
Contact: μια θεατρική εμπειρία στους δρόμους της Αθήνας
23 Σεπτεμβρίου 2021
«Απέθαντο»: η νέα παράσταση από τη θεατρική ομάδα Hippo
24 Σεπτεμβρίου 2021Ο Cartel Τεχνοχώρος ανακοινώνει την έναρξη της νέας θεατρικής περιόδου στις 8 Οκτωβρίου, με την επιτυχία των δύο περασμένων σεζόν (2018-2019 και 2019-2020) «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη.
Στις 8 Οκτωβρίου ξεκινά επίσης ο μονόλογος του «Άρη» (σε κείμενο της πρόωρα χαμένης Σοφίας Αδαμίδου), σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη. Παράλληλα γίνονται οι εντατικές πρόβες για τα «Κόκκινα Φανάρια» που προγραμματίζονται για τις αρχές του Δεκέμβρη. Και αμέσως μετά ξεκινούν οι πρόβες για την προαναγγελθείσα παράσταση, σε σκηνοθεσία Μπισμπίκη το «Έγκλημα και Τιμωρία» σε ελεύθερη απόδοση του κειμένου του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι.
Η ιστορία
Ο Βασίλης Μπισμπίκης με μια παράσταση ακραίου ρεαλισμού αφηγείται τη ζωή δύο εκτοπισμένων ψυχών, του Βασίλη και του Λένου στην περιοχή του Ρέντη, μέσα σε βιομηχανικές αποθήκες και εργοστάσια που αναζητούν δουλειά.
Οι ήρωες του «Άνθρωποι και ποντίκια» είναι εργάτες ταλαιπωρημένοι από τη δουλειά και την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν. Αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό και κυρίως την ανάγκη για ένα μεροκάματο.
Ο ρατσισμός, το απατηλό όνειρο για μια μικρή ιδιοκτησία, η δύναμη της φιλίας, η σημασία της ελπίδας, τα ιδανικά της αφοσίωσης, της πίστης, της αυτοδιάθεσης και της αλληλεγγύης, είναι τα στοιχεία της διαχρονικότητας του αριστουργήματος του Τζον Στάινμπεκ.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Μπισμπίκης.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης και ο Μάνος Καζαμίας.
Πληροφορίες της παράστασης «Άνθρωποι και ποντίκια»
Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης
Μετάφραση- Ελεύθερη απόδοση: Σοφία Αδαμίδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας
Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ερατώ Αγγουράκη
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Αφίσα: Παναγιώτης Μητσομπόνος
Υπεύθυνη Παραγωγής: Φαίη Τζήμα
Κατασκευή Σκηνικού: Ομάδα Cartel
Υπεύθυνη επικοινωνίας CARTEL Τεχνοχώρος: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου
Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Δρόσος, Μαίρη Μηνά, Στέλιος Τυριακίδης, Μάνος Καζαμίας, Γιώργος Σιδέρης, Γιανμάζ Ερντάλ, Λευτέρης Αγουρίδας, Αγγέλα Πατσέλη, Μάρα Ζαλόνη και Ερατώ Αγγουράκη.
Πού: Cartel Τεχνοχώρος, Λεγάκη 7, περιοχή, Αγ. Ιωάννη Ρέντη, τηλ. 6939 898 258
Πότε: από 8 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες και 15 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Εισιτήρια: 17 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (φοιτητικά και άνω των 65), 10 ευρώ (ανέργων και ΑμεΑ).
Η προπώληση θα ανοίξει για το κοινό στις 24 Σεπτεμβρίου, στις 14.00: https://www.viva.gr/tickets/theater/festivalcartel/anthropoi-kai-pontikia/
Αναφορικά με τους θεατές που είχαν κλείσει εισιτήρια και δεν είδαν (λόγω συνθηκών) την παράσταση, θα έχουν προτεραιότητα στην κράτηση της θέσης τους και θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο του θεάτρου, έως και την Δευτέρα 27/9.
Ο CARTEL Τεχνοχώρος θα λειτουργεί κάθε Σάββατο και Κυριακή ως αμιγώς covid free κλειστός χώρος, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικό σε ισχύ (180 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο).
Κάθε Παρασκευή θα είναι μεικτός χώρος, δηλαδή για όσους έχουν κάνει rapid test με διάρκεια 48 ωρών, εμβολιασμένους και νοσήσαντες, και με πληρότητα 50%.
*Αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο είναι απαραίτητα προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.
Η παράσταση επιχορηγήθηκε το 2018 από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Υπάρχει χώρος στάθμευσης απέναντι από το θέατρο.
H παράσταση το περασμένο καλοκαίρι κινηματογραφήθηκε και μεταδόθηκε σε on demand προβολές μέσω της πλατφόρμας της viva με τη σκηνοθετική υπογραφή του Βασίλη Μπισμπίκη από κοινού με τον διευθυντή φωτογραφίας Δημήτρη Κατσαϊτη.