Η παράσταση «Frida κι άλλο» στο Alhambra Art Theatre

Θέατρο, χορός και φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής για τρεις ημέρες στο Θέατρο Κνωσσός
6 Φεβρουαρίου 2022
Ανθούλλης Δημοσθένους: «Το έργο συνιστά μια εκκωφαντική κραυγή διαμαρτυρίας για τα κακώς κείμενα της νεοελληνικής κοινωνίας της εποχής μας»
7 Φεβρουαρίου 2022

Η Κατερίνα Δαμβόγλου στην παράσταση «Frida κι άλλο». (Φωτογραφίες: Αλίκη Χιωτάκη – Ευαγγελία Θωμάκου).

Sharing is caring!

 

Η Κατερίνα Δαμβόγλου και ο Robin Beer παρουσιάζουν τη συναρπαστική ζωή της Frida Kahlo στην παράσταση «Frida κι άλλο» η οποία ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Alhambra Art Theatre. Η παράσταση «Frida κι άλλο» παρουσιάστηκε για δύο επιτυχημένες σεζόν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με συνεχόμενα sold-out, ένανε περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, και συνέχισε με παραστάσεις στη Σουηδία, στο Théâtre Marigny στο Παρίσι και στο Sibiu της Ρουμανίας.
Μετά από μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία και μία σκηνοθεσία στο Εθνικό Θέατρο (La Strada), οι Fly Theatre επιστρέφουν στην Αθήνα στο Alhambra Art Theatre (Θέατρο Αλάμπρα), από την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, με τη συναρπαστική παράσταση ««Frida κι άλλο», που είναι βασισμένη στη ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo.

Η πολυμεσική παράσταση «Frida κι άλλο», σε κείμενο Κατερίνας Δαμβόγλου, πραγματεύεται την ιστορία της ζωγράφου, τους φυσικούς περιορισμούς της και τον πόνο που την ώθησαν να δημιουργήσει ένα σύμπαν που κυριαρχείται από κίνηση και πάθος, ενώ και οι αρχές των Fly Theatre αξιοποιούνται ολοκληρωτικά, δηλαδή η προσήλωση στο χώρο, το ρυθμό, το σώμα καθώς και στο θεατρικό παιχνίδι, δημιουργώντας έτσι ένα απροσδόκητα πρωτότυπο σκηνικό θέαμα.

 

 

 

Η παράσταση «Frida κι άλλο»

Η Κατερίνα Δαμβόγλου ενσαρκώνει με αριστοτεχνική ερμηνεία, τη Μεξικανή ζωγράφο παρουσιάζοντας τα βιώματα, αλλά και μια πληθώρα συναισθημάτων της εκρηκτικής και ασυμβίβαστης Frida. Ο Robin Beer δημιουργεί θεαματικά, ζωντανά ήχο και εικόνες μέσα από προβολή live video χτίζοντας τον κόσμο γύρω της.
Με τις προβολές καθ όλη τη διάρκεια της παράστασης και το ζωντανό χειροποίητο video, οι Fly Theatre «ζωγραφίζουν» στη σκηνή την προσωπικότητα της Frida Kahlo μέσα από εμβληματικές εικόνες αλλά και μέσα από τους πίνακές της.

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Frida κι άλλο»

Κείμενο – Επεξεργασία: Κατερίνα Δαμβόγλου
Σκηνοθεσία: Fly Theatre
Δραματουργία: Μιράντα Βατικιώτη
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Ερμίνα Αποστολάκη
Φώτα – Ήχος – Βίντεο: Robin Beer
Μακιγιάζ: Όλγα Πάτσιου
Photo Credits: Αλίκη Χιωτάκη – Ευαγγελία Θωμάκου

Παραγωγή: Α.Μ.Κ.Ε. «Βασίλης Δαμβόγλου»
Παίζουν: Κατερίνα Δαμβόγλου – Robin Beer

 

Πού: Alhambra Art Theatre (Θέατρο Αλάμπρα), Στουρνάρη 53, Αθήνα, τηλ. 210 5220120-1

Πότε: από 7 Φεβρουαρίου 2022 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (φοιτητών, ανέργων, άνω των 65 & ΑΜΕΑ)

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/alhambra/frida-ki-allo/

 

Να σημειώσουμε ότι το ALHAMBRA ART THEATRE (ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΑΜΠΡΑ) είναι εξοπλισμένο με ένα υπερσύγχρονο Σύστημα ανοικτού κυκλώματος μεταφοράς αέρα και τηρώντας στο έπακρο τα πρωτόκολλα υγιεινής, όπως αυτά έχουν υπαγορευθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, φροντίζει να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς, παρακολουθώντας τις αγαπημένες μας παραστάσεις.

Οι θεατές, εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο:
[α] πιστοποιητικού εμβολιασμού
[β] πιστοποιητικού νόσησης
[γ] αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας προς τα ανωτέρω υπό [α] και [β].
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, υπό [α] και [β], επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή
(εκτυπωμένα), είτε ηλεκτρονικά μέσω της κινητής συσκευής του θεατή, τα οποία ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης (ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο) σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α ́ 118) Covid Free GR.