Αθηνά Κεφαλοπούλου: «Επιτέλους θα ακούσουμε το κοινό να γελάει που μας έχει λείψει πολύ»

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί την Όλια Λαζαρίδου στις «Έξι φορές»
2 Οκτωβρίου 2021
«Το Μινόρε» στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
4 Οκτωβρίου 2021

Η stand up comedian και ιδρυτικό μέλος του MIC DROP Comedy Club, Αθηνά Κεφαλοπούλου. (Φωτογραφία: Νίκος Πανταζόπουλος).

Sharing is caring!

Συνέντευξη: Μαριλένα Θεοδωράκου

 

 

Είναι ηθοποιός, κάνει παραγωγή σε παραστάσεις stand up και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας του MIC DROP Comedy Club. Η Αθηνά Κεφαλοπούλου μιλάει για το νέο comedy club που έχει στέγη το Θέατρο «Τζένη Καρέζη» και στο οποίο θα εμφανιστούν περισσότεροι από 30 κωμικοί της ελληνόφωνης stand up σκηνής.
Κάθε εβδομάδα από τις 6 Οκτωβρίου θα ανεβαίνουν στη σκηνή διαφορετικοί stand up comedians, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει με ενιαίο εισιτήριο πολλούς κωμικούς σε 2 ώρες κωμωδίας, ενώ σε κάθε παράσταση θα υπάρχουν δέκα θέσεις δωρεάν για ΑΜΕΑ και ανέργους.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το MIC DROP Comedy Club, γιατί θέλαμε μετά την πανδημία, μετά το 18μηνο που δεν υπήρχε ροή παραστάσεων με line up να στήσουμε κάτι σταθερό» λέει η Αθηνά Κεφαλοπούλου. «Θέλαμε να υπάρχει το line up, που σημαίνει ότι σε κάθε παράσταση εμφανίζονται 5-6 stand up comedians, και το κοινό έχει την ευκαιρία να δει διαφορετικά είδη κωμωδίας σε μια βραδιά».

 

Πώς ξεκίνησε το MIC DROP Comedy Club

«Η αρχική ιδέα για το MIC DROP Comedy Club ήταν των κωμικών Παναγιώτη Κούδα και Πάρη Ρούπου. Φέτος το καλοκαίρι συζητούσαμε για την δύσκολη χρονιά που πέρασε, σκεφτόμασταν ότι θέλουμε μια σκηνή που να έχει σταθερό comedy club και να ξέρει ο κόσμος ότι μια φορά την εβδομάδα θα μπορεί να δει διαφορετικούς κωμικούς εκεί.
Ξεκινήσαμε να ψάχνουμε χώρους, σκεφτόμασταν αν θα κλείσουν ξανά τα θέατρα, πώς θα είναι, και εν τέλει μπήκαν σε μια σειρά τα αστέρια και ξεκινάμε στις 6 Οκτωβρίου στο ιστορικό θέατρο Τζένη Καρέζη.
Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου και κάθε Τετάρτη θα εμφανίζονται έξι κωμικοί, δηλαδή ο παρουσιαστής με τους κωμικούς και συμπεριλαμβανομένου έναν guest.
Με ένα εισιτήριο ο θεατής μπορεί να δει μια γκάμα κωμικών σε διαφορετικά είδη. Επίσης, θα εμφανιστούν στο MIC DROP κωμικοί από όλη την Ελλάδα, όχι μόνο την Αθήνα. Ενδεικτικά αναφέρω τους Δημήτρη Δημόπουλο, Κατερίνα Βρανά, Θωμά Ζάμπρα, Χρύσα Κατσαρίνη, Ήρα Κατσούδα, Στέλιο Ανατολίτη, Δημήτρη Δούκογλου, Ανδρέα Πασπάτη, Κωνσταντίνο Ραβιωτόπουλο, Αλέξανδρο Χαριζάνη, και πολλούς ακόμα».

 

H Αθηνά Κεφαλοπούλου στο Athens Pride Week 2021. (Φωτογραφία: Δήμητρα Σιόντα).

 

