«Η Μικρή Μέσα στο Σκοτεινό Δάσος» στο ΚΕΤ από τις 21 Φεβρουαρίου
7 Φεβρουαρίου 2022
Μαρία Μπρανίδου: «Στο θέατρο πιστεύω ότι το σημαντικότερο είναι να έχεις ένα καλογραμμένο έργο»
8 Φεβρουαρίου 2022

Οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Κάππας, Μυρτώ Αλικάκη, Ευσταθία Τσαπαρέλη και Δημήτρης Αλεξανδρής στην παράσταση «Ο Θεός της σφαγής» που παρουσιάζεται στο Θέατρο Αθηνά. (Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης).

O Κώστας Φιλίππογλου σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Θεός της σφαγής», το πολυβραβευμένο έργο της Γιασμίνα Ρεζά, που έχει παιχτεί παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία. Η παράσταση ξεκινάει και πάλι στο Θέατρο Αθηνά από τις 11 Φεβρουαρίου με τους ηθοποιούς Δημήτρη Αλεξανδρή, Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνο Κάππα και Ευσταθία Τσαπαρέλη.

Κατά τη διάρκεια ενός παιδικού διαπληκτισμού, ένας εντεκάχρονος, «οπλισμένος» ή ίσως «εξοπλισμένος» με ένα ραβδί, χτυπάει έναν άλλον εντεκάχρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφριά.

Οι τέσσερεις γονείς των παιδιών βρίσκονται, για να αντιμετωπίσουν πολιτισμένα το πρόβλημα και να λύσουν την παρεξήγηση.
Δυστυχώς όμως όσο περνάει η ώρα, χάνεται ο έλεγχος και οι «πολιτισμένοι» γονείς εκτροχιάζονται. Η αρχικά ευγενική συζήτηση σύντομα μετατρέπεται σε προφορικό πόλεμο με αποτέλεσμα και οι τέσσερεις γονείς να αποκαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό.
Οι ήρωές μας χάνουν την ψυχραιμία τους και τον «πολιτισμό» τους, γελοιοποιούνται, γίνονται έρμαια των ορμών τους και των ταπεινών ενστίκτων τους και η κατάσταση ξεφεύγει και από κωμικοτραγική, φτάνει στα όρια της φάρσας.
Με δυο λόγια οι άνθρωποι κατακτούνται από τον Θεό της Σφαγής. «Τον μόνο θεό που κυβερνάει χωρίς να μοιράζεται την εξουσία του, από την αρχή του κόσμου», όπως λέει και η Γιασμίνα Ρεζά.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Ο Θεός της σφαγής»

Συγγραφέας: Γιασμίνα Ρεζά
Μετάφραση: Γιώτα Σερεμέτη, Κώστας Φιλίππογλου
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάνα Σλέιμαν
Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης
Παραγωγή: Θοδωρής Μαροσούλης

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Δημήτρης Αλεξανδρής, Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Κάππας, Ευσταθία Τσαπαρέλη

 

Πού: Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10 και Πατησίων, Πεδίον Άρεως, τηλ. 210 8237330

Πότε: από 11 Φεβρουαρίου 2022 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15, Κυριακή στις 19.15. Έως 6 Μαρτίου 2022

Εισιτήρια: 14 ευρώ

Προπώληση: viva.gr