O Δημήτρης Φραγκιόγλου και «Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω»

Βίκυ Αδάμου και Χριστίνα Σαμπανίκου: 4 δραματοποιημένες ιστορίες για την ενημερωτική καμπάνια «Αποδομώντας Έμφυλα Στερεότυπα»
29 Οκτωβρίου 2021
Δημοσθένης Φίλιππας: «Όσο μελετούσα τον Καρλ Μαρξ είχα την αίσθηση ότι διαβάζω για πράγματα που μου είναι γνωστά γιατί συμβαίνουν σήμερα»
29 Οκτωβρίου 2021
Βίκυ Αδάμου και Χριστίνα Σαμπανίκου: 4 δραματοποιημένες ιστορίες για την ενημερωτική καμπάνια «Αποδομώντας Έμφυλα Στερεότυπα»
29 Οκτωβρίου 2021
Δημοσθένης Φίλιππας: «Όσο μελετούσα τον Καρλ Μαρξ είχα την αίσθηση ότι διαβάζω για πράγματα που μου είναι γνωστά γιατί συμβαίνουν σήμερα»
29 Οκτωβρίου 2021

 

O Δημήτρης Φραγκιόγλου, πιστός στις επιταγές της καραντίνας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, επιστρέφει στη σκηνή και … τηρεί όλες τις αποστάσεις. Ο πρωτότυπος κωμικοτραγικός μονόλογος «Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω», γεμάτος χιούμορ, αυτοσαρκασμό και υπαρξιακό προβληματισμό, μετά από το ταξίδι του σε περιφερειακά θέατρα στην Ελλάδα, επιστρέφει στην Αθήνα για το κοινό του Red Jasper Cabaret Theatre.

Το κείμενο υπογράφουν η Μαργαρίτα Γερογιάννη, η Χριστίνα Παπαδάκη και ο Δημήτρης Φραγκιόγλου, η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Μακαλιά και η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Θέμη Καραμουρατίδη. Ο ήρωας της παράστασης, μετά από πολλά χρόνια πορείας στο θέατρο αποφασίζει να ερμηνεύσει τους 100 ρόλους που δεν πρόλαβε να παίξει … ως τώρα.

 

 

 

Με εργαλείο τη σωματικότητα, τις διαρκείς δραματικές μεταπτώσεις και την αβίαστη επικοινωνία με το κοινό, ο Δημήτρης Φραγκιόγλου αναρωτιέται:

Μιχάλης Καρπερός ή Γερτρούδη;
Χλαπάτσας ή Γούλβεριν;
Βέρθερος ή Κατερίνα Σοφιανού;
Άμλετ ή Αλίκη στο Ναυτικό;
Ή μήπως τίποτα απ΄ όλα αυτά;

Μια σειρά από «αναπάντητα ερωτήματα» που κατακλύζουν το μυαλό του όμως, τον σαμποτάρουν. Μέσα από το «δράμα» ενός ηθοποιού σε υπαρξιακό πανικό, με διάθεση αυτοσαρκασμού, προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα: πως κατατάσσουν οι άνθρωποι τους άλλους ανθρώπους και ασχολείται με όλα τα ζητήματα που μπορεί να απασχολούν έναν άντρα σε κρίση ηλικίας. Μας μιλάει για την αγωνία της αποδοχής και τον φόβο της απόρριψης σε μια κοινωνία που όλα έχουν γίνει «έξυπνα», αψεγάδιαστα και συντηρητικά. Στον καταιγιστικό αυτό μονόλογο η ζωή και το θέατρο μπερδεύονται και αναμετρούνται. Το ποιος θα κερδίσει τελικά αυτή τη μάχη, είναι άλλη ιστορία…

«Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Αθήνα τη χειμερινή περίοδο 2016-2017 στο θέατρο Άβατον, συμμετείχαν στο Athens Comedy Festival 2017 (Gazarte) και συνέχισαν την πορεία τους στην Πάτρα στο θέατρο Act.
Τη χειμερινή περίοδο 2017-18 η παράσταση επέστρεψε στην Αθήνα στο Bios (2017), και στον Πολυχώρο Αθηναΐδα (2018). Η παράσταση την περίοδο 2017-2018 περιόδευσε σε: Ναύπακτο, Νάξο, Ηράκλειο, Χανιά, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα (Νύχτες Τέχνης στην Αυλή του Μύλου), Αλεξανδρούπολη (1 st Comedy Festival), Αίγινα (7o Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας), Γιάννενα, Καβάλα, Δράμα, Ορεστιάδα, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Νάουσα, και Βόλο. Το καλοκαίρι του 2020 συμμετείχε στα Φεστιβάλ Χαλανδρίου και Μυτιλήνης.

 

 

 

Πληροφορίες της παράστασης «Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω»

Κείμενο: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Χριστίνα Παπαδάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μακαλιάς
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Επιμέλεια Κίνησης: Χριστίνα Παπαδάκη
Ερμηνεύει ο Δημήτρης Φραγκιόγλου

 

Πού: Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη, τηλ. 210 8822551

Πότε: 5, 12 και 19 Νοεμβρίου 2021 στις 21.00

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Εισιτήρια: 10 ευρώ (γενική είσοδος)

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr

Email: info@redjaspertheatre.gr

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε αμαξίδια.

 

Μέτρα Προστασίας:
Το Red Jasper Cabaret Theatre έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας και λειτουργεί με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα.
Στον χώρο λειτουργεί σύστημα εξαερισμού με 100% νωπό φιλτραρισμένο αέρα.
Το Red Jasper Cabaret Theatre θα λειτουργήσει στις 5 Νοεμβρίου και 19 Νοεμβρίου ως χώρος αμιγώς εμβολιασμένων και στις 12 Νοεμβρίου ως μεικτός χώρος.
Κατά την είσοδο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού rapid test 48 ωρών.
Ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας θα γίνεται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διπλώματος οδήγησης ή διαβατηρίου.
Για την αποφυγή συνωστισμού οι πόρτες του θεάτρου ανοίγουν μία ώρα νωρίτερα από κάθε παράσταση.