Παπαθανασίου-Ρέππας σκηνοθετούν την Κάτια Δανδουλάκη στην παράσταση «Το καινούργιο παιδί»

Το «Girls & Boys» για τρίτη χρονιά στο θέατρο 104
28 Σεπτεμβρίου 2021
Σοφία Καραγιάννη: «Το κείμενο του Καμύ φλερτάρει πολύ με την τεχνική της αρχαίας τραγωδίας»
28 Σεπτεμβρίου 2021

Η Κάτια Δανδουλάκη ερμηνεύει τον μονόλογο «Το καινούργιο παιδί» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

 

Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας  υπογράφουν το κείμενο και τη σκηνοθεσία στην παράσταση «Το καινούργιο παιδί» στην οποία ερμηνεύει η Κάτια Δανδουλάκη. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.

Πρόκειται για την ιστορία μιας γυναίκας που γεννήθηκε το 1950. Της Δάφνης. Η Δάφνη δεν έχει κάτι ξεχωριστό, κάτι που να την διαφοροποιεί από το μεγάλο πλήθος. Η Δάφνη είναι μια γυναίκα της γενιάς μας. Είναι μια από μας. Και από μια μεριά, η Δάφνη είμαστε εμείς. Εμείς που νοιώσαμε τον εαυτό μας στην μεταπολίτευση. Που επαναστατήσαμε (έστω και στη φαντασία μας) ενάντια στο κατεστημένο, στην οικογένεια μας, στον παραδοσιακό τρόπο ζωής και αργότερα στήσαμε τα δικά μας σπίτια με μοντέρνο τρόπο και με πολύ παλιά υλικά.

Εμείς που ονειρευτήκαμε την εξέγερση στα ταβερνάκια των Εξαρχείων και στηρίξαμε την κατανάλωση στα ρεστοράν με σεφ και γαλλικά κρασιά. Από τον Μάο Τσε Τουνγκ μέχρι τον Τζόρτζιο Αρμάνι η Δάφνη ακολουθεί τη γενιά της στην άνοδο, την ευμάρεια και την άνεση του 1990 και του 2000 και στη συνέχεια γκρεμίζεται μαζί της στην οικονομική κρίση του 2010. Αλλά συνεχίζει. Το καινούργιο παιδί είναι η δύναμη της να ξεπερνά ό,τι έγινε και να τραβάει τον δρόμο της προς τα μπρος.
Εκεί που την καλεί η ζωή και οι πιο βαθιές πρωταρχικές της δυνάμεις. Γιατί μέσα απ’ όλες αυτές τις απώλειες αναδύθηκε μια καινούργια Δάφνη. Χρειάστηκε να χάσει μια ζωή αλλά τώρα πια ξέρει ακριβώς πως να αγαπάει.

Η παράσταση είναι ένας μονόλογος της Δάφνης (Κάτια Δανδουλάκη) που αφηγείται περιστατικό που όλοι με τον ένα η τον άλλο τρόπο έχουμε ζήσει.  Ο συντηρητικός μπαμπάς, η μαμά που διαβάζει ακόμα και τη σκέψη της κόρης της, οι έρωτες, οι γάμοι, οι προδοσίες, οι γέννες, τα παιδιά που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει, ο χρόνος που κυλάει αδυσώπητα, τα μπότοξ και οι απώλειες. Η ζωή όπως ξετυλίγεται -άλλοτε σαν δράμα, άλλοτε σαν κομεντί κι άλλοτε σαν φάρσα ενταγμένη μέσα σε ένα  τόσο κινηματογραφικό σκηνικό του Γιώργου Γαβαλά, που είναι σίγουρο ότι ο θεατής φεύγοντας θα έχει την αίσθηση ότι είδε μια μεγάλη κινηματογραφική υπερπαραγωγή. Μια ταινία με σχεδιασμό φωτισμών του Αλέκου Αναστασίου, μουσική του Αντώνη Παπακωσταντίνου, και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

 

 

 

 

Πληροφορίες της παράστασης «Το καινούργιο παιδί»

Σκηνοθεσία -κείμενο: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικό: Γιώργος Γαβαλάς
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική: Αντώνης Παπακωσταντίνου

Ερμηνεύει η Κάτια Δανδουλάκη

 

Πού: Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, Αγίου Μελετίου 61, Αθήνα, τηλ. 210 8640414

Πότε: από 7 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Τετάρτη στις19.30, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.30

Εισιτήρια: 20 ευρώ (γενική είσοδος), 15 ευρώ (Λαϊκή Απογευματινή- Τετάρτη), 15 ευρώ (φοιτητικό)