Παραγωγή, υποκριτική και οι σπουδές κοινωνιολογίας

«Ξεκίνησα να κάνω υποκριτική και παραγωγή στο Εδιμβούργο, όπου σπούδασα Κοινωνιολογία από το 2010 έως το 2014, και παράλληλα ξεκίνησα να δραστηριοποιούμαι με το θέατρο, το σινεμά, την παραγωγή και την υποκριτική σε φοιτητικές και επαγγελματικές παραγωγές, και στο Fringe Festival του Εδιμβούργου» συνεχίζει η Αθηνά Κεφαλοπούλου.
«Όταν γύρισα στην Αθήνα το 2014 ξεκίνησα να δουλεύω σε οργάνωση εκδηλώσεων σε πολιτιστικούς χώρους, εκθέσεις και φεστιβάλ. Τότε έτυχε να γνωρίσω την Κατερίνα Βρανά και αυτό ήταν κομβικό σημείο για όσα ακολούθησαν έκτοτε.
Γνώρισα την Κατερίνα όταν έκανε την παράσταση “Φέτα με τη Βασίλισσα” στο θέατρο 104. Έτρεμα ολόκληρη γιατί ήμουν μεγάλη θαυμάστρια της, και ντρεπόμουν πολύ να την πλησιάσω. Ευτυχώς ήμουν με μια φίλη μου η οποία με ενθάρρυνε και έτσι δεν το έβαλα στα πόδια. Η Κατερίνα, όντας ο υπέροχος άνθρωπος που είναι, ήταν τόσο ήρεμη και φιλική, που καταλήξαμε να συζητάμε για τις εμπειρίες μας από το Εδιμβούργο, το θέατρο, και αν μας άφηναν ακόμα στο ίδιο φουαγιέ θα ήμασταν να συζητάμε για αγαπημένα φαγητά.

Το λέω όλο αυτό διότι ξεκίνησα να ασχολούμαι με την παραγωγή παραστάσεων stand up στην Αθήνα λόγω της Κατερίνας, η οποία δημιούργησε το διεθνές φεστιβάλ κωμωδίας Gazi Comedy Fiesta το 2016 επίσης στο θέατρο 104, και με κάλεσε να είμαι βοηθός της σε αυτό. Έτσι άρχισα να δουλεύω πιο συγκεκριμένα με το stand up κυρίως στο κομμάτι της παραγωγής και της επικοινωνίας, και παράλληλα πάντα με την υποκριτική στο θέατρο και το σινεμά.
Εγώ η ίδια ξεκίνησα να παίζω stand up το 2019, στο Θέατρο Eliart, στην παράσταση Science+Comedy του Δημήτρη Δούκουγλου και του Στέλιου Ανατολίτη, κυρίως κατά τύχη. Ήταν πάντα κάτι που ήθελα να κάνω, αλλά με σταματούσα, γιατί δεν ένιωθα ποτέ “έτοιμη αρκετά” για να το κάνω.

Το Science+Comedy ήταν μια σειρά παραστάσεων σταντ-απ για επιστημονικά θέματα, για την οποία είχα αναλάβει την επικοινωνία. Έτυχε σε ένα line up να μας ενημερώσουν ότι δεν θα έρθει ένας από τους κωμικούς οπότε έπρεπε σε λίγες μέρες να βρούμε εναλλακτική.
Το πτυχίο μου είναι στην κοινωνιολογία, και έτσι όπως συζητούσαμε από πλευράς παραγωγής για το τι θα κάνουμε την ημέρα που θα έλειπε η παραπάνω κωμικός, λέει ο Στέλιος Ανατολίτης “η Αθηνά! Η Αθηνά είναι κοινωνιολόγος, η Αθηνά είναι αστεία, η Αθηνά θα το κάνει!”.
Εκεί ξεκάθαρα πήρε μπρος το μέρος του μυαλού μου που λέει “Έχουμε ένα πρόβλημα, σαν μέλος της παραγωγής πρέπει να βρω λύση, SOS!” και ευτυχώς δεν είχε χώρο το άλλο μέρος που λέει “δεν είσαι έτοιμη, κάτσε κάτω” να μου βάλει τρικλοποδιά. Πήρα μια παλιά εργασία που είχα κάνει στη σχολή για την Σκωτία και το αλκοόλ και είπα “ΟΚ, ας το κάνουμε όλο αυτό αστείο τώρα”.

Έπειτα την ίδια χρονιά, διοργάνωσα μια one-off Αγγλόφωνη παράσταση stand up για τον Αμερικανό κωμικό Zach Garner που είχε έρθει επίσκεψη στην Αθήνα (το οποίο οφείλεται στον κωμικό Blink Mike που μας έφερε σε επαφή), και υποσυνείδητα μου δημιουργήθηκαν τα ερωτήματα “Πώς θα ήταν αν είχαμε σταθερές παραστάσεις μόνο στα Αγγλικά στην Αθήνα; Υπάρχει χώρος για μια σκηνή που γεφυρώνει διεθνής κωμικούς που δεν έχουν ξαναπαίξει στην Ελλάδα, με ντόπιους κωμικούς που θέλουν να προετοιμαστούν για παραστάσεις στο εξωτερικό; Πόσο υπέροχη ήταν αυτή η παράσταση και γιατί το σκέφτομαι συνέχεια;”.
Έτσι, το καλοκαίρι του 2019 ίδρυσα το Athens English Comedy Club, το πρώτο και μοναδικό εξ’ολοκλήρου Αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα, το οποίο μόλις έκλεισε δύο χρόνια ύπαρξης με μια παράσταση στην οποία είχαμε κωμικούς από 5 διαφορετικές χώρες στην ίδια σκηνή.
Το club είναι σαν παιδί μου, το οποίο μόλις άρχισε να τρέχει και να έχει άποψη, και είναι μεγάλη χαρά και αναζωογόνηση μετά από τα lockdown (και άγχος, μην κουτουλήσει σε κανένα τραπέζι και τρέχουμε)».

