Ο Pascal Rambert σκηνοθετεί τη Μυρτώ Αλικάκη και τη Γιούλικα Σκαφιδά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Στέλλα Κρούσκα μιλάει στο theatermag για την παράσταση «Χάρπερ Ρήγκαν»
29 Νοεμβρίου 2021
Το Θέατρο ΕΛΕΡ ανοίγει τις πόρτες του στην Πλάκα
30 Νοεμβρίου 2021
Η Στέλλα Κρούσκα μιλάει στο theatermag για την παράσταση «Χάρπερ Ρήγκαν»
29 Νοεμβρίου 2021
Το Θέατρο ΕΛΕΡ ανοίγει τις πόρτες του στην Πλάκα
30 Νοεμβρίου 2021

Η Γιούλικα Σκαφιδά και η Μυρτώ Αλικάκη στην παράσταση «2 Αδελφές. Μυρτώ και Γιούλικα» που σκηνοθετεί ο Pascal Rambert.

Ο Pascal Rambert, το αγαπημένο παιδί της Γαλλίας που γράφει σκηνοθετεί και σκηνογραφεί τα έργα του ανά τον κόσμο, αποδέχτηκε την πρόσκληση και πρόκληση της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας να σκηνοθετήσει το έργο του με τίτλο «Soeurs» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Το έργο ανεβαίνει ανά τον κόσμο με τον ίδιο τίτλο σε διαφορετικές γλώσσες με διαφορετικούς ηθοποιούς αλλά με τον ίδιο πάντα σκηνοθέτη, Pascal Rambert και την ίδια σκηνική και φωτιστική εγκατάσταση του ιδίου.

 

Ελληνικός τίτλος «2 Αδελφές. Μυρτώ και Γιούλικα»

Στην Αθήνα, όπου έρχεται για πρώτη φορά, μετά από casting (Φεβρουάριος 2020) ο Pascal Rambert επέλεξε τις Ηρωίδες του, τις ηθοποιούς Μυρτώ Αλικάκη και Γιούλικα Σκαφιδά.
Το έργο αφορά στην σχέση δύο αδερφών που σε μία συνάντησή τους ξεδιπλώνουν πικρίες, θυμούς, αγανάκτηση, μίση, πάθη! Βήμα- Βήμα, Λέξη προς Λέξη, Σώμα με Σώμα, σε μία σύγκρουση που ποτέ δεν τελειώνει..
Ο Pascal Rambert δεν σκηνοθετεί απλώς. Εμπλέκει πλήρως ενέργειες, σώματα, και συναισθήματα. Δύο αδελφές και δύο προσωπικότητες, δύο εκδοχές του παρελθόντος,δύο απόψεις για τη ζωή: Μια ιστορία δυσαρέσκειας, παρεξηγήσεων, ανοιχτών πληγών, αποπληρωμών, απωλειών, αποχωρισμών. Ωστόσο, σε αυτή τη συνάντηση, στον αγώνα μέχρι εξάντλησης, η βία και η αγάπη είναι συνυφασμένες. H σύγκρουση τις χωρίζει αλλά και τις ενώνει.
Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην κεντρική σκηνή, βρήκε τον χώρο που αποτελεί το φυσικό περιβάλλον για την πολυπλοκότητα και τη σκηνική ένταση του συγκεκριμένου έργου. Μία παράσταση που ανανεώνεται κάθε βράδυ και απαιτεί σημαντική σωματική και πνευματική προσπάθεια.

 

Οι δικές μου σκέψεις και ιδέες αφορούν σ ένα ενεργητικό θέατρο . Δεν επικεντρώνομαι σε συγκεκριμένες θεματικές! Ο τρόπος που δουλεύω με τους ηθοποιούς μου σε όλο τον κόσμο έχει ως αποτέλεσμα να ταυτίζονται με την ιστορία.. Στην πραγματικότητα τα έργα μου είναι ανοικτά και ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί με τα πρόσωπα.
Μ’ ενδιαφέρει η γλώσσα μου να μπορεί να μιληθεί και όχι να διαβαστεί. Εiδικά το να ακούω και να εργάζομαι στην Ελληνική γλώσσα είναι πολύ σπουδαίο για εμένα προσωπικά γιατί πιστεύω ότι τα Ελληνικά είναι η αρχή των πάντων……
Pascal Rambert

 

Ο Pascal Rambert βραβευμένος για το σύνολο του έργου του από την Comédie Française καθώς και με το Μεγάλο Βραβείο Δραματικής Λογοτεχνίας πιστεύει ότι την δύναμη στο Θεατρικό έργο την έχουν οι λέξεις, το κείμενο… και ως εκ τούτου, οι ηθοποιοί. Με μέντορα τον Peter Brook γράφει τα έργα του για ηθοποιούς που τον εμπνέουν.
Έργα του έχουν μεταφραστεί, εκδοθεί, σκηνοθετηθεί και παιχτεί σε όλο τον κόσμο, Ευρώπη, Νότιο Αμερική, Ιαπωνία, Κίνα, Βαλκάνια κλπ Το 2019 άνοιξε το Διάσημο Φεστιβάλ της Αβινιόν με το έργο του Αrchitecture που έγραψε και σκηνοθέτησε ειδικά για το Παλάτι των Παπών με την αφρόκρεμα των Γάλλων ηθοποιών του θεάτρου.

 

 

Πληροφορίες της παράστασης «2 Αδελφές. Μυρτώ και Γιούλικα»

Κείμενο: Pascal Rambert
Σκηνοθεσία: Pascal Rambert
Σκηνική, ηχητική και φωτιστική εγκατάσταση: Pascal Rambert
Μετάφραση στα Ελληνικά: Έφη Γιαννοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαργκώ Καραγιάννη

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μυρτώ Αλικάκη και Γιούλικα Σκαφιδά

 

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας) Ταύρος, τηλ. 210 3418550

Πότε: από 30 Νοεμβρίου 2021 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.30

Εισιτήρια:
Α ζώνη: 25€ / μειωμένο 20€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65)
Β ζώνη: 20€ / μειωμένο 15€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65)

Προπώληση: mcf.gr – ticketservices.gr – viva.gr- artinfo.gr
https://www.ticketservices.gr/event/dyo-adelfes-myrto-kai-gioulika
https://www.viva.gr/tickets/theater/2-adelfes-myrto-ke-gioulika/

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 9213310
Αττική Πολιτιστική Εταιρεία: 210 72275469