Η παράσταση «Αρίστος» στο Θέατρο Πορεία

H Μαρία Μάργαρη με το «Γκρουπ Θέραπι» στο Red Jasper Cabaret Theatre
1 Φεβρουαρίου 2022
Γιώργος Σκεύας: «Αυτά τα κείμενα είναι στήριγμα, πνευματικά πρωτίστως αλλά και συναισθηματικά»
2 Φεβρουαρίου 2022

Η Φιλαρέτη Κομνηνού στην παράσταση «Αρίστος» που σκηνοθετεί ο Γιώργος Παπαγεωργίου. (Φωτογραφίες: Δομινίκη Μητροπούλου).

Sharing is caring!

 

Η βραβευμένη παράσταση «Αρίστος» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου, έρχεται στο Θέατρο Πορεία για έναν τελευταίο κύκλο παραστάσεων από τις 7 Φεβρουαρίου 2022. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος και Ιωάννης Αθανασόπουλος.

Η παράσταση βασίζεται στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο Γύρος του Θανάτου» και έχει κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου».
Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του «Αρίστου».

Ο φίλος από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα γειτόνισσα της μάνας του, ένας αχθοφόρος του λιμανιού, ο παρακρατικός δωσίλογος περιπτεράς, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια – οι δύο έρωτες του, ζωντανεύουν γλαφυρά επί σκηνής από τρεις ηθοποιούς.

Οι ερμηνευτές ενσαρκώνουν μια ιστορία που μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες της Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές γωνιές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξίδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, σε έναν σκηνικό χρόνο που φτάνει μέχρι το 1960, όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας, ο Αριστείδης Παγκρατίδης, ο φερόμενος ως «Δράκος του Σέιχ σου», που ο Τύπος του 1963 (Ελληνικός Βορράς) τον αποκαλούσε «νεαρό ανώμαλο».

Το 1966 καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης. Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου. Οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ήταν «Μανούλα μου, είμαι αθώος».

*Το βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Ο Γύρος του Θανάτου» τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος

 

Ο ηθοποιός Γιάννης Λεάκος. (Φωτογραφίες: Δομινίκη Μητροπούλου).

 

Ο ηθοποιός Ιωάννης Αθανασόπουλος. (Φωτογραφίες: Δομινίκη Μητροπούλου).

Πληροφορίες για την παράσταση «Αρίστος»

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου
Μουσική: Γιώργος Δούσος
Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Δούσος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα
Σκηνογραφική/Ενδυματολογική επιμέλεια: Κατερίνα Αριανούτσου
Φωτογραφίες: Δομινίκη Μητροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Προϊστάκη

Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος, Ιωάννης Αθανασόπουλος

 

Πού: Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ.210 8210991, 210 8210082, www.poreiatheatre.com

Πότε: από 7 Φεβρουαρίου 2022 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Τιμές Εισιτηρίων: A’ ζώνη: 20 ευρώ, Β’ ζώνη: 17 ευρώ, Γ’ ζώνη: 15 ευρώ.

Εκπτωτικά εισιτήρια*: Senior (άνω των 65): 17 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων: 15 ευρώ, ΑΜΕΑ (67% και άνω), με την επίδειξη βεβαίωσης αναπηρίας: 12 ευρώ

Προσφορά προπώλησης: 15€ μέχρι και την ημέρα της πρεμιέρας 7/2/22

*Σε συγκεκριμένες θέσεις με σειρά προτεραιότητας. Για τα εισιτήρια ΑΜΕΑ είναι απαραίτητη η επικοινωνία με το ταμείο του θεάτρου.

Site & αγορά εισιτηρίων: https://poreiatheatre.com/plays/aristos/

Προπώληση εισιτηρίων: www.poreiatheatre.com, www.viva.gr, 11876, WIND, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, YOLENI’S