Ο Τάσος Πυργιέρης σκηνοθετεί την «Κολεξιόν» στο θέατρο Faust
19 Οκτωβρίου 2021
Η Άντζελα Μπρούσκου με το «Φαίδρας ‘Ερως» στο Θέατρο Σφενδόνη
20 Οκτωβρίου 2021
Ο Τάσος Πυργιέρης σκηνοθετεί την «Κολεξιόν» στο θέατρο Faust
19 Οκτωβρίου 2021
Η Άντζελα Μπρούσκου με το «Φαίδρας ‘Ερως» στο Θέατρο Σφενδόνη
20 Οκτωβρίου 2021

Το Several Circles είναι μία παράσταση της ομάδας θεάτρου Τα/Δε σε σκηνοθεσία Εύας Διαμαντή, που εξερευνά την σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τα στοιχεία της φύσης και τις νευρώσεις που δημιουργεί η ζωή στο αστικό περιβάλλον του 21ου αιώνα. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου και παρουσιάζεται στο Booze Cooperativa κάθε Σάββατο και Κυριακή έως και τις 5 Δεκεμβρίου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Εύα Διαμαντή, Μαρία Κεσίλογλου και Σουσάνα Μπακοπούλου.

Με αρχική έμπνευση από το ομώνυμο έργο του Wassily Kandinsky, η παράσταση τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της κυκλικότητας των τεσσάρων στοιχείων της φύσης αλλά και της κυκλικότητας όπως παρουσιάζεται στην πορεία της ζωής του ανθρώπου.

Τα εγγενή ένστικτα του ανθρώπου έρχονται σε σύγκρουση με τη ζωή στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.
Ο υπερπληθυσμός, η μαζοποίηση, η αστική ανωνυμία, ο καθημερινός ανταγωνισμός και ο ίδιος ο ρυθμός της ζωής στην πόλη, σε συνδυασμό με την απομάκρυνση από τη φύση, η επαφή με την οποία είναι απαραίτητη για την πνευματική και ηθική υγεία του ανθρώπινου όντος, δημιουργούν στον σύγχρονο άνθρωπο νευρική και ψυχική υπερένταση, οδηγώντας τον σε ένα αίσθημα ατέρμονης εσωτερικής πάλης.

Στόχος της παράστασης είναι η απεικόνιση αυτής ακριβώς της σύγκρουσης ανάμεσα στο έμφυτο και το επίκτητο, στην ζωτική και την πλασματική ανάγκη. Συγκρούσεις που βιώνουμε καθημερινά μέσα στην σισύφεια κυκλικότητα της ρουτίνας και της ζωής εν γένει.

 

 

Πληροφορίες της παράστασης Several Circles

Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Εύα Διαμαντή
Δραματουργική Επεξεργασία: Ομάδα Τα/Δε
Επιμέλεια Κίνησης: Νικολέτα Καρμίρη
Μουσική Σύνθεση: Νίκος Λιάσκος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σουσάνα Μπακοπούλου
Β ́ Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Κωνσταντίνου

Ηθοποιοί: Εύα Διαμαντή, Μαρία Κεσίλογλου, Σουσάνα Μπακοπούλου

 

Πού: Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα, τηλ. 211 4053 733

Πότε: από 6 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου 2021, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/booze-cooperativa/several-circles/