την συνοδεία του κιθαρίστα , Σταύρου Ρουμελιώτη σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε τραγούδια αγαπημένων Ελλήνων συνθετών του χθες και του σήμερα.

30/4: Πάνος Ζώης (φωνή) – Αίσωνας Χαρατσάρης (πιάνο)
“Γέλα ψυχή μου”
Σε έναν κόσμο σκιερό η μουσική βρίσκει πάντα ρωγμές αισιοδοξίας και ανοίγει χαραμάδες ελπίδας. Μέσα από λέξεις που λυτρώνουν και μελωδίες που ομορφαίνουν τη ζωή μας, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μπροστά σας τον κόσμο που ονειρευόμαστε και που όλοι είμαστε ικανοί να φτιάξουμε παρέα. Με ελληνικές έντεχνες και λαϊκές αποχρώσεις χωρίς ταμπέλες και περιορισμούς θα θυμηθούμε παλιούς συνθέτες και τραγούδια που στιγμάτισαν την μουσική σκηνή της Ελλάδας. Γέλα ψυχή μου τα χρόνια περνούν…

 

Ο Ηλίας Βαμβακούσης στην κιθάρα και στη φωνή και ο Γιάννης Κονταράτος στο βιολί παρουσιάζουν τραγούδια από το ρεμπέτικο μέχρι το σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι.

 

Πληροφορίες

Πού: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Foyer Café Bistrot, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, τηλ. 2104100450 και  6944 066 163
Τιμή εισόδου: 10€ χωρίς ποτό