 

Η Αθηνά Κεφαλοπούλου και η Αμυμώνη Πρωτόπαπα στην παράσταση «Τα Μπρατσάκια» στο θέατρο Eliart το 2018. (Φωτογραφία: Σωτηρία Ινέτζη).

 

Επόμενα σχέδια

«Θα τρέχει σταθερά το Athens English Comedy Club στο θέατρο Eliart, με lineup παραστάσεις και open mic, με στόχο καλοκαιρινή περιοδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, στο Eliart έρχεται η σταντ απ παράσταση “Κανένα Κοινό” της Χριστίνας Βούλγαρη και της Ειρήνης Ξυγκάκη στην οποία είμαι opening act.
Αυτό θα ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου για 4 Κυριακές, μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Και φυσικά το MIC DROP Comedy Club στο θέατρο Τζένη Καρέζη, σταθερά τις Τετάρτες. Είναι μια πολύ συγκινητική και γεμάτη σεζόν. Επιτέλους θα ακούσουμε το κοινό να γελάει από κοντά, που μας έχει λείψει πολύ».

 

 

 

Πληροφορίες για το Mic Drop Comedy Club

Στο comedy club θα εμφανιστούν (με αλφαβητική σειρά):
Στέλιος Ανατολίτης, Άλεξ Κένσιν Αποστολόπουλος, Χριστίνα Βούλγαρη, Κατερίνα Βρανά, Απόλλων ‘Roach’ Γαρπόζης, Δημήτρης Δημόπουλος, Δημήτρης Δούκογλου, Θωμάς Ζάμπρας, Γιώργος Καραμανλής, Χρύσα Κατσαρίνη, Ήρα Κατσούδα, Αθηνά Κεφαλοπούλου, Παναγιώτης Κούδας, Οδυσσέας Μαυρομμάτης, Βαγγέλης Μουλαράς, Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος, Δήμητρα Νικητέα, Χάρης Νταρζάνος, Οδυσσέας Ντενίζ Ουρέμ, Ειρήνη Ξυγκάκη, Αλέξανδρος Πασπαρδάνης, Ανδρέας Πασπάτης, Αριστοτέλης Ρήγας, Πάρις Ρούπος, Γιάννης Ρούσσος, Θανάσης Σαμαράς, Άγγελος Σπηλιόπουλος, Αλέξανδρος Τιτκώβ, Σπήλιος Φλώρος, Ηλίας Φουντούλης, Αλέξανδρος Χαριζάνης, Δημήτρης Χριστοδούλου, Δημήτρης Χριστοφορίδης, ……και πολλοί ακόμα!

 

 

Το πρόγραμμα του Οκτωβρίου διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου:

Άρης Ρήγας, Χρύσα Κατσαρίνη, Πάρις Ρούπος, Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος, Βαγγέλης Μουλαράς, Χριστίνα Βούλγαρη

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου:
Παναγιώτης Κούδας, Δημήτρης Χριστοφορίδης, Άγγελος Σπηλιόπουλος, Γιάννης Ρούσσος, Δημήτρης Δημόπουλος, Ειρήνη Ξυγκάκη, Γιώργος Καραμανλής

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου:
Αλέξανδρος Πασπαρδάνης, Θωμάς Ζάμπρας, Ανδρέας Πασπάτης, Απόλλων Γαρπόζης, Αλέξανδρος Τιτκώβ, Δήμητρα Νικητέα

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου:
Παναγιώτης Κούδας, Δημήτρης Χριστοφορίδης, Χάρης Νταρζάνος, Ηλίας Φουντούλης, Σπήλιος Φλώρος, Γιώργος Αλεβίζος

 

 

Πού: Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3 (μετρό Σύνταγμα), τηλ. 210 3636144 – 210 3625520, www.theatrotzenikarezi.gr

Πότε: από Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 στις 21.00 και κάθε Τετάρτη στις 21.00. Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2021

Εισιτήρια: 14 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (μειωμένο, Α.με.Α. / άνεργοι, φοιτητές με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας)

Προπώληση: στο ταμείο του θεάτρου και στο viva.gr

Ημέρες και ώρες λειτουργίας ταμείου: Δευτέρα με Παρασκευή: 9.00-14.00 ΚΑΙ 17.00-22.00, Σάββατο 12.00-22.00, Κυριακή 10.00-22.00

 

Η πρόσβαση στο θέατρο είναι δυνατή με αμαξίδιο.