Η Σωσώ Χατζημανώλη μιλάει στο theatermag για την παράσταση «Good People»

Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με θέατρο, μουσική, εικαστικά, κινηματογράφο
23 Δεκεμβρίου 2021
Συνεχίζεται η κωμωδία «Το Ψέμα» και με έκτακτες εορταστικές παραστάσεις
28 Δεκεμβρίου 2021
Χριστούγεννα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με θέατρο, μουσική, εικαστικά, κινηματογράφο
23 Δεκεμβρίου 2021
Συνεχίζεται η κωμωδία «Το Ψέμα» και με έκτακτες εορταστικές παραστάσεις
28 Δεκεμβρίου 2021

Η ηθοποιός Σωσώ Χατζημανώλη ερμηνεύει τη Τζίνι στην παράσταση του έργου «Good People» του David Lindsay-Abaire.

 

Συνέντευξη στη Μαριλένα Θεοδωράκου

 

Ερμηνεύει τη Τζίνι στην παράσταση του έργου «Good People». Η Σωσώ Χατζημανώλη μας μιλάει για το θεατρικό έργο που ανεβαίνει στο θέατρο Αποθήκη σε σκηνοθεσία Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους.

«Το έργο “Good People” του βραβευμένου με Pulitzer Αμερικανού συγγραφέα David Lindsay-Abaire παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα» μου εξηγεί η ηθοποιός Σωσώ Χατζημανώλη. «Πρόκειται για ένα ταξικό έργο, σκληρό και συγχρόνως τρυφερό, το οποίο έχει ως βασικό άξονα το ερώτημα αν όλοι μας έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή. Η απάντηση, ίσως, δίνεται μέσα από την ιστορία της Μάργκι Γουόλς, μιας γυναίκας που βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση της ζωής της καθώς την έχουν απολύσει από τη δουλειά της, γιατί μονίμως αργεί να χτυπήσει κάρτα.
Η Μάργκι την οποία ερμηνεύει η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, δούλευε ως ταμίας στο μαγαζί “Ο, τι πάρεις ένα δολάριο”. Δίπλα της έχει πάντα την καλή της φίλη, την Τζίνι, την οποία και υποδύομαι. Επίσης, έχει και την σπιτονοικοκυρά της την Ντότι που ερμηνεύει η Ζωή Ρηγοπούλου. Βλέπουμε τη σχέση ανάμεσα στις τρεις αυτές γυναίκες και τη δυναμική της σχέσης τους, καθώς η μια είναι στήριγμα για την άλλη. Η Μάργκι ψάχνει τρόπο για να βγάλει εύκολα χρήματα και η κολλητή της η Τζίνι της προτείνει να βρει τον Μάικι τον εφηβικό της έρωτα που είναι πλέον μεγαλογιατρός και ζει στα ακριβά προάστια με τη γυναίκα του. Να τον βρει και να του ζητήσει δουλειά. Εκείνη το κάνει και από εκεί και πέρα η υπόθεση του έργου παίρνει μια περίεργη εξέλιξη».

 

Οι ηθοποιοί Aurora Marion, Τάσος Γιαννόπουλος, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Σωσώ Χατζημανώλη, Ζωή Ρηγοπούλου και Παύλος Λουτσίδης. (Φωτογραφίες: Γιώργος Αλεξανδράκης).

 

«Το έργο διαδραματίζεται σε μια φτωχή συνοικία της Βοστώνης, μια συνοικία της εργατικής τάξης» συνεχίζει η Σωσώ Χατζημανώλη. «Θέτει ερωτήματα για το πώς εξελίσσονται στη ζωή δύο άνθρωποι που έχουν γεννηθεί και έχουν μεγαλώσει στο ίδιο φτωχό περιβάλλον ή ποιες επιλογές έχουν. Ακόμα, αν θεωρείται για κάποιον επιλογή κάτι, λόγω κοινωνικής θέσης. Αν για παράδειγμα ένα παιδί από φτωχή γειτονιά έχει τις ίδιες ευκαιρίες με ένα παιδί από πλούσια γειτονιά. Σε βάζει να σκεφτείς τι σημαίνει πραγματικά έχω επιλογή στη ζωή μου και έχω δυνατότητες να πιάσω “την καλή” και να ξεφύγω από τη μιζέρια και την ταξική μου ταυτότητα μόνο με σκληρή δουλειά και λίγη καλή τύχη.
Η Άννα Μαρία, η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης, έφτιαξε ένα περιβάλλον που δεν το βρίσκεις συχνά στο θέατρο. Είμασταν έξι άγνωστοι μεταξύ μας άνθρωποι και γίναμε φίλοι. Η Άννα Μαρία έφτιαξε έναν δικό της απλό κώδικα, με μια σκηνοθετική γραμμή νατουραλιστική που πολύ εύκολα την ακολουθήσαμε όλοι. Μας καθοδήγησε με έναν ωραίο τρόπο και όλοι μας μπήκαμε πολύ εύκολα σε αυτόν τον δρόμο. Κατάφερε να μας πάρει μαζί της στο δικό της όραμα.
Παράλληλα με τις παραστάσεις στο θέατρο Αποθήκη βρίσκομαι και στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “Σε ξένα χέρια” στην ΕΡΤ1, όπου ερμηνεύω την Τραβιάτα τη γραμματέα του Φεγκούδη που ερμηνεύει ο Γιάννης Μπέζος. Αυτός ο τηλεοπτικός ρόλος έχει αρκετά κοινά με τον θεατρικό μου ρόλο, γιατί και οι δύο χαρακτήρες είναι γλωσσούδες. Είναι και οι δύο ρόλοι με πολύ ενδιαφέρον, δύο γυναίκες που προέρχονται από φτωχή τάξη και προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο».

 

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Good People»

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους
Σκηνικά: Νατάσσα Παπαστεργίου
Κοστούμια: Νινέττα Ζαχαροπούλου
Μουσική Επιμέλεια: Ηλίας Παπαχαραλάμπους
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Τσιμπρικίδου
Φωτογραφίες: Γιώργος Αλεξανδράκης

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Τάσος Γιαννόπουλος, Παύλος Λουτσίδης, Aurora Marion, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ζωή Ρηγοπούλου, Σωσώ Χατζημανώλη.

Πού: Θέατρο Αποθήκη, Σαρρή 40, Ψυρρή, τηλ. 210 3253153

Πότε: Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00, Σάββατο απογευματινή στις 18.00

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Εισιτήρια: 18 ευρώ (γενική είσοδος), 16 ευρώ (απογευματινή Σαββάτου)

Αγορά Εισιτηρίων: viva.gr