Το «Φανταστικό χωριό» του Σπύρου Γραμμένου στο θέατρο ΕΛΕΡ

Μάνια Παπαδημητρίου: «Πρώτη φορά έχω στα χέρια μου έναν ρόλο τόσο πλούσιο και απαιτητικό ως προς τη φόρμα και το περιεχόμενο»
20 Δεκεμβρίου 2021
Ανάβουν τα «Κόκκινα φανάρια» στον Cartel Τεχνοχώρο
21 Δεκεμβρίου 2021

Ο Σπύρος Γραμμένος και ο Χάρης Παρασκευάς στην παράσταση «Φανταστικό χωριό».

 

Μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους, που έχει ήδη το δικό της φανατικό κοινό, παρουσιάζεται από τις 19 Δεκεμβρίου στο Θέατρο ΕΛΕΡ. Το «Φανταστικό χωριό» του Σπύρου Γραμμένου, σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου, μας προσκαλεί κάθε Κυριακή στις 11.30 να συμμετάσχουμε σε μια μεγάλη γιορτή.

Ο τραγουδοποιός Σπύρος Γραμμένος είναι γνωστός για το ιδιαίτερο μουσικό του στίγμα, τη φωνή και τα τραγούδια του. Το ενήλικο κοινό του είναι πολυπληθές και τον ακολουθεί στενά. Έχει γράψει μουσική για αρκετές θεατρικές παραστάσεις, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που γράφει και πρωταγωνιστεί σε μία παράσταση για παιδιά. Το «Φανταστικό χωριό» είναι ένα έμμετρο μουσικό παραμύθι, που κέρδισε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων θεατών από την πρώτη του παρουσίαση.
Μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του, αλλά και με αφήγηση και μιμήσεις, ο Σπύρος Γραμμένος αφηγείται με χιούμορ την ιστορία ενός χωριού που θα μπορούσε να είναι πρότυπο για μια ευτυχισμένη κοινωνία. Όμως η δίψα για εξουσία δηλητηριάζει την όμορφη ζωή της μικρής κοινωνίας. Πώς θα αντιδράσουν οι κάτοικοι και πόσο θα επηρεαστούν οι ζωές τους; Θα μπορέσουν να επικρατήσουν η αδελφοσύνη και η συγχώρεση; Οι ήρωες και οι σπαρταριστές ιστορίες τους ζωντανεύουν μπροστά στους θεατές, συνομιλούν μαζί τους και όλοι μαζί γίνονται μέρος ενός κόσμου όπου όλοι οι άνθρωποι χωράνε και ζούνε μονιασμένοι.
Μαζί με τον Σπύρο Γραμμένο, επί σκηνής ο μουσικός Χάρης Παρασκευάς.

 

 

 

Το θέατρο

Το Θέατρο ΕΛΕΡ, που δανείζεται το όνομά του από τη φράση του Θουκυδίδη «Ελπίς τε και Έρως επί παντί» και βρίσκεται στην οδό Φρυνίχου 10 στην Πλάκα, ανακαινίστηκε εκ θεμελίων με πολλή αγάπη, προσπάθεια και επιμονή κατά τη διάρκεια της καραντίνας και κόντρα στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Είναι ένας χώρος μοντέρνος και φωτεινός, πλήρως εξοπλισμένος τεχνολογικά για τις ανάγκες των δημιουργών, που μας προσκαλεί να τον γνωρίσουμε μέσα από ένα προσεγμένο ρεπερτόριο και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη θεατρική δημιουργία. Το «Φανταστικό χωριό» του Σπύρου Γραμμένου είναι η πρώτη παιδική παράσταση του Θέατρο ΕΛΕΡ.

 

Πληροφορίες για την παράσταση «Φανταστικό χωριό»

Κείμενο – τραγούδια: Σπύρος Γραμμένος
Σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου
Σκηνικά – κοστούμια: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Δετώρος

Ερμηνεύει ο Σπύρος Γραμμένος
Μαζί του ο μουσικός Χάρης Παρασκευάς

Το βιβλίο και το cd της παράστασης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

 

 

Πού: Θέατρο ΕΛΕΡ, Φρυνίχου 10, Πλάκα, τηλ. 211 7353928, www.eler.gr

Πότε: από 19 Δεκεμβρίου 2021 και κάθε Κυριακή στις 11.30

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

Εισιτήρια: 10 ευρώ / ομαδικές κρατήσεις: 7 ευρώ / μειωμένης ορατότητας: 8 ευρώ

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/fantastiko-chorio-21-22/