Μιχάλης Τιτόπουλος: «Είναι μια χρονιά που δουλεύω εκεί που είναι η ψυχή και η θέληση μου»

Γιάννης Βασιλώττος: «Ασχολούμαι και αγαπώ την υποκριτική και τη μουσική εξίσου»
21 Οκτωβρίου 2021
Σωτήρης Τσόγκας: «Στο θέατρο Πρόβα πάντα έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στο νεοελληνικό έργο»
23 Οκτωβρίου 2021
Γιάννης Βασιλώττος: «Ασχολούμαι και αγαπώ την υποκριτική και τη μουσική εξίσου»
21 Οκτωβρίου 2021
Σωτήρης Τσόγκας: «Στο θέατρο Πρόβα πάντα έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στο νεοελληνικό έργο»
23 Οκτωβρίου 2021

Ο Μιχάλης Τιτόπουλος ερμηνεύει στην παράσταση «Οι Ναυαγοί» που σκηνοθετούν η Ηρώ Μπέζου και ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

 

Συνέντευξη: Μαριλένα Θεοδωράκου

 

Ερμηνεύει έναν δημοσιογράφος στο πρώτο θεατρικό έργο της Ηρώς Μπέζου. Ο Μιχάλης Τιτόπουλος μιλάει για την παράσταση «Οι Ναυαγοί» η οποία ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία της Ηρώς Μπέζου και του Γιάννη Παπαδόπουλου. Επί σκηνής η Σοφία Κόκκαλη, ο Γιάννος Περλέγκας και ο Μιχάλης Τιτόπουλος ξετυλίγουν με την ερμηνεία τους τις σχέσεις των τριών ηρώων του έργου.

 

 

Τι σημαίνει ο τίτλος του έργου «Οι Ναυαγοί» και ποια ήταν τα συναισθήματά σας όταν το διαβάσατε;

Άνθρωποι που επιζούν μέσα σε μια θάλασσα συναισθημάτων πάνω σε ένα μικρό απομονωμένο νησί ή κρατώντας ερείπια που επιπλέουν στην επιφάνεια. Οι ναυαγοί που δεν έχουν βυθιστεί και ακόμη εμπνέονται από τη ζωή την απέραντη. Από την αρχή που διάβασα το έργο και ακόμα μέχρι σήμερα αυτό που επικρατεί είναι ο θαυμασμός για τη σύνθεση του.
Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς το έγραψε η Ηρώ Μπέζου. Έχω δει και άλλες προσπάθειές της και μάλιστα μια από αυτές την έχω σκηνοθετήσει, με την βοήθειά της. Πάντα όμως με συγκινεί και με γεμίζει απορία και θαυμασμό αυτή της η ικανότητα, που στο συγκεκριμένο έργο έχει οξυνθεί και άλλο.
Η σύνθεση των ρόλων αλλά και οι μεταξύ τους σχέσεις είναι πολύ πλούσιες και από τη στιγμή που αρχίσαμε να δουλεύουμε το έργο βαθαίνουν και πλουτίζουν ακόμη περισσότερο.

 

Ποιος είναι ο ήρωας που ερμηνεύετε; Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου;

Ο ρόλος μου είναι ένας νεαρός δημοσιογράφος που επισκέπτεται το απομονωμένο σπίτι ενός συγγραφέα, ο οποίος αποτελεί  για αυτόν ίνδαλμα και έμπνευση, για να του πάρει μια συνέντευξη, ελπίζοντας πως μέσα από αυτήν θα καταφέρει να αποσπάσει απαντήσεις που θα δώσουν νόημα στη ζωή του, να του φανερωθεί ένας δρόμος που θα θελήσει να ακολουθήσει.
Τα πράγματα δεν εξελίσσονται όμως όπως τα έχει σχεδιάσει ούτε αυτός ούτε κανένας άλλος από τους εμπλεκόμενους, καθώς μπαίνει στη μέση η ίδια η ζωή η ανεξέλεγκτη και τους οδηγεί, για μένα, κάπου πιο φωτεινά.

 

 

Οι ηθοποιοί Σοφία Κόκκαλη, Γιάννος Περλέγκας και Μιχάλης Τιτόπουλος στην παράσταση «Οι Ναυαγοί». (Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης).

 

 

Πώς ήταν η συνεργασία σας με τους σκηνοθέτες της παράστασης Ηρώ Μπέζου και Γιάννη Παπαδόπουλο;

Είναι μια δουλειά που κάνω με αγαπημένους ανθρώπους! Πολλές φορές σκέφτομαι πόσο ευτυχισμένος είμαι που μπορώ και δουλεύω με την Ηρώ και τον Γιάννη. Είναι άνθρωποι που ό,τι και να πω νομίζω θα λιγοστέψει αυτό που νιώθω και αυτά που μας ενώνουν.
Θα αναφερθώ όμως στο ότι δουλεύουμε μαζί πολλά χρόνια πια και έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια κοινή γλώσσα, την οποία επιμένουμε να την υπερασπιζόμαστε. Το ίδιο ισχύει και για την Σοφία Κόκκαλη και τον Γιάννο Περλέγκα, αλλά αναφέρομαι πρωτίστως στους δημιουργούς της παράστασης.

 

Πότε ξεκινήσατε πρόβες και πώς νιώθετε που βρίσκεστε και πάλι στη σκηνή του θεάτρου;

Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, σε μια συγκυρία πολύ δύσκολη για όλους, και μπορώ να πω ότι μας έσωσε η συνύπαρξή μας και η δουλειά που κάναμε. Και μάλιστα πότισε και την ίδια την παράσταση με τα χρώματα αυτής της μελαγχολίας, αλλά και της χαράς και της ανάγκης για θέατρο. Περιμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία να τη μοιραστούμε με τον κόσμο. Νιώθω αγωνία και χαρά για αυτή τη συνάντηση ξανά μετά από τόσο καιρό και σε κάτι τόσο δικό μας. Είναι σαν να καλούμε κόσμο σπίτι να του κάνουμε το τραπέζι.

 

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια, μαζί με την Σοφία Κόκκαλη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο, σε συνέχεια των προηγούμενων παραστάσεων μαζί με άλλους αγαπημένους φίλους που αποτελούμε την ομάδα Kursk θα φτιάξουμε μια παράσταση για τη δεύτερη σεζόν στο θέατρο Θησείον σε σκηνοθεσία του Χάρη Φραγκούλη. Είναι μια χρονιά που δουλεύω εκεί που είναι η ψυχή και η θέληση μου και νιώθω ιδιαίτερα τυχερός και ευτυχισμένος.

 

Ο ηθοποιός Μιχάλης Τιτόπουλος. (Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης).

 

 

Πληροφορίες της παράστασης «Οι Ναυαγοί»

Σκηνοθεσία: Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Παπαδόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Εύα Γουλάκου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης
Εκτέλεση παραγωγής: TooFarEast Productions

Παίζουν: Σοφία Κόκκαλη, Γιάννος Περλέγκας, Μιχάλης Τιτόπουλος

 

Πού: Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, τηλ. 210 3228706- 210 3222760

Πότε: από 18 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 45 λεπτά

Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο)

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/texnis-ypogeio/oi-navagoi/