Κατερίνα Λυπηρίδου: «Το “Lamington” στηρίζεται πολύ στην αφήγηση και στο κομμάτι της μνήμης»
6 Δεκεμβρίου 2021
Όλγα Ποζέλη: «Στην performance “Μνήμη Καπούτ” προσπάθησα να δημιουργήσω την ατμόσφαιρα της πόλης με μηδενικά σκηνικά αντικείμενα»
8 Δεκεμβρίου 2021
Κατερίνα Λυπηρίδου: «Το “Lamington” στηρίζεται πολύ στην αφήγηση και στο κομμάτι της μνήμης»
6 Δεκεμβρίου 2021
Όλγα Ποζέλη: «Στην performance “Μνήμη Καπούτ” προσπάθησα να δημιουργήσω την ατμόσφαιρα της πόλης με μηδενικά σκηνικά αντικείμενα»
8 Δεκεμβρίου 2021

Ο Θίασος Ηλία Καρελλά στην παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Σκάλα του Μιλάνου» που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. (Φωτογραφίες: Φάνης Παυλόπουλος).

 

Το λευκό πανί του Ηλία Καρελλά στήνεται για ένατη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αυτές τις γιορτές, και πάνω του ζωντανεύουν από τον θίασο του αγαπημένου σκιοπαίκτη «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Σκάλα του Μιλάνου», μια ολοκαίνουργια κωμική περιπέτεια για όλη την οικογένεια, με άρωμα όπερας.
Αυτή η πρωτότυπη νέα παραγωγή, που είναι γεμάτη χιούμορ, δράση, μουσική και ξεκαρδιστικές ατάκες του Καραγκιόζη, ανεβαίνει στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος από το Σάββατο 18 έως την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου.

Φέτος, ο αγαπημένος μας ήρωας και η παρέα του ταξιδεύουν στη Σκάλα του Μιλάνου. Ενώ όλοι στο διάσημο θέατρο προετοιμάζουν πυρετωδώς το εορταστικό γκαλά, ο Καλικάντζαρος των Χριστουγέννων έχει φέρει τα πάνω κάτω. Αλλόκοτα γεγονότα συμβαίνουν: τραγουδιστές χάνουν τη φωνή τους, όργανα εξαφανίζονται, νότες μετακινούνται. Ο Καραγκιόζης σε ρόλο ντετέκτιβ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το μυστήριο.

Στην παράσταση είναι ευπρόσδεκτα παιδιά 4 έως 104 ετών!

Τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία και τους φωτισμούς έχει αναλάβει ο Ηλίας Καρελλάς, ο οποίος έγραψε επίσης το κείμενο της παράστασης και δανείζει τη φωνή του σε 21 φιγούρες.
Οι χορογραφίες είναι της Αντιγόνης Γύρα. Τη μουσική επιμέλεια και τις διασκευές υπογράφουν οι String Demons, που παίζουν στην παράσταση ως μέλη της… Διαφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου.
Τους δύο απολαυστικούς τραγουδιστές, τον Τενόρο Κατσέ Καρέκλα (Γιάννης Καλύβας) και τη Σοπράνο Καρτερά Καναπέ (Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη), πλαισιώνουν επί σκηνής ο αινιγματικός βιρτουόζος Πιανίστας Φον Ξάφνιαζαν (Νίκος Ντεκούλης) και οι παράξενοι χορευτές του Ντουέτου Πάντα Σκάλωνα (Αλέξανδρος Ζαρμακούπης και Θέμις-Αριάδνη Ανδρεουλάκη).
Πίσω από τον μπερντέ τις φιγούρες χειρίζονται ο Νικόλας Τζιβελέκης, ο Απόστολος Γραββάνης και η Δήμητρα Κώνστα.

Συμπαραγωγή: Θίασος Ηλία Καρελλά – ΜΜΑ.

 

 

Τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία και τους φωτισμούς έχει αναλάβει ο Ηλίας Καρελλάς, ο οποίος έγραψε επίσης το κείμενο της παράστασης και δανείζει τη φωνή του σε 21 φιγούρες. (Φωτογραφία: Φάνης Παυλόπουλος).

 

Πληροφορίες της παράστασης «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Σκάλα του Μιλάνου»

Σκηνοθεσία-Κείμενο-Σκηνογραφία-Φωτισμοί | Ηλίας Καρελλάς
Κίνηση | Αντιγόνη Γύρα
Μουσική επιμέλεια, Διασκευές | String Demons
Βοηθός σκηνοθέτη | Όλγα Παπαθεοδώρου
Ειδικές κατασκευές σκηνικού | Μιχάλης Ράπτης
Κατασκευή φιγούρας σκιών | Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Τζιβελέκης

Παίζουν:
Καραγκιόζης και 20 ακόμα φωνές σκιών | Ηλίας Καρελλάς
Διαφωνική Ορχήστρα Λονδίνου | String Demons
Τενόρος Κατσέ Καρέκλας | Γιάννης Καλύβας
Σοπράνο Καρτερά Καναπέ | Αγγελική Ζωή Καραγκούνη
Πιανίστας Φον Ξάφνιαζαν | Νίκος Ντεκούλης
Χορευτικό Nτουέτο Πάντα Σκάλωνα | Αλέξανδρος Ζαρμακούπης,
Θέμις-Αριάδνη Ανδρεουλάκη
Χειρισμός φιγούρας θεάτρου σκιών | Νικόλας Τζιβελέκης, Απόστολος Γραββάνης, Δήμητρα Κώνστα

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 7282333, megaron.gr

Πότε: από 18 έως 30 Δεκεμβρίου 2021, 18/12 στις 18.00, 19/12 στις 16.00, 19/12 στις 18.00, 25/12 στις 18.00, 26/12 στις 16.00 και στις 18.00, 27/12 στις 18.00, 28/12 στις 18.:00, 29/12 στις 18.00, 30/12 στις 18.00

Τιμή εισιτηρίου: 12 € (γενική είσοδος)

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Στις παραστάσεις θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Μέτρα πρόληψης κατά της μετάδοσης του Covid-19